Po co zakładać takie watki

Coś ktoś zaczyna,nie kończy ,a koty ida w eter?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ana pisze:anulko, czy zamierzasz adoptować któregoś kotka, albo zasponsorować jemu/im szczepienie/a?
Zofia&Sasza pisze:Koteczki:
W poniedziałek-wtorek możliwy jest transport kić do Warszawy. Niestety, DT który dla nich był zaklepany po informacji od osób prowadzących watek wziął inne kotki. Szukamy więc DT dla panienek i chłopaków.
Powstrzymam się od szczegółowego komentarza na temat zachowania w tej sprawie pań magdyjedral i Marzeni11 :| Pozwolę sobie za to zainteresować zaistniałą sytuacją administracje forum.
Rozumiem bowiem, że można kogoś nie lubić, można się kłócić... Jeśli jednak w wyniku czyichś uprzedzeń cierpią koty, ich życie jest zagrożone - nie ma na to moje zgody.
W tej chwili jest mi po prostu niedobrze, wiele na tym forum widziałam, ale takiej ohydy - nie...
Zofia&Sasza pisze:ana pisze:anulko, czy zamierzasz adoptować któregoś kotka, albo zasponsorować jemu/im szczepienie/a?
Nawet gdyby miała, to i tak - jak widać - g... z tego.Czy czytałaś watek od początku? Rozumiesz o co tu chodzi? Bo jeśli tak, to - bez ironii - wytłumacz mi proszę. Jeśli o osobiste anse, to jestem w szoku. Z wieloma osobami na miau byłam na noże. Jednak gdy dochodziło do sprawy konkretnego kota, jakoś umiałyśmy schować swoje odczucia w kieszeń.
JolaJ pisze:Zofia&Sasza pisze:ana pisze:anulko, czy zamierzasz adoptować któregoś kotka, albo zasponsorować jemu/im szczepienie/a?
Nawet gdyby miała, to i tak - jak widać - g... z tego.Czy czytałaś watek od początku? Rozumiesz o co tu chodzi? Bo jeśli tak, to - bez ironii - wytłumacz mi proszę. Jeśli o osobiste anse, to jestem w szoku. Z wieloma osobami na miau byłam na noże. Jednak gdy dochodziło do sprawy konkretnego kota, jakoś umiałyśmy schować swoje odczucia w kieszeń.
Ja też chętnie usłyszę odpowiedź na to pytanie? czy poza kontrolowaniem chcecie zrobić coś więcej dla tych kotów?
Zofia&Sasza, czy byłaś u tych kotów? Jeśli nie to czemu, przecież masz dobry kontakt z wolontariuszką,dlaczego nie zabierzesz i zrobisz coś konkretnego?
i nie rozumiem dlaczego g... z tego?![]()
A teraz najważniejsze miłe panie, bo nie da się już dalej milczeć. Magdajedral założyła wątek na czyjąś prośbę i nic więcej. Zrobiła to grzecznościowo tak jak miało to miejsce w przypadku Foczusia którego zabrałam od pijaków bo zwyczajnie nie miałam czasu usiąść przed komputerem, bo w tym czasie biegałam za mlekiem.
Rozumiem że gdyby jego losy potoczyły się inaczej też byłaby atakowana? a ja siedziałabym cichutko bo przecież moja ręka nie pisała postów błagających o pomoc. Uważacie że to jest w porządku? Tak własnie wygląda i ten przypadek więc uważam że należą się Jej przeprosiny od osób które obrażały i nazywały oszustką.
Szczerze mówiąc miałam nadzieję że założysz wątek tym kociakom jak obiecywałaś i zrobisz coś namacalnego bo słowa krytyki jeszcze nikomu brzucha nie napełnily.
Żałuję tylko że Magda nie napisała jak było ale może dlatego że nie widzi potrzeby tłumaczenia się, a moze nie chciała nikogo wystawiać...
Zofia&Sasza pisze:Doczytaj wątek. Chciałyśmy zabrać kociaki do warszawy w sobotę. Zostałyby zaszczepione i zaopiekowane. Po interwencji Marzeni11, a może jej siostry - nie wiem i wisi mi to kalafiorem - taka możliwość została zablokowana.
Co do magdyjedral, ja do niej pretensji nie mam żadnych. I tak, przeprosiłam ją. Ktoś ją wmanewrował w idiotyczną sytuację. I rzeczywiście uważam, że nie w porządku jest że osoba, która "za tym stała" teraz zwala na nią wszystkie kłamstwa, jakie w tym wątku padły. Dla ułatwienia dodam, że nie mam na myśli wolontariuszki z Żyrardowa
Tak dlatego pytalam o szczepienia-mialam ochote ktoregos kotka zabezpieczyc. Na pewno łatwiej jak pojedyncze koty sa na dt ,szybciej sie oswajaja z rodzenstwa i łatwiej zabezpieczyc je.ana pisze:anulko, czy zamierzasz adoptować któregoś kotka, albo zasponsorować jemu/im szczepienie/a?
najszczesliwsza pisze:Nadal nic z tego nie rozumiem a rozkminiam 3 dzień
Sinea pisze:najszczesliwsza pisze:Nadal nic z tego nie rozumiem a rozkminiam 3 dzień
Nie dziwię się,ja rozkminiam od miesiąca. Jeszcze trochę Ci zostało
anulka111 pisze:Sinea pisze:najszczesliwsza pisze:Nadal nic z tego nie rozumiem a rozkminiam 3 dzień
Ale idzie ku dobremu, jesli ana zdecyduje sie zaszczepic jednego kociaka, ja drugiego,JolaJ trzeciego ,to cos ruszy z miejsca w sprawie tych kociaków![]()
Chcialabym zobaczyc zdjecie tego kotka,co byc moze ma juz ds-jeden bylby bezpieczny
JolaJ pisze:anulka111 pisze:Sinea pisze:najszczesliwsza pisze:Nadal nic z tego nie rozumiem a rozkminiam 3 dzień
Ale idzie ku dobremu, jesli ana zdecyduje sie zaszczepic jednego kociaka, ja drugiego,JolaJ trzeciego ,to cos ruszy z miejsca w sprawie tych kociaków![]()
Chcialabym zobaczyc zdjecie tego kotka,co byc moze ma juz ds-jeden bylby bezpieczny
a dlaczego wypowiadasz się w moim imieniu? dałam Ci do tego prawo???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 305 gości