Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 22:46 Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

[COLOR="red"]Czy ktoś z okolic Piotrkowa miałby możliwość przeprowadzenia interwencji ???

Zwierzęta są zaniedbane, jedna z kóz nie jest w stanie stanąć na nogi - porusza się na kolanach, całe stadko głodne, całego "majątku" pilnuje pies na łańcuchu, bez dostępu do wody[/COLOR]

Miejscowość nazywa się Wolbórz, 10 km przed Piotrkowem Trybunalskim przy trasie w stronę Katowic -Zajazd pod Grzybkiem-Pracownicy twierdzili ze wiele osób już reagowało, ale bez reakcji właściciela. Właściciel, podczas rozmowy telefonicznej twierdził, że jest wszystko ok, a koza tylko jedna ma problem z racicami. Widziałam jak kozioł chyba z pragnienia pił mleko-dojąc swoją „przyjaciółkę”, która potykała się o swoje pełne wymiona. Pies jadł pokrzywy, które był w stanie dosięgnąć z krótkiego łańcucha, bez wody, bez jedzenia. Kiedy rzuciłam mu kanapki, kaczka była niestety szybsza od niego.

wygryzione krzaki- nawet za płotem....

Obrazek

kózka:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Wto sie 02, 2011 0:02 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

:!: :!: :!:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto sie 02, 2011 10:08 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

8O
Zgłos to sama , nie czekaj. Mozesz to zrobic telefonicznie lub mailowo.
Zwlaszcza, ze masz dowody w postaci zdjęć.

można zglosic do:
- lokalnej organizacji ochrony zwierząt, np. Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami (patrz: Inspektorat TOZ), Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Zwierząt, Stowarzyszenia Empatia;
- Policji;
- Straży Miejskiej;
- Inspekcji Weterynaryjnej
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Wto sie 02, 2011 21:45 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

myślałam o organizacji jakiejś z okolic...

a Inspekcja Wet - pod kogo podlega ten teren? chyba już nie powiat czestochowski... ?
Obrazek

florida_blue

Post » Sob sie 06, 2011 11:48 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

zgłosiłam do powiatowego - odpisali że się tym zajmą ... nie mam innego pomysłu chyba... gdyby jakaś organizacja prozwierzęca się zainteresowała może wspólnymi siłami udałoby się poprawić warunki życia tych zwierzaków.
Obrazek

florida_blue

Post » Sob sie 20, 2011 23:08 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

może ktoś jeszcze pomoże?? jakieś pomysły??
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob sie 20, 2011 23:16 Re: Wolbórz - Zajazd pod Grzybkami - tam kozy chodzą na kolanach

http://www.zwierzak.org.pl/page7.php

Reagują na zgłoszenia.
Myślę że najlepiej byłoby gdyby zgłosił ktoś, kto tam był i widział.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53