Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 10:06 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Ewuś,jak cos to zapodaj mi linka do strony gdzie to jest,bo bym musiała przemaglować cały wątek,zeby to znaleźć
Jak nie chcesz tutaj to na pw to później zobaczę
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 24, 2011 10:28 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Normalnie nie wydzwaniam, zawsze wiem jeżeli gdziekolwiek jedzie, zawsze wiedziałam gdy miał później wrócić do domu wieczorem albo wcale nie wrócić na noc i znałam namiary na miejsce gdzie się wybierał, możemy się połączyć przez Skype,a mam GG włączone z opcja że widzę kiedy jest aktywny, tak samo jest na FB, na gmailu – widzę Go na czacie i wiem, że jest.. Mamy dość wydzwaniania przez Babcię i prób wypytywania o wszystko...
Spanikowałam po takim telefonie nie widząc Go nigdzie przez dwa dni... – teraz mogę się przyznać bo mi już odpuszcza... :oops: :oops: :oops:

W internecie nie znalazłam potwierdzenia takich pogłosek ale Krzyś też coś takiego słyszał...

Prośba już nieaktualna ale z wizytą serdecznie zapraszamy
http://www.dogomania.pl/threads/25666-C ... 57/page107

Śmieszne - dawniej to ja uczyłam koleżanki wklejania zdjęć z różnych domen na różne forum, pisałam różne instrukcje a teraz sama miewam problemy techniczne. Cóż dawniej miałam więcej czasu dla forum i internetu i wszędzie byłam bardziej aktywna a nie tak z doskoku jak teraz.

Dziękuję bardzo za pomoc w rozwiązaniu technicznego problemu i z domu sprawdzę czy zrozumiałam podpowiedź i następnym rade będę umiała to sama zrobić :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sie 24, 2011 14:20 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Próbowałam znaleźć to Ewuś,ale nie znalazłam,ale jak widzę ,ze już ok ,to ok

Owszem zajrzę tam do CIę ,zajrzę,ino trochę później

Nie ma problemu Ewuś,jak coś to mówisz ,ze masz skypa i gg,zgadamy się kiedys i jak będzie trzeba to tak se poradzimy,spoko :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro sie 24, 2011 23:14 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Utknęłam wieczorem na FB – zaintrygowałam Syna dzisiejszym porannym telefonem.... ups... tak bywa gdy człowiek się zaniepokoi o Kogoś Najbliższego i nie wie co się z Nim dzieje... – niewiele dziś zrobię bo spotkaliśmy się na czacie. W naszych wydarzeniach będzie brał udział ale nie umieszczał na swojej tablicy.

Prywatnie dziś zwątpiłam i się poddałam – nie mogę znaleźć dokumentu, który mógłby mi być potrzebny jutro. Miałam go w ręce tuż przed wyjazdem na urlop. Potem było coś w rodzaju remontu. Byli sami w domu i sprzątali po tych pracach..... Nie toleruję ruszania moich rzeczy i obawiam się czy mi tego z rozpędu znowu nie wyrzucili... wrr...

Nasz wątek na Dogo już od dłuższego czasu przestał być ciekawy i zmienił się w monolog. Czasem przekopiuję jakiegoś posta z miau, czasem napiszę coś na temat głosowania na Krakvet.
Mimo wszystko lubię tam wracać ale na sam początek... czas szybko mija – jestem tam już ponad 5 lat.

U Magdy tzn. u Wiktora trwa dyskusja na temat chipów – my tzn. Choco jesteśmy w warszawskiej bazie.

Odwiedziłam jeszcze wszystkie wątki Asi – tej, od której mam Łapka – Mikusia! Magdy i Krzysztofa już wcale nie widuję na forum, Asia też startowała wtedy podczas zawodów Dogfriesbee. Wszyscy troje są wolontariuszami w naszym schronisku na Paluchu! Na naszym wątku i na dogo prawie wcale nie bywali, na miau jako forum może kilka razy, u nas nie pamiętam czy kiedykolwiek :wink:
Oczywiście jako jedna z pierwszych dołączyła do wydarzenia Wiktora!

Siedzę i oglądam na Fotosiku zdjęcia z zawodów - jest Magda z Wiktorem, jest Ula z Choco ale nic nie nadaje się do wklejenia na forum – nie spodobała mi się jakość...

Czy w regulaminie miau jest może określona ilość zdjęć, którą można wkleić do jednego posta? – na Dogo można wstawić 5 sztuk.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 11:44 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Uu,to niefajnie z tymi dokumentami,jeśli juz ktos je ruszyl,no bo nieraz w drugie miejsce trzeba przełożyć,żeby się nie zapaprało to w jedno miejsce powinni,żeby było wiadomo

A nawet nie oglądałam go dobrze jeszcze,tego wątku,wczoraj trochę przemaglowałam,szukając tego postu i na chwilę przed spaniem jeszcze weszłam,ale rzeczywiście cosik mało osób tam zagląda,każdy czymś zajęty
Do nas tu tez mniej ludzi zagląda,ale się tym nie zrażam kto chce to będzie zaglądał,spoko :ok:

Nie ,w regulaminie,nawet z lewej strony nad ikonkami pisze ,ze wiadomość może być do 60000 znaków
A te znaki to i też kody do zdjeć,co wklejasz,które zazwyczaj mają dużo znaków,więc to jest brane pod uwagę ,nie zdjęcie,jako sztuka

Tylko wiadomo,że musi być ten limit wielkości zachowany 640/480 i max ciężkie 150 KB
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 25, 2011 12:00 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Jaka wczoraj u Was była pogoda? W Warszawie nawet przez chwilę w ciągu dnia świeciło słońce. Burza zaczęła się tuż przed 16. Oczywiście nie zdążyłam dojechać do domu i wróciłam cała przemoknięta. Bardzo się oziębiło, deszcz padał do wieczora. Po raz pierwszy od bardzo dawna żałowałam że nie założyłam spodni...
Skaleczyłam sobie parasolką cały kciuk od spodu .... :wink:

Było mi bardzo miło, że złożyłaś nam wizytę... i odezwałaś się po imieniu. Bardzo nie lubię na prywatnym wątku jeśli ktoś zwraca się do mnie po nicku, co innego na oficjalnych gdy nikt nie wie kto kogo zna.

Wiesz to się zrobił wątek monolog... nie ma już moich koleżanek, znudziło się forum, skończyły się problemy ze zwierzakami, założyły inne forum – zapraszały na nowe i... efekt jest taki jak wiesz – ponad 2000 nieodebranych wiadomości... Znacznie szybciej jest porozumieć się przez telefon...
Czasem bywam na forum a u siebie wcale się nie odzywam...
Na dogo co chwilę mam też jakieś problemy techniczne - nie daję rady się zalogować, widzę tylko reklamy, zamyka mi się.... dochodzi do tego brak motywacji do zaglądania tam gdy wiem, że nikogo znajomego nie spotkam...
Regularnie bywam jedynie na wątku głosowań na Krakvet i wtedy co miesiąc są inni znajomi. Często osoby z poprzednich edycji konkursu nie angażują się w kolejne.
Nasz wątek na miau to też prawie monolog ale wiem kto tutaj regularnie chociaż zagląda mimo, że się nie odzywa.... sama też dużo wątków odwiedzam ukradkiem... :oops:

Kolejny dzień. Dziś od rana świeci słońce.
Dobrze, że się przespałam z najnowszym problemem, wiedziałam od Syna, że bardzo dobrze wie czego szukam – podczas urlopu to zostawiłam na samym wierzchu jako najpilniejszą sprawę do załatwienia po powrocie z urlopu...
Chodziło o dokumentację od okulisty i optyka. Wszystkie dane na temat najnowszych okularów i faktura do rozliczenia – ostatnie co nam zostało w prywatnej firmie dofinansowane raz na jakiś czas z funduszu socjalnego.
Znalazłam to dziś rano w sypialni przełożone na zupełnie inną półkę i przygniecione sportowymi gazetami...
Temat zakończyłam – dokumenty przekazałam, napisałam podanie i czekałam... już nawet dostałam zwrot :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 18:05 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

do południa jakoś ,potem po 13 to popukało i popadało dosyć galancie

Nie ma problemu
Ja też wolę jak mnie znają po imieniu to jak mi imieniem piszą

U nas po porannej dosłownie nawalance teraz się uspokoiło

No i dobrze,ze się dokumenty znalazły jednak :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 25, 2011 22:33

U nas cały czas pada od 15:30.

Geopark Kielce ma wydarzenie: http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 1384859430

Pisałam że miewam techniczne problemy na forum... wpadam na sekundkę, coś niedokładnie przekopiuję i nie widzę błędu.
Nie działa mi cytowanie z jednego forum na drugie, teoretycznie kiedyś to widziałam ale czasem mi to zadziała a czasem nie, zwłaszcza jeśli na innym forum nie ma takiego użytkownika, co chwilę pojawia się jakiś nowy przypadek i muszę Was prosić o pomoc!
Szczególnie wszechstronna w wielu dziedzinach nie tylko spraw z forum jest Małgosia, czym oddawna mi imponuje. Zawsze wszystkim pomaga jeśli tylko zauważy jakiś problem – Czasem na różne tematy poda link z podpowiedzią. Jest ekspertem w sprawie bannerków, podpisów a zwłaszcza cytatów..
Muszę sobie od nowa przekopiować różne wzory i podpowiedzi .
Dziękuje Małgosiu ... :1luvu:

Jak szybko mija czas. Wieczorem oglądałam zdjęcia – okazuje się że znajome pieski startowały w zawodach 4 lata temu, za tydzień są kolejne finały i codziennie przejeżdżam koło plakatów.. .

Muszę sobie poeksperymentować bo zbliżają się moje prywatne rocznice...
Zdjęcie pierwsze z komórki, pozostałe przeskanowane...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
..

Mogę głosować coraz później ale właśnie się udało! W tej chwili jest 1121 Chęciny / 1067 Geopark Kielce
Ostatnio edytowano Czw sie 25, 2011 23:34 przez kussad, łącznie edytowano 4 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 22:37 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Ewuś a co dokładniej chciałaś w cytacie przekopiować?znaczy jaki cytat?
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 25, 2011 22:44 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

W tej chwili nic tylko ogólnie opisałam jakie miewałam przypadki.
Kiedyś chciałam zacytować fragment swojej rozmowy z kolegą z forum "Psiakość" i nie udało się,
czasem próbowałam coś cytować na dogo, czasem coś z dogo zacytować tutaj albo odwrotnie z miau na dogo... i różnie mi to wychodzi...
Muszę sobie dokładnie przekopiować wzór gdy to odszukam...

Właśnie korespondowałam z dziewczyną w sprawie glosowania na Krakvet i nie wiem czy Jej się udało zagłosować!

Bawię się - w Photobucket jest gorzej niż w było w Fotosik - nie mogę ustawić wielkości zdjęcia. to zdjęcie z komórki lepiej wygląda w samopowiększającej się miniaturce ale muszę odszukać moją rozmowę z Asią (Tą od Mikunia) - bardzo dawno nie wklejałam miniaturek i nie pamiętam co wykasować jeżeli nie chcę, żeby było widać mój caly album... Chcoiaż może sobie przypomnę i znowu kliknę...
Ostatnio edytowano Czw sie 25, 2011 22:53 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 22:50 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Po prostu bierzesz na którymś cytuj,czy cytat ,różnie na różnych forach to jest i robisz kopiuj-wklej jak kod do zdjęcia na przykład
A z dogo to z tego cytatu muszisz wyciąć te cyfry,a nicka cytowanego wziąć w " ,zaraz podam CI przykład,zacytuj mnie sobie teraz i zobacz jak to wygląda

Czoko pisze:Serdecznie witamy też na tym forum!

Albo bez nazwy

Serdecznie witamy też na tym forum!
Ostatnio edytowano Czw sie 25, 2011 22:56 przez Myszolandia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 25, 2011 22:55 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Teoretycznie to wiem tylko nie zawsze się udawało.....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 22:56 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

na pewno się uda :ok: :ok: :ok:
Piękny Kocio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 25, 2011 23:04 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Dziękuję - już to widzę...
Ciekawe jak sobie poradzisz z "Psiakość" - nie pamiętam jak to tam wygląda.
Muszę tam iść bo ciągle jest nie ta wersja zdjęcia, którą chcę opublikować - może znajdę moją rozmowę z Jurkiem i konsultacje z Asią :wink:

Jest ta rozmowa:
[QUOTE=Jurek;416945]Jak nie ma zdjęć, to pozostaje pamięć
i słowo pisane.[/QUOTE]

Świetnie to określiłeś!
To była ich pierwsza wspólna zabawa, którą udało nam się zobaczyć... wcześniej cały czas się martwiłam ze Chocusia zaprasza Mikusia do zabawy a on nie rozumie co się dzieje

i cytat mojego posta:
[QUOTE=kussad;429583]Nasza inwalidka:
[/QUOTE]

i zdjęcia żadne się nie przekopiowały....

Wracam tam i szukam konsultacji.... dziewczyny śmieją się ze mnie że pojawiam się na forum raz na rok.... sprostowałam że właśnie minęło pół roku... :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 25, 2011 23:14 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Jurek pisze:Jak nie ma zdjęć, to pozostaje pamięć
i słowo pisane.

kussad pisze:Świetnie to określiłeś!
To była ich pierwsza wspólna zabawa, którą udało nam się zobaczyć... wcześniej cały czas się martwiłam ze Chocusia zaprasza Mikusia do zabawy a on nie rozumie co się dzieje

kussad pisze:Nasza inwalidka:
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]