Cypisek i Rysio III - Lusia zostaje z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 11:37 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Widzę, ze Maluchy ostro wzięły się za wychowywanie swoich nowych Dużych :P

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sie 23, 2011 11:40 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

sunshine pisze:Widzę, ze Maluchy ostro wzięły się za wychowywanie swoich nowych Dużych :P

no dokładnie!
księciunio normalnie :ryk: i pozwala się na rączki brać, no proszę :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 23, 2011 11:57 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

a, to Kajtuś zupełnie jak Lucjan
on, mimo że krańcowo wgłodzony i wychudzony nie zabrał się za jedzenie, jeśli nie został wczesniej wygłaskany
a i tak na poczatku musiałam go jedną ręką głaskać, a drugą pod dziób podtykać surowe kurczaczki :roll:
A suchej nie tknął żadnej, dopóki nie kupiłam mu Orijena 6 Fish - Hłabia Parkingowy, no :lol:

:ok: :ok: :ok: za dzieciaki

i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Klementynkę, żeby znalazła swoich Dużych szybciutko

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro sie 24, 2011 19:40 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

dostałam wieści od chłopaczków:

"Kociaki mają się już całkiem nieźle, biegają po całym mieszkaniu. Poprzednie dwa dni spędziłam w łóżku z powodu grypy jelitowej, ale dzisiaj towarzyszyły mi cały dzień, wszystkiemu się przyglądają, zaczęły nawet przebywać w swojej leżance i nie chowają się już z takim uporem pod meble. Powoli pozwalają się też głaskać, nie trzeba tylko wykonywać gwałtownych ruchów, bo szybko się płoszą.
Z zakrapianiem oczu nie mamy problemu, kotki dzielnie to znoszą. Poza tym Dżin z dnia na dzień coraz mniej się maże, więc jesteśmy dobrej myśli. Jedzą też już ładnie obydwaj, więc kamień spadł nam z serca :)

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam,"

:mrgreen: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 24, 2011 19:42 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Superowo!!! :D

pozytywka

Post » Śro sie 24, 2011 19:47 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

przedwczoraj porozwieszałam ogłoszenia Klemci w okolicy mojej pracy, na takim nowym, strzeżonym osiedlu.
Ale ciągle cisza :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 24, 2011 19:54 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Wiem, łatwo nie jest
u mnie po pierwszej transzy (że znalazłam kota) nikt nie zadzwonił
Po drugiej, że znalazłam kota i on szuka swojeich Dużych, albo nowego domu tylko jedna osoba, ale kompletnie do kitu
Dopiero po trzeciej ruszyło
Ale najpierw dzwonili niepoważni, albo nienadający się
dopiero na koniec, jak już znalazłam dla niego DT, to zaczęły sie telefony urywać
a jak już poszedł na swoje, to miałam jeszcze po kilka telefonów w tygodniu

Trzeba atakować z lądu, wody i powietrza :ok:

pozytywka

Post » Śro sie 24, 2011 19:55 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

fajne wieści o kociakach
Klemcia na pewno znajdzie dom.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sie 24, 2011 19:57 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

ale to znaczy, że kilkakrotnie rozwieszałaś ogłosenia?
te o szukaniu domu?
w różnych, czy tych samych miejscach?
ja rozwieszam sama i tam, gdzie mogę, więc nie jest tego zbyt dużo.
Poza tym widzę, że niektóre są pozdejmowane :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 24, 2011 20:10 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

tak - trzy razy
najpierw fiszka wieszała ogłoszenia, że taki kot nam się znalazł na osiedlu i czeka na swoich Dużych
Potem, chyba po tygodniu kolorowe, zatoczyliśmy szerszy krąg, a TŻ pojechał z dziećmi rozwieszać pod kościołami 8)
a na koniec chyba z 60 ogłoszeń w przeróżnych częściach Krakowa (a i tak poszedł do domu kilka osiedli dalej :) )
Przydałaby Ci się pomoc w wieszaniu

pozytywka

Post » Czw sie 25, 2011 9:26 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Dziś wyjeżdżam na kilka dni urlopu jeszcze.
Właściwie dziś i jutro odbieram nadgodziny z czerwca ;) przynajmniej zaoszczędzę 2 dni urlopu :)

mąż dojedzie do nas w sobotę wieczór.

Później będą już przygotowania dzieciarni do szkoły :roll: dobrze, że książki mam już kupione, ale jakie to koszta :strach:

buziaki Wam przesyłam i do poczytania w przyszłym tygodniu.
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sie 25, 2011 9:28 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Do poczytania. Wypoczywajcie i bez wyrzutów sumienia ćwiczcie LB :ok:

sunshine

Post » Pt sie 26, 2011 21:52 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Życzę miłego wypoczynku :ok:
Masz szczęście,trafiłaś na piękną pogodę :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 31, 2011 8:08 Re: Cypisek i Rysio III - maluchy w DS, Klemcia wciąż szuka

Wróciliśmy z wakacji :)

pogoda była super, tylko nocki już chłodne od niedzieli. Ale tak to super. Poopalaliśmy się (w cieniu ;) ), pokąpaliśmy, popływaliśmy motorówkami i łódkami. No, fajnie było :)
Teraz szykowanie dzieciaków do szkoły. Oni jakoś się nie cieszą ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sie 31, 2011 8:09 Re: Cypisek i Rysio III - po wakacjach; a Klemci nikt nie chce:(

Ja lubiłam szykować się do szkoły- robienie okładek na książki, zeszyty, wypisywanie nazwiska. Ale już samo pójście do szkoły to niekoniecznie :wink:

sunshine

[poprzednia][następna]