Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 11:44 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

:strach: Oby to nie było nic poważnego. Może minie do piątku.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sie 24, 2011 16:10 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Dziewczyny są jakieś kociaki do adopcji z Poznania? :)
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Śro sie 24, 2011 16:36 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

kasia90 pisze:Dziewczyny są jakieś kociaki do adopcji z Poznania? :)

Kociakow jest dużo do adopcji. O jakiegos konkretnego chodzi- kocurka, koteczke? A co szukasz może? 8)

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Śro sie 24, 2011 16:53 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Myślimy o kocurku do kompletu, najlepiej krótkowłosym (moja Molly ma dłuższe i TŻ się wkurza, że wszędzie sierść, mimo, że ja odkurzam :D ). Nareszcie go namówiłam ;) ja chciałam czarnego, ale TŻ twierdzi, że czarne są długowłose :?:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128546 tu jest mój wątek jakby któraś z Was miała jakiegoś linka z poznańskimi kociakami to prosiłabym o wklejenie :kotek:
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Śro sie 24, 2011 17:12 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

No ale my mamy kociaki u nas, a to musi byc kocurek?

moorland

Post » Śro sie 24, 2011 17:19 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

moorland pisze:No ale my mamy kociaki u nas, a to musi byc kocurek?

W zasadzie nie musi ;) rozważymy każdego kotka. Ja szczerze mówiąc myślałam o starszym kotku, bo takie mają mniejsze szanse na domek, ukształtowany charakter, ale TŻ mówi, że ma być kociak. Szkoda trochę, bo zawsze chciałam kotka przytulaśnego, barankującego :) moja jest kochana, ale musi mieć dzień żeby sama z siebie przyszła się poprzytulać. A z takiego małego glutka nie wiadomo co wyrośnie ;)

Edit:
Chyba przeoczyłam zdjęcia, bo nie mogę znaleźć ani w tym ani w poprzednim wątku (o ile są ;) ).
Mogłabym poprosić o nr strony :oops:
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Śro sie 24, 2011 17:34 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Na trzeciej stronie tego wątku jest moja faworyt do adopcji- Jagodka, wspaniały kociak, jak tylko sie dotknie ją palcem to już mruczy :D mozna w każdej chwili przyjść zobaczyć. Jakby Jagoda sie nie spodobała to jest Kasia z mojego banerka- koteczka z działek, jest mniej wylewna niż Jagoda, mój tymczas Tymon na 101 stronie poprzedniego wątku, ale z nim to ciężka sprawa bo nie mogę sie z nim jakoś rozstać :mrgreen: Uznalam, ze albo będzie miał forumowy domek albo żaden.

moorland

Post » Śro sie 24, 2011 17:42 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

A i nasze kotki wychodzą zaszczepione od nas. Koty w piwniczce są tez testowane na FelV/FIV (Jagoda nie jest bo jest za mała jeszcze ale inne są negatywne)

moorland

Post » Śro sie 24, 2011 17:46 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Tymon przeuroczy :1luvu: dziewczynki również słodkie, ale tak jak zawsze wolałam kotki, to teraz mam bzika na punkcie kocurków :) dziewczyny jeśli chcecie to dziś mam sporo czasu na wypełnienie ankiety adopcyjnej, będzie z głowy ;)
Moorland nie obawiaj się, nie odbiorę Ci siłą Tymonka ;)
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Śro sie 24, 2011 17:59 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

moorland pisze:A i nasze kotki wychodzą zaszczepione od nas. Koty w piwniczce są tez testowane na FelV/FIV (Jagoda nie jest bo jest za mała jeszcze ale inne są negatywne)

W takim razie jakby doszło do adopcji to zwrócę za szczepienia. Bo właśnie najbardziej obawiałam się tego, że kociak zarazi czymś Molkę :ok:
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Śro sie 24, 2011 19:47 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

itaka pisze:Szukam pilnie DT dla kota. Pokryję koszty utrzymania.

Jestem tak zdruzgotana, że nie wiem od czego zacząć.
Jedno z osiedli domków jednorodzinnych w Poznaniu. Godzina 4 w nocy. Nad miastem burza, słyszę przeraźliwe miauczenie. Patrzę przez okno a tam siedzi przerażony kot. Wyszłam na dwór posiedziałam z nim do 6 rano. Burza przeszła wyszło słońce, dałam mu jedzenie i wodę. Zostawiłam na dworze w nadziei, że wróci skąd przyszedł. Ale niestety siedział tak dale. Obserwowałam go uważnie przez okno. Nagle patrzę wychodzi mój sąsiad i przegania go (kot był na jego posesji), pobiegłam na dwór ale zanim zdążyłam wyjść on polał KOTA gorącą wodą :evil: Byłam w szoku, zaczęło się wyzywanie i nie będę ukrywać nerwy mi puściły. Wzięłam kota pod pachę i poszłam do domu. Kotu na szczęście nic się nie stało.
Kot nie może u mnie zostać. Nie mogę mu dać DT. Nie wiem co mam z nim zrobić. Nie sądziłam, że kiedyś będę w takiej sytuacji :cry:
Błagam o jakiś kąt dla niego. Jak wystawię go na dwór to sąsiad go zabije. Niestety nie mam wyboru albo znajdę mu DT albo zawiozę do schroniska.

Kot jest bardzo miziasty, ciągle mruczy i ociera się. Lgnie się do każdego człowieka i właśnie przez to wiem, że nie da sobie rady.
Obrazek

Kot jest u mnie na razie. Niestety zostać nie może. Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.
Szukam dla niego DT(zapewnię karmę). Albo znacie może jakiś hotel dla kotów w poznaniu :?:
Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.

Śliczności! Mam nadzieję, że uda się mu coś znaleźć. Gdyby trafił do poznańskiego schronu, nie byłby to jakiś totalny dramat. Nasza kociarnia nie prezentuje się najgorzej, czasem są tam tylko 3-4 koty,cały wybieg i pomieszczenie mają dla siebie. Nie wiem tylko czy schronisko przyjmuje koty skoro na stanie mają tylko kilka.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro sie 24, 2011 19:52 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

oooo :D w takim razie ja posiedze cicho i potrzymam kciuki :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Śro sie 24, 2011 20:57 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Polanka pisze:
itaka pisze:Szukam pilnie DT dla kota. Pokryję koszty utrzymania.

Jestem tak zdruzgotana, że nie wiem od czego zacząć.
Jedno z osiedli domków jednorodzinnych w Poznaniu. Godzina 4 w nocy. Nad miastem burza, słyszę przeraźliwe miauczenie. Patrzę przez okno a tam siedzi przerażony kot. Wyszłam na dwór posiedziałam z nim do 6 rano. Burza przeszła wyszło słońce, dałam mu jedzenie i wodę. Zostawiłam na dworze w nadziei, że wróci skąd przyszedł. Ale niestety siedział tak dale. Obserwowałam go uważnie przez okno. Nagle patrzę wychodzi mój sąsiad i przegania go (kot był na jego posesji), pobiegłam na dwór ale zanim zdążyłam wyjść on polał KOTA gorącą wodą :evil: Byłam w szoku, zaczęło się wyzywanie i nie będę ukrywać nerwy mi puściły. Wzięłam kota pod pachę i poszłam do domu. Kotu na szczęście nic się nie stało.
Kot nie może u mnie zostać. Nie mogę mu dać DT. Nie wiem co mam z nim zrobić. Nie sądziłam, że kiedyś będę w takiej sytuacji :cry:
Błagam o jakiś kąt dla niego. Jak wystawię go na dwór to sąsiad go zabije. Niestety nie mam wyboru albo znajdę mu DT albo zawiozę do schroniska.

Kot jest bardzo miziasty, ciągle mruczy i ociera się. Lgnie się do każdego człowieka i właśnie przez to wiem, że nie da sobie rady.
Obrazek

Kot jest u mnie na razie. Niestety zostać nie może. Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.
Szukam dla niego DT(zapewnię karmę). Albo znacie może jakiś hotel dla kotów w poznaniu :?:
Jak czegoś nie znajdę to będę musiała go odwieźć do schronu.

Śliczności! Mam nadzieję, że uda się mu coś znaleźć. Gdyby trafił do poznańskiego schronu, nie byłby to jakiś totalny dramat. Nasza kociarnia nie prezentuje się najgorzej, czasem są tam tylko 3-4 koty,cały wybieg i pomieszczenie mają dla siebie. Nie wiem tylko czy schronisko przyjmuje koty skoro na stanie mają tylko kilka.

Kocur roboczo nazwany Borowik. Na razie u mnie ale to jest bardzo tymczasowy tymczas. Młody jest uroczy.

A teraz relacja z dworca:
Na poczcie sztuk 3 - nasz rudy i jego towarzysz/ka (?) to typowe marmurki, wydaję mi się, że z jednego miotu bo takie rzadkie umaszczenie i 2 koty w jednym miejscu. Trzeci biało-bury burasek.

Na łączce naliczyłam 12 kotów. Jeden z czarnych potocznie nazwany Łajzą przez jednego pana prawie daje się głaskać. Szczerze po dzisiejszej akcji z moim sąsiadem nie podoba mi się, że tak ufają ludziom :( Wiadomo takich "sąsiadów" dużo chodzi po tym świecie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sie 25, 2011 12:42 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Dziewczyny pomocy

Kotka domowa, wywalona z domu, okociła się 3 dni temu, jest sześć małych.

Szukamy pilnie schronienia dla nich.

Czy któraś z fundacji przyjmuje takie rodziny?
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Czw sie 25, 2011 13:35 Re: P-ń Gł. i inne koty/Borysek za TM [*]

Może Koci Pazur ma wolne miejsce ale wątpię w to.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]