Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 15:43 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

W ogóle to super z niej koteczka, i ona stale się tak rozkłada :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie sie 21, 2011 15:44 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

freebirdie pisze:Witam :)
Gorące pozdrowienia ode mnie oraz Effi :) Muszę po raz kolejny napisać, że jest ona najwspanialszą kotką na świecie! :1luvu: Niejednokrotnie mam wrażenie jakbyśmy się rozumiały bez słów. Effi jest bardzo przytulaśna, choć początkowo nie lubiła być na rękach, w tej chwili często sama się doprasza, zwłaszcza gdy sporo spędzam czasu w książkach ;) Od pewnego czasu znalazła sobie nowe ulubione miejsce - w moim plecaku :ryk: Później czasami zdarza mi się tłumaczyć skąd w nim tyle kociej sierści :D Chyba chce bym ją ze sobą zabierała :)
Wciąż mnie czymś zaskakuje :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ona jest piękna i te wiadomości są miodem na moje serce :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dzięki Ewa :) i gorąca Cię pozdrawiam :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Nie sie 21, 2011 15:48 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

jasia0245 pisze:Fajny z Citki pulpet, to już 1 kg mniej. :ok: :ok: :ok: Wczoraj na Animal były przez dłuższy czas program o kotkach. Można się dużo o nich nauczyć oglądając taki program. Był też o takich tłuściochach jak Citka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Faktycznie tłuścioch z niej, i do tego rozkładający się jak się tylko da.

Pani Janino, niech Pani obejrzy mamusię Sisi :) Piękna jest prawda. U nas nie mogła dojść do siebie. Wiecznie chowała się po kątach, a u Ewy rozkwitła niczym motyl :)
Potrzebny był jej domek, gdzie mogłaby być sama i i teraz jest szczęśliwa :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Nie sie 21, 2011 15:54 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

freebirdie pisze:
Obrazek Obrazek

Nie mogę się na te zdjęcia napatrzeć :)

olafen

Post » Nie sie 21, 2011 16:40 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Ale śliczna jest Efii na tych zdjęciach - mama Sisulki mojej. Bardzo są do siebie obie podobne tylko ona ma więcej ba mordeczce złotego i z drugiej strony. Ja też mogę powiedzieć, że Sisi tak się zachowuje jakby mnie rozumiała. Nie - ona napewno mnie rozumie. :ok: :ok: Pusieńka też jest bardzo rozumna dziewczynka. Kochane są wszystkie koteczki. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie sie 21, 2011 19:04 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Ale to też taka ciekawa obserwacja mi się nasuwa. Większość ludzi woli małe kocięta. A patrząc na Effi, Sisi, Pusię. One były już dorosłe, gdy trafiły do domków, i potrafią tyle radości i miłości dać. Twierdziłabym nawet, że taki kotek, który już coś przeszedł, potrafi tak bardzo kochać, okazać wdzięczność,że ktoś o niego zadbał, pomyślał, gdy w końcu jest już mu dobrze.

Moja kotka trafiła do mnie prost z ulicy. Przyszła pod szkolę, albo ktoś ją przyniósł, gdy miała 5 tygodni. Ona bardzo szybko przywykła do dobrego. Ale jak teraz domaga się swego. Biedne są te resztki mebli w moim domostwie :(

olafen

Post » Pon sie 22, 2011 6:18 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Ja również kiedyś myślałam, że tylko trzeba brać koteczka maleńkiego takiego jak już jest samodzielny. A teraz przekonałam się , że kotki troszkę starsze i te bardziej starsze są wyjątkowo miłe i wdzięczne, że ktoś je na nowo kocha. Pusia po zabiegu ma większy apetyt, wcześniej bardzo mało jadła, że nawet się o nią martwiłam. Teraz z jedzeniem dorównuje Sisulce, mają jednakowy spust. :kotek: :kotek: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon sie 22, 2011 8:40 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Może ten guzek na cycuszku miał na to jakiś wpływ, a hormony na pewno. Teraz wyciszyła się, hormony uspokoiły się , lepiej się czuje, nie jest targana tymi rujkami, to i apetyt dopisuje :)

olafen

Post » Pon sie 22, 2011 8:51 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Z ciekawostek o moim kocie, tym obecnie 12 kilo żywej wagi. Citka dobrze znosi podróż, o ile nie jest za gorąco. Dostaje tabletkę na uspokojenie i zwykle śpi. Ostatnio dostaje relanium, to trochę gorzej, ale nie wyje, nie szaleje. Wkładam jej kontenerek z tył na podłodze, tak, aby mnie widziała, a obok po drugiej stronie kuwetę. Kontenerek otwieram.
Moja Citka potrafi się w trakcie jazdy załatwić do tej kuwety. Co ciekaw żwirku potem mam trochę porozsypywanego, ale ani moczu, ani kupy.
Po załatwieniu potrzeby kotek wraca do kontenerka posłusznie i dalej albo śpi, ale się chłodzi, ale zawsze mi się przygląda. :)

olafen

Post » Pon sie 22, 2011 10:46 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

To wspaniale, że Citka tak dobrze znosi jazdę samochodem. Ze mną jeżdziła tylko Pusia ale blisko, do weta. Sisulki jeszcze nigdzie nie brałam i dobrze bo nie chciałabym ją stresować. Nie ma takiej potrzeby aby ją gdzieś wozić, w przeciwnym wypadku może by myślała, że znowu komuś ją oddam. Wczoraj oglądałam ten program cd o kotkach na Animal Planet i mówili, że persy żyją od 15 do 20 lat. Z kotków rasowym są najbardziej rozpowszechnione, są to typowe miziaki kanapkowo-kolankowe. Pusia właśnie taka jest.
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto sie 23, 2011 20:30 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Sisi też dobrze zniosła jazdę pociągiem i samochodem, gdy wiozłyśmy ją do Stargardu. Nie miauczała. Bała się nowego miejsca, ale samą jazdę cichutko zniosła :)

Moje kocia znów zaczyna kichać, chyba jednak ma uczulenie na kurz, bo coś zakurzonego przyniosłam, ale nie aż takiego,żeby ten kurz się sypał, i ja kichałam i ona też :)
Pewnie ten pył z mieszkań obok też nam DOBRZE robi :mrgreen:

olafen

Post » Śro sie 24, 2011 9:31 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dziś kocica leży sobie spokojnie. Zjadła sobie śniadanko. Nawet dala mi pospać. Ja wykorzystuje ostatnie dni laby do tego aby się wyspać na zapas. W przyszłym tygodniu zaczyna się już normalny kierat,i moje 12 kilko znów większość czau będzie spędzać sama:(

Ciekawe jak tam Sisiulka i Pusia ? :)

olafen

Post » Śro sie 24, 2011 15:06 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Tak, persy są długowieczne :)

Effi się znalazła :1luvu: O rany, ależ ona jest cudna :)

Citka 8O Olu, rozumiem, dlaczego koniecznie musisz ją odchudzać ;) A te hormony coś dają?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 24, 2011 15:29 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Obrazek

Wysłane przez Darmowy hosting zdjęć Tak spała Pusia na krześle.
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 24, 2011 15:32 Re: Sisi,Pusia, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Obrazek

Wysłane przez Darmowy hosting zdjęć Sisulka bardziej kulturalne przyjmuje pozycje. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]