OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 7:24 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Dzięki za kciukasy. Pomogły (oby nie cieszyć sie za wcześnie).
Ignaś dostawał przez 2 dni kroplówki,leki osłonowe na wątrobę i trzustkę,przeciw wymiotne, przeciw zapalne,antybiotyki i coś tam jeszcze.Wymioty były pieniste i różowe co mogło wskazywac na uszkodzona śluzówkę w żołądku-na to świństwo też coś dostał.Był leczony jak na pp (?) i przy zatruciu. Nie wiem skąd to przylazło i co to jest. Do wczoraj nie mogliśmy mu dawać jeść.Ale dzieciak się nie upominał nawet.Leżał jak skórka.Wlazł na półki w najciemniejszy kąt.
Od wczorajszego wieczora trochę się po przemieszczał.Małe siusiu w kuwetce takze było.Czyste, bez krwi i zapachu jakiegoś innego.

Dziś stawił sie do kuchni zainteresowny żarełkiem.Podstawione dla niego chrupeczki nie zostały skubniete. Bo od dziś możemy juz go karmić tylko wyznaczonymi daniami ;)
Do wczoraj był tylko przepajany.Wymiotów nie było już, ładnie łyka .
Rankiem nawet z przyjemnością conwe zjadł bo tylko na to miał smaka. Kupiłam mu teraz gerberki z indyka- czyste mięsko. Niestety sam nie je mimo prób.Musimy go poić i karmić strzykawką. Podejmuje próby chłeptania wody ale to za mało.Buja sie nad miską i jak trafi językiem to chlipnie.
Wysechł bardzo, zapadł się.Ale oczka ma bystrzejsze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 23, 2011 11:06 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

no i gdzie te zdjęcia? Obrazek miały być na poczcie. Nie ma.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sie 23, 2011 11:21 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Patmol pisze:no i gdzie te zdjęcia? Obrazek miały być na poczcie. Nie ma.

Wczoraj nie wiedziałam w co rece włożyc jak przyszłam do domu wieczorkiem.Dosłownie.Padłam.
dzis moze uda się.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 23, 2011 11:25 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

no Obrazek jutro sprawdzę :mrgreen:

Patmol

Post » Wto sie 23, 2011 11:28 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Ignasiu zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: .Nie czytałam parę dni ,bo nie miałam siły ( chyba do betonu :roll: ).Cieszę się że czarne zostało Rafikiem :piwa: Godzinę temu odrobaczyłam Lajlę-sama.Jakoś jej nie udusiłam sztywnymi łapami-żyje :mrgreen: Wyszły dwie glizdy,ale kopa jakaś ze śluzem i jakby krwią -już panikuję :strach: :strach: :strach: Resztę napiszę na wątku lajli.Kociaki trzymajcie się i Ty Asiu również. :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto sie 23, 2011 11:35 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

nie panikuj. Krew to mogą być pękniete naczynka bo miała trudności z przepchnięciem kupala.Śluz to czasem przy przeziebieniu pokazuje się. Mówiłaś,ze oczko ma zatarte i łzawiące. Obserwuj ją.Na spokój, bo twoja panika udziela się i jej.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 23, 2011 11:40 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

ASK@ pisze:nie panikuj. Krew to mogą być pękniete naczynka bo miała trudności z przepchnięciem kupala.Śluz to czasem przy przeziebieniu pokazuje się. Mówiłaś,ze oczko ma zatarte i łzawiące. Obserwuj ją.Na spokój, bo twoja panika udziela się i jej.

Kupas rzadki.Kurcze nie udało mi sie rudego odrobaczyć-za krótko przytrzymałam mordkę i mnie oszukał-miałaś rację cwane bestie..Zmieszałam z jedzeniem-ma areszt jak nie zje za trzy godz, trzeba znów kupować lekarstwo. :roll:Pies odrobaczony.Jeden kot zjadł.Zostały trzy. :?

welina

Post » Śro sie 24, 2011 0:22 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Ignasiu, oby tak dalej! :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro sie 24, 2011 6:26 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

(wstawiam zdjęcia przesłane przez ASK@)
Lilunia
Obrazek

Obrazek

Maksio
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Śro sie 24, 2011 6:29 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

jeszcze Maksio :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Śro sie 24, 2011 6:58 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Maksio nie zaciekawie. Od nocki wymiotuje i am biegunkę.Wszelkie leki przelewają sie przez niego.Dupinka już sie odparzyła,tylko chwila biegunki była.TZ nie ma ,ja do pracy.Danka będzie musiała iść z nim. Może to reakcja po odrobaczaniu? Miał tych lokatorów, oj miał.
Po południu ja z Ignasiem.
Kciuki mocne poproszę bo zaczynam martwić się.

Ignaś (odpukać) dziś bawi się i zwiał mi podczas karmienia. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 24, 2011 7:08 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

duże kciuki Obrazek
(następna porcja zdjęć trochę później :mrgreen: )

Patmol

Post » Śro sie 24, 2011 7:11 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Patmol pisze:duże kciuki Obrazek
(następna porcja zdjęć trochę później :mrgreen: )

dzięki :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 24, 2011 7:14 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Jest specjalna maść na takie odparzenia,ale co ja Ci piszę jak lepiej wiesz.Ja znowu sie martwię ,że Lajla po odrobaczaniu za mało robi :( Choć podaje jej trochę parafiny.Pozdrawiam i kciukasy za kociaki tylko tyle mogę :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

welina

Post » Śro sie 24, 2011 7:30 Re: OTW4- Nowe tymczasy-gdzie te DS?Ignaś choruje.

Zaparzyłąm rumianku do przemywania i mam sudocrem.Płacze jak to robię. Ale utulony uspokaja się.Zaraz zacznę łomotać w telefon by córka zwlokła swe ciałko. Dobrze,że miny weta nie będę widzieć jak nowy nabytek zobaczy :mrgreen:
Pokazał sie moim oczom nowy kot.Chyba kotka bo brzuszek taki wyciągnięty. Dostała puszkę,którą prawie całą pożarła.Krówkowa kocinka. Zadzwoniłam do babek dokarmiajacych powiedzieć,ze takowe coś jest. I dowiedziałam się,że to to już przychodzi jakiś czas do nich "pod sznurki" . Gdybym wiedziała ,że takie coś jest to w czasie urlopu bym zapolowała z łapką.Szkoda,że nie powiedziały.
Wczoraj na karmienie przyszło mało kotów. Coś się musiało stać bo wtedy nie obecnych jest wiele. Pies zagryzł noskową dziewczynkę. :cry: Bardzo ostatnio chorowała i była leczona przez Anię. Było lepiej bo dopominała się już o jedzenie. Próby złapania jej nie udały się. Teraz już nic ją nie boli.NIC!
Kotuniu [*]
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]