Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 15:27 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

A kto powiedział, że ja się obrażam na Krzysia 8O albo wogóle na kogokolwiek :roll:
Nie mam takiej funkcji w instrukcji obsługi :mrgreen: Mogę co najwyżej niezrozumiale żartować :oops:

Jak mnie coś wkurzy, to się ciskam, odgryzam i takie tam...

Ale wam coś powiem a propos bycia pracodawcą. Zatrudniłam znajomą. Umowa, pełny etat. Ja dużo sprzedaję, ale niewiele zarabiam, bo mam duże koszty (i nie chodzi o koty :mrgreen: ). Fajnie było, pracowałyśmy w zgodzie, robiła wysyłki, papierki i cały ten bajzel wokół produkcji. A potem zaszła w ciążę.
Musiałam zacząć pracować dwa razy wiecej, żeby zapłacić jej ZUS i pensję. Pozbędę się jej dopiero w grudniu, ale nigdy, przenigdy wiecej nie zatrudnię kobiety, na pełny etet i na stałą umowę. Bo nie mam siły pracować jeszcze na nią. A zwolnić nie mogę, bo jest chroniona przez prawo.

Patrzę na wszystko z dwu stron. Chciałabym, żeby Małgosia znalazla pracę, a jednoczesnie wiem przed czym musi się bronić pracodawca.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto sie 23, 2011 18:38 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Maryś, mnie możesz zatrudnić, ciąża mi nie grozi...wczoraj zaczęłam przekwitać 8O .
No naprawdę...wiem, że to cokolwiek za wcześnie, ale mi jedna forumowiczka bardziej obtrzaskana uświadomiła, że jak się długo nie...no wiecie, ten tego...no wiecie, do licha przecież :evil: ...to się ponoć wcześniej robi :evil: .
Czuję się fatalnie, gorąco mnie zalewa, potem zimno, wczoraj jak z Michaśką wyszłam, to mi się słabo zrobiło, nie mogłam na górę wejść...MUSIAŁAM skorzystać z windy :evil: .
Dzisiaj jest tak samo, na piątek się zapisałam do ginekologa, niech coś z tym zrobi, bo się wykończę i moje koty sierotami zostaną :( .

Dorotk, ja to tak wieczorem bardziej, w dzień to sobie coś tam dłubię...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto sie 23, 2011 19:08 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:Maryś, mnie możesz zatrudnić, ciąża mi nie grozi...wczoraj zaczęłam przekwitać 8O .
No naprawdę...wiem, że to cokolwiek za wcześnie, ale mi jedna forumowiczka bardziej obtrzaskana uświadomiła, że jak się długo nie...no wiecie, ten tego...no wiecie, do licha przecież :evil: ...to się ponoć wcześniej robi :evil: .
Czuję się fatalnie, gorąco mnie zalewa, potem zimno, wczoraj jak z Michaśką wyszłam, to mi się słabo zrobiło, nie mogłam na górę wejść...MUSIAŁAM skorzystać z windy :evil: .
Dzisiaj jest tak samo, na piątek się zapisałam do ginekologa, niech coś z tym zrobi, bo się wykończę i moje koty sierotami zostaną :( .

Dorotk, ja to tak wieczorem bardziej, w dzień to sobie coś tam dłubię...

Małgosia zapisz mnie też! Pójdziemy razem :ryk:
najszczesliwsza

Post » Wto sie 23, 2011 19:12 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

najszczesliwsza pisze:
vip0 pisze:Maryś, mnie możesz zatrudnić, ciąża mi nie grozi...wczoraj zaczęłam przekwitać 8O .

Dorotka, ja to tak wieczorem bardziej, w dzień to sobie coś tam dłubię...

A co, ty też przekwitasz :D ? Chyba jeszcze czas :ryk: ....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto sie 23, 2011 19:13 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Do aspirowania do klimakterium, to jeszcze ciut za wcześnie :mrgreen: To się nazywa stres :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sie 23, 2011 19:16 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

a co do tego co wiemy co, to taka prawda jak to że przetarcie brudną halka na ból głowy pomaga :wink:
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Wto sie 23, 2011 19:17 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:
najszczesliwsza pisze:

Dorotka, ja to tak wieczorem bardziej, w dzień to sobie coś tam dłubię...

A co, ty też przekwitasz :D ? Chyba jeszcze czas :ryk: ....

to zaraźliwe przecież :ryk:
najszczesliwsza

Post » Wto sie 23, 2011 19:18 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:a co do tego co wiemy co, to taka prawda jak to że przetarcie brudną halka na ból głowy pomaga :wink:

:ok: dobre

Chociaż moja znajoma dostała celulitu w wieku 20 lat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sie 23, 2011 19:19 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kamari pisze:
jokototo pisze:a co do tego co wiemy co, to taka prawda jak to że przetarcie brudną halka na ból głowy pomaga :wink:

:ok: dobre

Chociaż moja znajoma dostała celulitu w wieku 20 lat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja mam cellulit od 16 r. ż.
najszczesliwsza

Post » Wto sie 23, 2011 19:20 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

może miała go już wcześniej tylko w wieku lat 20 dowiedziała się że coś takiego istnieje i zaczęła szukać? :wink:
cukier krzepi

jokototo

Post » Wto sie 23, 2011 19:21 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Zoś, ty to niemożliwa jesteś :ryk: :ryk: :ryk: !
Ale tak poważnie, to nie czuję się najlepiej, takich objawów dziwnych to ja jeszcze nie miałam, na poczte z wysyłką wczoraj Roksana ze mną poszła, bo nogi miętkie miałam...
Maryś, stres to u mnie wrzody, w trybie natychmiastowym, a tu na razie-odpukać-nie bolą....
Aga, to ja zarażam 8O ?...rany, twój TŻ mnie zabije :ryk: :ryk: :ryk: .

vip

Post » Wto sie 23, 2011 19:24 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jest też coś takiego jak "atak paniki" . Może być wywołany poprzez kumulację silnego stresu a objawy takie jak napisałaś więc nie spiesz się z tą menopauzą :) http://relacje.net/panika-jak-sobie-radzic-z-atakami-paniki/
cukier krzepi

jokototo

Post » Wto sie 23, 2011 19:25 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

jokototo pisze:jest też coś takiego jak "atak paniki" . Może być wywołany poprzez kumulację silnego stresu a objawy takie jak napisałaś więc nie spiesz się z tą menopauzą :) http://relacje.net/panika-jak-sobie-radzic-z-atakami-paniki/

Ale ataki paniki się robią w sytuacji stresowej chyba, co? I są nagłe i szybko mijają.
najszczesliwsza

Post » Wto sie 23, 2011 19:26 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Z tym celulitem to był dowcip :oops: tego sie nie dostaje w wieku młodzieńczym, chyba, że się ma wcześniej dupę jak szafa gdańska trzydrzwiowa z lustrem i gwałtownie schudnie :roll:

Ja osobiście mam ...zaraz policzę...42 lata, specjalnie o siebie nie dbam a celulitu nie mam. Zmarchów też. I tego będę się trzymać :mrgreen:
Co patrzę w lustro, to piękniejsza. No to co, że wzrok mi się pogarsza...ale percepcja polepsza :ok:
Ostatnio edytowano Wto sie 23, 2011 19:27 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sie 23, 2011 19:26 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:

Zoś, ty to niemożliwa jesteś :ryk: :ryk: :ryk: !
Ale tak poważnie, to nie czuję się najlepiej, takich objawów dziwnych to ja jeszcze nie miałam, na poczte z wysyłką wczoraj Roksana ze mną poszła, bo nogi miętkie miałam...
Maryś, stres to u mnie wrzody, w trybie natychmiastowym, a tu na razie-odpukać-nie bolą....
Aga, to ja zarażam 8O ?...rany, twój TŻ mnie zabije :ryk: :ryk: :ryk: .

Mój TŻ so słodki śpi i ma w d... cały świat, a tym bardziej mnie...
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]