Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 9:49 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Oczywiście jadła w nocy - aż tak wyrodną matką nie jestem aby głodzić małą - ale od razu zasypiała grzecznie. Ryś kładł się pod łóżeczkiem i pilnował jej :1luvu: Wszystkie Ryśki to fajne kociaki jak widać :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon sie 22, 2011 18:45 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dziś byłyśmy na zastrzyku z erytropetyny - aby małej szybciej tworzyły się czerwone krwinki. Grzeczna była do czasu wyjścia z autobusu, po czym ulało jej się tak, że czapeczka, kaftanik, śpioszki i rożek do prania.... Do tego chciała obsiusiać neonatologa :mrgreen: Lekarka nie przejęła się wcale :twisted: Za to dała koncert tuż po wyjsciu z gabinetu i zjadła prawie 65 mililitrów mleczka (a jeszcze w czwartek jadła po 45 :twisted: ). Głośno i wyraźnie dała do zrozumienia, że nie przepada za lekarzami, szpitalami i zastrzykami :1luvu: Jak tylko wróciłyśmy do domu zjadła kolejne 40 mili mleczka. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała kupić butelki jak dla rocznego dziecka, a nie 5 tygodniowego :ryk:
Garfildosek dostał po okolicach ogona - próbował wskoczyć na szafę i nie wyszło mu, wyladował na przewijaku - ale właśnie miałam kłaść Karinę na nim :evil: . Obserwował z gory co się dzieje. Przy jedzeniu dostał z liścia od Chmurka i nawet nie syknął 8O
Chmurek lata jak rakieta balistyczna.... Dokucza wszystkim kotom, zaczepia je nagminnie, podżera wszystko co się tylko da - zjadł troszkę makaronu który został na dnie talerza - i lata tak, zę słychać tylko tupot małych łąpek, a nie widać kota. Jak spi to krótko i najlepiej na mnie, potem zrywa się i znowu lata :twisted:
Puszek wykłada swój bruszek z małą fałdką do głaskania i tarmoszenia. Jak pdchodzę do łóżeczka albo chodzę z Kariną po domu schodzi mi z drogi. Nagminnie siedzi przed zamkniętymi drzwiami do drugiego pokoju (tam otwarte okno) albo próbuje sobie sam otworzyć okno. Jak karmię mała to coraz częściej siedzi przed łóżkiem i obserwuje z zaciekawieniem :1luvu:
Ryś zajmuje się głównie uciekaniem od Chmurka.... Nie wiadomo czemu Chmurek jego najbardziej lubi i się do niego przytula. Moja lokatorka dodała Rysiowi jeszcze nazwisko - Kalisz. I w ten sposób mam Ryszarda Kalisza, kociego polityka w domu :ryk:

joarkadia

Post » Pon sie 22, 2011 19:01 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:lol: :1luvu:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sie 23, 2011 8:23 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

mrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuu dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ryszard :kotek:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto sie 23, 2011 19:15 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina bardzo nie lubi czapeczek. Nie używa smoczka - wypluwa z oburzeniem i wrzaskiem. Za to pomaga mamusi w załatwianiu spraw urzędowych - poprzednim razem jak byłam sama zajęło mi to 25 minut (plus dwie godziny czekania), teraz z Kariną - 5 minut i prawie zero czekania :mrgreen: :mrgreen: Mała je, śpi i coraz częściej się usmiecha... a jak jej się odbija po jedzoku to zasypia przytulona do mojej szyi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chmurek coraz bliżej podchodzi, ale jak Mała machnie rączką ucieka. Puszek się osmiela, ale bardzo powoli..... siada juz na łąwie i obserwuje karmienie. Ryś pilnuje Kariny jak włąsnego potomka - sąsiadka usłyszała wyraźne i głośne "wrrrr" jak pochyliła się nad łóżeczkiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Garfieldos nadal nabzdyczony jak pszczoła i z góry obserwuje.... z góry, bo wskakuje użytkując do tego przewijak :twisted:

joarkadia

Post » Wto sie 23, 2011 20:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Nareszcie tu trafiłam, będę mogła być na bieżąco z Waszymi sprawami :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto sie 23, 2011 20:44 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryś Bojowy :twisted:

alix76

Post » Wto sie 23, 2011 21:01 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryś Opiekunczy uważa Karinę za własne potomstwo chyba - minę miał bardzo bojową :mrgreen: Jak się na niego popatrzyłam to przypomniało mi się obsiusianie budynku przy straży miejskiej - taka sama skupiona minka :ryk: :ryk: Ale dobrze - niech pilnuje małej, będzie miała swojego obrońcę. Gorzej jeśli obrońca zacznie warczeć również na mnie :twisted: Chodzi i sprawdza co Mała porabia w łóżeczku, sprawdza ilość wody w podgrzewaczu do butelek, obwąchuje zużyte pieluszki 8O i jej ciuszki . Jak pierwszy raz ją wynosiłam w celu spaceru miauczał jak potępieniec na galerach :mrgreen: Każde karmienie jest w towarzystwie Wielkiego Śpiocha Rysia, który od razu po zapaleniu światła zrywa się na łapy i jak idę do kuchni siada od razu przy łóżeczku. W czasie karmienia siedzi grzecznie na ławie i obserwuje. Mała idzie spać, ja się kładę to idzie spać i Ryś :1luvu: :1luvu:
Wspaniałego kota od Ciebie dostałam, Alix :D :D

joarkadia

Post » Wto sie 23, 2011 21:25 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Pochwaliłam Rysia :evil:
Włąśnie znalazłam na Rysiu, a potem na Chmurku pchłę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Skąd oni to wzieli :| :evil:

joarkadia

Post » Śro sie 24, 2011 9:02 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Pchły :?: Kurka na wacie :|
Koty .... :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

juana

Post » Śro sie 24, 2011 22:12 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina dziś przeżyła swój drugi zastrzyk z erytropoetyny. Nie była zachwycona, co oznajmiła głośnym płaczem i wyrywaniem rączki z rąk pielęgniarki, która zrobiła oczy na widok jej wielkości 8O Potem pojeździłyśmy sobie po mieście, przy okazji zahaczając o przychodnię w celu zapisu.... Poradnia chirurgiczna - październik. Neurolog - koniec GRUDNIA :evil: :evil: :evil: Szlag mnie prawie trafił na miejscu :!: :!: :!: :!: :!:
Po południu wybrałyśmy się wraz z Chmuraskiem do weta w celu wytępienia pcheł. Chmurek ma tam fanclub, i grzecznie dał się wziąść na ręce wetce, zaczął od razu mruczeć :twisted: Wetka zachwycona i zakochana :mrgreen: Chmurek i reszta kocin dostała w domu już kropelki na kark z czego nie były zachwycone. Zwłaszcza Chmurek, który bronił się jak bym mu ząbki co najmniej wyrywała bez znieczulenia. Dzięki pomocy mojej lokatorki udało się jednak i kot się ofochał na maksa - to znaczy na niecałe półgodziny :mrgreen:
Puszek chodzi dumny i blady po mieszkaniu i sprawdza wszystkie kąty. Zwłąszcza wszystkie zamknięte szafy są dla niego nielada wyzwaniem :twisted: Ryś siedzi pod lodówką w której jest dla wszystkich wątróbka na jutro (dzis już dostały :P) i swoim miaukotem probuje namówić lodówkę do otworzenia się samoistnego i podzielenia się zawartością. Bez wiekszego rezultatu, rzecz jasna :wink:
Garfieldos coś nie w sosie.... Siedzi na mikrofali i ignoruje wszystko i wszystkich. Ma nieswój dzień....

joarkadia

Post » Czw sie 25, 2011 7:18 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Hej :1luvu:
A propos wątróbki- jak ją kupujesz to co potem robisz? Mrozisz? I podajesz surową czy np. gotowaną?

juana

Post » Czw sie 25, 2011 7:19 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Kroję i smażę praktycznie od razu. Surową. Kociaki za tym przepadają

joarkadia

Post » Czw sie 25, 2011 8:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Czyszczenie i zakraplanie uszu małemu potworowi Chmurkowi wymaga wiele cierpliwości, długich rękawów i wielkiej chwytności małej torpedy. A i dobrych uszu albo zatyczek do nich :twisted: Wrzask głośniejszy niż płacz Kariny 8O
Ryś zmęczony ucieczkami przed natrętnym Chmurkiem zadekował sie pod kocem, gdzie małemu terroryście nie przyszło do łepka go szukać :mrgreen: Garfildosek się gdzieś skutecznie zadekował, bo nie potrafię go znaleźć. Nie wyszedł na pewno :ok: Puszek dziś pilnuje lodówki z baaaardzo interesującą koty zawartością, czyli wątróbką. Kupiłam tyle, że im wystarczy i na jutro :mrgreen:
Chmurek po niecałych 5 minutach focha za uszy wdrapał się na mój kark i mruczy jak traktor.
A Karina najedzona, przebrana, śpi z łapkami w górze, z wielkim uśmiechem na buzi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw sie 25, 2011 8:36 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:1luvu: błogostan, co? Ja ma dziś montaż drzwi, popołudniu może wreszcie się do Was wybiore :wink:

alix76

[poprzednia][następna]