['] Kotka i kociaki PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 14:39 ['] Kotka i kociaki PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

viewtopic.php?f=1&t=131857

W dużym skrócie - w środę zginął jeden kociak, wczoraj drugi. Został jeden, mały, czarny z białą gwiazdką na szyi, wygląda zdrowo. Dziś wieczorem możemy go łapać, jeśli się uda - zrobić przegląd techniczny i odpchlenie w lecznicy obok. Nie ma DT, ponoć był, ale już nie ma. My (ja i VVu) nie mamy możliwości tymczasować kociaka, za dużo już kotów w domu i brak możliwości izolacji. Jesli nie znajdzie się dla niego DT, kociak zginie tak jak jego rodzeństwo.

sherina pisze:Przed chwilą dostałam info od Dorci44: Kotka z kociakami przy ruchliwej ulicy, jeden kotek przejechany a kotka nie odchodzi od tego miejsca, próbuje się do niego dostać. Zostały 3 kociaki :cry:
Czy może ktoś podejść, zobaczyć ??
Ja jestem w Wołominie i nie mam jak dojechać a liczą się minuty.

Jana pisze:Biało rudy kociak w stanie agonalnym jest w lecznicy obok, znaleźliśmy go leżącego i krwawiącego z nosa. Wetka z Kajmana zgarnęła go i teraz walczą o życie kociaka. Do 20.00 mają do mnie zadzwonić, jeśli kociak przeżyje, zabierzemy go na Białobrzeską na rtg i usg, bo tego sprzętu Kajman nie ma. Możliwe, że będzie potrzebna transfuzja. Na pewno przydałby się transport...

Czarny kociak z białą gwiazdką na szyi jest cały i śmiga pod samochodami. Jutro wieczorem wróci do mnie jedna z klatek-łapek i możemy łapać. Podbieraki nie wchodzą w grę, na tym parkingu jest tak naćkane samochodami, że nie ma nawet jak przejść.

Jana pisze:Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

edit - kociak nie dał rady [']

Chciałabym bardzo podziękować paniom z lecznicy Kajman za natychmiastową reakcję i poświęcenie w ratowaniu kociaka. Wiem, że dołożyły wszelkich starań, ale obrażenia były zbyt poważne :(

Zakładam nowy wątek, ponieważ tam nie mam możliwosci edytować tytułu.

edit
Nie żyje też matka kociaków, jedna czarna koteczka PILNIE szuka DT!
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2011 16:08 przez Jana, łącznie edytowano 4 razy

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sie 23, 2011 15:55 Re: WAW Kociaki przy ulicy po kolei giną, został jeden. Szuka DT

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h54sj][img]http://img190.imageshack.us/img190/3874/dtulica.jpg[/img][/url]

Dodany:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h54sj][img]http://img98.imageshack.us/img98/7650/dtulica.gif[/img][/url]

edit: dodany 2-gi baner
Ostatnio edytowano Śro sie 24, 2011 11:05 przez joshua_ada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sie 23, 2011 19:21 Re: WAW Kociaki przy ulicy po kolei giną, został jeden. Szuka DT

joshua_ada - serdecznie dziękujemy za banerek!

Pan ochroniarz z parkingu powiedział, że kociaki były cztery. :( Został jeden.
Zginęły najprawdopodobniej już trzy - ale nie wiemy tego na pewno.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto sie 23, 2011 20:48 Re: WAW Kociaki przy ulicy po kolei giną, został jeden. Szuka DT

Kto mógłby wziąć koteczka na DT :?: :?: :?:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto sie 23, 2011 21:18 Re: WAW Kociaki przy ulicy po kolei giną, został jeden. Szuka DT

:(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 24, 2011 7:08 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

:!: :!: :!: Podnoszę. Szkoda, że dilerowi i panom z ochrony zabrakło wyobraźni, żeby poszukać gdzieś pomocy dla tych kociaków lub chociaż je przenieść.
Obojętność zabija. Jak widać - dosłownie :( :( :( .

Jana, jak sytuacja malucha?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro sie 24, 2011 8:53 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

Alex405 pisze::!: :!: :!: Podnoszę. Szkoda, że dilerowi i panom z ochrony zabrakło wyobraźni, żeby poszukać gdzieś pomocy dla tych kociaków lub chociaż je przenieść.
Obojętność zabija. Jak widać - dosłownie :( :( :( .

Nie, nie - i diler, i panowie z ochrony byli bardzo pomocni i życzliwi!! Nie robili żadnych trudności i nawet pomagali. Panowie z ochrony dokarmiali też koty. Nie możemy jednak wymagać od nich zachowań prokocich, które tylko dla "zaawansowanych kociarzy" są oczywiste - że koty powinno się przenieść z takiego miejsca.
Poza tym - jak oni mieliby to zrobić? Łapanie kotów to też jest jednak pewien poziom zaawansowania. Potrzebny jest też sprzęt, etc.

Nikt sytuacji kotków nie był winny - tylko brak domów dla nich... :(
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro sie 24, 2011 10:07 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

Straszne to wszystko. :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro sie 24, 2011 10:35 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

Jejku, może znajdzie się jakis DT dla malucha po rodzinnej tragedii :(

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro sie 24, 2011 11:08 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

Nie mogę. Nie mogę naprawdę. Nie mam nawet funduszy by choć szpitalik opłacić. Pat. :crying:

POMOCY - może wśród niezakoconych znajomych choć na TDT...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro sie 24, 2011 11:11 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

wykasowane z różnych powodów...
Nie mam funduszy na komórce ,stacjonarny wyłączony :oops:
Ostatnio edytowano Śro sie 24, 2011 11:47 przez dorcia44, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 24, 2011 11:20 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

A jaka dzielnica? Ja rozmawiałam ze szpitalikiem na ul. Dobrej. Dziś. Odmówili :evil:
Jeśli nie z Dobrej, mogę dzwonić, proszę o namiary na PW.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro sie 24, 2011 11:24 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

ul.Racławicka ,mam 6 talonów 4 na sterylki i 2 na leczenie .
talony z włoch.
podać tel?zadzwonisz?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 24, 2011 11:27 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

Jasne! :ok:

edit: Czy to 24wet? Znalazłam tel. w sieci, tylko nie wiem czy to o to chodziło?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro sie 24, 2011 11:33 Re: WAW Trzy kociaki zginęły przejechane, został jeden. Szuka DT

dziękuję ,acha o kotkę na sterylkę też spytaj ,to może i ja by sie udało ucapić.
Obrazek

dorcia44

[następna]