Marzenka już nie cierpi... ['] /wątek do zamknięcia/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 15:44 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Gibutkowa pisze:Jak wet ją będzie oglądał to niech do paszczy zajrzy (pewnie to i tak zrobi ale tak na wszelki wypad piszę). Mam dziwne przeczucie że to kolejny zagłodzony kot z powodu zapalenia dziąseł :roll:

albo mocznica
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro sie 24, 2011 15:57 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

delfinka pisze:
Gibutkowa pisze:Jak wet ją będzie oglądał to niech do paszczy zajrzy (pewnie to i tak zrobi ale tak na wszelki wypad piszę). Mam dziwne przeczucie że to kolejny zagłodzony kot z powodu zapalenia dziąseł :roll:

albo mocznica

A to nie jest tak że przy mocznicy kot chudnie choć je? Bo Jak pisała Ewelina to kicia tylko powąchała i poszła, czyli jakby miała ochotę na jedzenie ale jednak nie mogła jeść.
A może i to i to... :roll: Ta sierść jest taka... no nie daje mi spokoju ten kolor, jakby główka i ogon były od innego kota a tułów od innego :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 24, 2011 16:05 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Przy mocznicy kot nie je, lub je bardzo mało. Jego organizm jest zatruty mocznikiem, kot ma mdłości, jest mu niedobrze, może mieć nadżerki w pysiu, przewodzie pokarmowym lub żołądku. To wszystko odbiera mu apetyt. Dużo pije i dużo sika.
Przerabiałam to z moją kicią :(

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Śro sie 24, 2011 19:33 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Ona coś tam chciała skubnąć i może nawet kilka ziarenek wzięła ale zaraz odeszła. Hm o tym nie pomyślałam że może mieć nadżerki cholercia mogłam jej zajrzeć do pyska :? Dobrze, że mokre też tam mają więc mam nadzieję, że jednak coś je - w sumie musi coś jeść bo w takim stanie po kilku dniach by odeszła...
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 24, 2011 20:03 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Serce sie kraja i złość zbiera :evil:
Nie mam jak pomóc,kawalerka + dopiero co wzięty kiciak z kk, ale może można by ja nawodnić i dać witaminy na wzmocnienie, cokolwiek. Nie znam sie na kocich chorobach, nie wiem coby to mogło być, ale pisałyście o zapaleniu dziąseł, a może nie ma zębów skoro w pyszczek nie zaglądano...
żal mi strasznie jej jak wszystkich tych kociaków w potrzebie :(

Zlituj sie ktoś nad biedulką, trzymam kciuki za domek dla niej !
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Śro sie 24, 2011 20:47 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Ojej :(( Bardzo źle wgląda. Jeśli DT się znajdzie, to ja pomoge finansowo na początkowe leczenie. Daje 50zł na badania itp. Proszę, niech się ktoś zdecyduje..
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro sie 24, 2011 20:48 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Jestem tylko ciekawa co się z nią działo wcześniej jak ona w takim stanie trafiła do schroniska :(
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sie 25, 2011 7:40 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Bardzo martwię się o tę koteczkę... :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw sie 25, 2011 8:10 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Podnoszę. Dla Marzenki liczy się każdy dzień!
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw sie 25, 2011 8:13 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

koteczka szuka DT

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw sie 25, 2011 8:59 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

joshua_ada pisze:Pomocy dla Marzenki! Obawiam się, że bez szybkiej pomocy będziemy tu zaraz palić świeczki :( :( :( :(

joshua_ada pisze:Czyli szukany dla Marzenki DT PILNIE (z możliwością chwilowej izolacji bądź niezakocony)

Kotangens pisze:
JaEwka pisze:Na tyłach za to dużo kotów. Jeden wymaga domu na tydzień temu ! Prawdopodobnie kotka bo wygląda jakby miała bliznę po sterylce. Masakrycznie chuda, zagilona, sierść w fatalnym stanie. Trzeba jej natychmiast znaleźć jakiś DT bo długo nie pociągnie... Poprosiłam aby kotkę obejrzał weterynarz ale akurat, opiekunka roznosiła jedzenie i powiedziała ze jak skończy to zobaczy ale czy zobaczyła to nie wiem bo potem nie mogłam jej znaleźć :?

Kotce na pewno trzeba zrobić testy bo może tak jak Maks ma Fiv - ale to też dopiero jak uda nam się coś znaleźć bo pewnie by ją uśpili jak ona jeszcze w takiej kondycji :(
Jeżeli chodzi o charakter to jest przekochana, chodziła za nami i domagała się ciągłych pieszczot.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z dziś :cry: :cry: :cry:

JaEwka pisze:Dostałam wiadomość, że kotka została określona na 20 lat i jedyne co dla niej można zrobić to dać jej dom na ostatnie chwile

Kotangens pisze:Znalazłam Marzenkę na stronie _leśnej_ , jeszcze w klatce (kwarantanna) http://www.dla-ciebie.eu/node/1227

EDIT: Zdjęcie dodane 12 lipca czyli 3 dni po przyniesieniu. Ona do schroniska jak widać już trafiła w takim stanie :roll:

JaEwka pisze:Koteczka musi szybko znaleźć jakiś DT. Jeżeli ktoś z Wrocławia by się zdecydował lub okolic bliższych to mam klatkę którą mogę pożyczyć.
Skontaktuje się jutro z osobą zajmującą się kotami na tyłach której dzisiaj nie było i poproszę o to aby zabrała ją na badanie.

Gdyby ktoś się zdecydował to mogę płacić co miesiąc na koteczkę 50 zł. Jeżeli będę w stanie to będzie to większa kwota.
Krzysiek dzięki za banerek :ok:

Krzysiekbolo pisze:Banerek :ok:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132019][img]http://miau5.republika.pl/marz1.gif[/img][/url]

joshua_ada pisze:Pamiętajmy o facebooku: https://www.facebook.com/event.php?eid=150273771724794

Ech, Marzenko :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 25, 2011 9:04 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Po jutrze badania.... aż się boje. Ale trzeba być dobrej myśli
Obrazek

JaEwka

Post » Czw sie 25, 2011 9:06 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

JaEwka pisze:Po jutrze badania.... aż się boje. Ale trzeba być dobrej myśli

Trzeba, trzeba! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 25, 2011 9:28 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

Karena pisze:Podnoszę. Dla Marzenki liczy się każdy dzień!

tak :!: :!: :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 25, 2011 10:26 Re: Marzenka- 20l. chodzący szkielet :( DT potrzebny na wczoraj!

podrzucam

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]