Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 19:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

moni_citroni pisze:Mam nadzieje, ze nastepnym razem bede mogla Wam bardziej pomoc,
bo teraz niestety mamy malo czasu i malo kasy :roll:

Przyjmijcie wyrazy podziwu : Kocia Chatka prezentuje sie pieknie i profesjonalnie.
Gdyby nie Wy wszyscy, to taki wspanialy projekt nie mialby szansy zaistniec :)

serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: istniejemy dzięki ludziom dobrej woli i serca, ktorzy nas wspierają

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 24, 2011 20:16 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:I
I co najwazniejsze Mania na LUZIE taka wspaniala lagodna kotka ze nawe nie mozna sobie wyobrazic. Lezy na parapecie i sie rozwala nie zaczepia nikogo a ja tez nikt nie zaczepia, nareszcie jest szczesliwa bo w boksie chciala zwariowac.
.

Z przyjemnością czytam o tym , że Mani służy swoboda - Mania to piękna kotka która zasłużyła na dom ,wykarmiła swoje Kociątko czarną kicię z białymi łapkami i przygarnęła sierotkę Kaję pręguskę . Przetrzymała długotrwałe zamknięcie w boksie, za które osobiście odgryzłabym nam różne wystające części . Zasługuje na nasze uznanie i pomoc z znalezieniu jej naprawdę kochającego dom. To Mania POMOGŁA nam w trudnych chwilach troszcząc się o kociątko swoje i adoptowane . Mamy wobec niej dług.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro sie 24, 2011 20:30 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:
I co najwazniejsze Mania na LUZIE taka wspaniala lagodna kotka ze nawe nie mozna sobie wyobrazic. Lezy na parapecie i sie rozwala nie zaczepia nikogo a ja tez nikt nie zaczepia, nareszcie jest szczesliwa bo w boksie chciala zwariowac.
.

Z przyjemnością czytam o tym , że Mani służy swoboda - Mania to piękna kotka która zasłużyła na dom ,wykarmiła swoje Kociątko czarną kicię z białymi łapkami i przygarnęła sierotkę Kaję pręguskę . Przetrzymała długotrwałe zamknięcie w boksie, za które osobiście odgryzłabym nam różne wystające części . Zasługuje na nasze uznanie i pomoc z znalezieniu jej naprawdę kochającego dom. To Mania POMOGŁA nam w trudnych chwilach troszcząc się o kociątko swoje i adoptowane . Mamy wobec niej dług.

Masz rację Gosiu.
Jak Mania na wolności to jutro podjadę i porobię jej fotki do ogłoszeń .Mam nadzieję że uda mi się jej znaleźć taki domek jak Milusi i Ines :)Mamuśka Mania zasługuje na niego :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 24, 2011 20:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

mar_tika pisze:
gosiakot pisze:
.

Masz rację Gosiu.
Jak Mania na wolności to jutro podjadę i porobię jej fotki do ogłoszeń .Mam nadzieję że uda mi się jej znaleźć taki domek jak Milusi i Ines :)Mamuśka Mania zasługuje na niego :ok:

Musze sie troche sama pochwalic :lol: jakbym ja dzis nie dala ja na luz to pewnie by jeszcze siedziala a juz dawno mogla wyjsc, ja polubilam i ciagle ja myzialam ona sie zrobila sie taki myziasta, wtedy broninila dzieci i dlatego byla taka zla.
Nawet gdyby miala ochote wrocic do boksu to nie ma szans :D boks w calosci zajety.
Zyta siedzi w drugiej czesci.
Ona bardzo chciala byc na luzie w przeciwienstwie do Westy ta jak sie zadekowala w tym boksie to ani rusz juz byly proby to po kratkach zwiewa z powrotem i siedzi kwoka :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sie 24, 2011 21:20 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jest juz Immunodol dowiozla Monika, oraz 2 worki zwiru od Gosi.

jadziaII

Post » Śro sie 24, 2011 21:22 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Chciałam bardzo serdecznie podziękować Jadzi :1luvu: za pomoc i uratowanie kotka - rudaski córeczki ( 8O ) Zyty z czeluści mojego beznadziejnego samochodu. Wyprawa do weta zakończyła się tym, że transporterek (wiecie niektóre są mocno wysłużone) otworzył się i kotki pitnęły pod deskę rozdzielczą. Jednego wyciągnęłam sama ale drugi tak się zadekował, że.... straciłam nadzieję. Początkowo było jeszcze słychać jak dyszy wystrachany między przewodami ale potem.... już sądziłam, że nie żyje :( Po kilku facetach, którzy stwierdzili, że nie da się nic zrobić prócz jechania do serwisu lub czekania, pożyczyłyśmy latarkę i za radą przyszłego zięcia Jadzi udało nam się wyjąć schowek i poprzez dziurę po nim dojrzeć kotka (wcześniej wielokrotnie wkładałyśmy ręce w różne dziury i nic). Potem (a minęło sporo czasu) dotykałyśmy go ale ja naprawdę myślałam, że to już tylko zaklinowany, wolno stygnący trup ale Jadzia......trup nie trup postanowiła wyjąć :ok: :piwa: i wyciągnęła skubańca na siłę za ogon i żyje i jest cały :D Po 3 godzinach wróciłam z tej wizyty u weta ale koty samochodowe i tak nie zostały zbadane :ryk:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sie 24, 2011 21:25 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Marta jak będziesz robić zdjęcia Manii to porób też Klimkowi - to taki przekochany koteczek - też nie ma ochoty siedzieć w klatce a w swoim życiu tyle wycierpiał, że też zapewne na dobry domek zasłużył...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sie 24, 2011 21:42 Forum

Oj Mara ale przezycia 8O Ale dalyscie rade :ok: Podziwiam za cierpliwosc i wytrwalośc w akcji w tym upale :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 24, 2011 22:07 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Bardzo proszę o podanie nazwy ulicy na której jest :catmilk: Kocia Chatka
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro sie 24, 2011 22:15 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

wiesiak pisze:Bardzo proszę o podanie nazwy ulicy na której jest :catmilk: Kocia Chatka

Wiesiu - Stawowa 4 to jest calosc wszystkie budynki nalezace do Szkobudowy.

jadziaII

Post » Śro sie 24, 2011 22:18 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara a wiesz jaka ja jestem szczesliwa chyba jeszce bardziej niz ten kotek, bo on byl ciezko wystraszony, ale udalo sie to sie liczy :ok:
Druga akcja z powodzeniem pierwsza to sciaganie kota z drzewa i poruszenie wszystkich mozliwych sluzb, a tu sie obylo bez sluzb :lol:

jadziaII

Post » Śro sie 24, 2011 22:26 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jadziu bardzo dziękuję za informację.
Wielki podziw za akcję z kotkiem
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw sie 25, 2011 10:38 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

E no co to za cisza - KOMU KOMU BO IDĘ DO DOMU :(
Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 22.08.-28.08.2011 r.
22.08. pon. rano Monika wie. Jadzia
23.08. wt. rano Beata wie. Mara
24.08. śr. rano Jadzia wie. Asia i Bogusia
25.08. czw.rano Beata wie. Wiesia
26.08. piat rano Dorota wie. Jadzia
27.08. sob. rano brak wie. brak
28.08. niedz. rano brak wie. Dorota

:ok: :ok: :ok: No kochani - dziękuję za już i proszę o jeszcze :D
Tylko 3 dyzurki do obsadzenia - tylko :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw sie 25, 2011 13:31 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Gratulację za uratowania rudaska :D

A ja się chciałam pochwalić iż od dnia wczorajszego, tj. 24.08.2011 kociostan w naszym domu wynosi 7 kociastych, a nie tak jak było do wczoraj 6 :D Znalazłyśmy wczoraj z mamą na targu w Będzinie maleńkiego kotka, pręguska, takiego jak Gosiowa Pysia. Tylko kocurek. W pierwszym planie miał wylądować w chatce, ale potem babcia moja ze łzami w oczach prosiła żebysmy go nie oddawały. I tym cudownym sposobem mamy 7 kotów i zaczynamy (Boże uchowaj) gonić Jadzię i Wiesia, chociaż (znowu Boże uchowaj) oni mają dwa razy tyle :D Nie wiem jednak jak długo ten stan się utrzyma bo jeden z naszych kotów jest jedna nogą w grobie i próbujemy go stamtąd wyciągnąć :cry: Proszę o trzymanie kciuków bo nie jest dobrze.

Kartkę napisałam co prawda, ale tu też napiszę. Wczoraj do chatki pojechały dary o których pisałam już wcześniej. Rozdysponowane wedle zaleceń. Rzeczy do schronu stoją sobie w przedsionku do zdrowej, obok krzeseł do schronu.
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw sie 25, 2011 14:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

po rannym dyżurze:
leki podane, posprzątane.
Dzisiaj nie obyło się bez scysji na kwarantannie. Longer zatakował Smołę,w jej obronie stawała Mania, a gdy to zobaczyła Nelka to rzuciła się na Manię. I tak ze trzy razy. Mania i Nelka po tych walkach mają podrapane nosy, a Nelka dodatkowo ma uszkodzony pazur w przedniej łapie(polało się trochę krwi). W wyniku tego wszystkiego Smoła i Nela przeniesione na zdrową część.
Jadzia z z Wiesiem byli z maluchami : Klakierkiem i dwoma rudaskami u weta.No niestety wszystkie chore. Mamuśka od maluchów też bardzo nieciekawie.
Reszta towarzystwa ok.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]