PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 1:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

pisałam do nich przez gumtree, ale będę wdzięczna za wsparcie - te koty potrzebują pomocy :(

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z305862515

"Poszukujemy opiekuna dla kotów , które żyją w rurach ciepłowniczych . Nie są to odpowiednie warunki do życia, zwłaszcza dla maluchów ( jest ich w tej chwili 10 i 5 dorosłych ok.4-letnich).Jeśli jesteś zainteresowany/a , chcesz więcej zdjęć, informacji...pisz! na pewno odpowiemy!" tel. z II ich ogłoszenia 604430023
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sie 17, 2011 19:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Czw sie 18, 2011 23:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Och, XAgaX :( Może uda się namówić na sterylizację... Maluchy muszą poczekać na odpowiedni wiek, albo na niezakocony DT :(

Foczko, bazarki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob sie 20, 2011 12:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

starchurka pisze:Och, XAgaX :( Może uda się namówić na sterylizację... Maluchy muszą poczekać na odpowiedni wiek, albo na niezakocony DT :(

Foczko, bazarki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Znalazłam Was:) To jest moje ogłoszenie, tylko nie dostałam wiadomości, bo zaangażowanych jest w to parę osób i na tych parę osób założone są konta, dlatego wiadomości docierają do mnie z opóźnieniem. Ja jestem bardzo chętna na sterylizację, po prostu nie jestem w stanie ich wyłapać, jak będzie potrzeba to dołożę się finansowo (mam też zgodę z KTOZ-u na darmową, ale raczej już nieaktualna)!Już wszędzie szukam pomocy! Znalazłam domki dla 3 kociaków i jednego dużego, ale to wciąż mało...
viewtopic.php?f=1&t=131973&p=7856621#p7856621

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Sob sie 20, 2011 12:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Coś zaradzimy :) masz pw!

starchurka

Post » Sob sie 20, 2011 20:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

paula_t pisze:Znalazłam Was:) To jest moje ogłoszenie, tylko nie dostałam wiadomości, bo zaangażowanych jest w to parę osób i na tych parę osób założone są konta, dlatego wiadomości docierają do mnie z opóźnieniem. Ja jestem bardzo chętna na sterylizację, po prostu nie jestem w stanie ich wyłapać, jak będzie potrzeba to dołożę się finansowo (mam też zgodę z KTOZ-u na darmową, ale raczej już nieaktualna)!Już wszędzie szukam pomocy! Znalazłam domki dla 3 kociaków i jednego dużego, ale to wciąż mało...
viewtopic.php?f=1&t=131973&p=7856621#p7856621

super - to ja Cię zapraszałam na forum, nie piszę, że zaprosiłam, bo nie wiem, jak to się czasowo poukładało :) cieszę się, że do nas zawitałaś i chcesz w mądry sposób pomóc tym kotom, trzymam mocno kciuki! :D

kolejna sprawa- mam nadzieję, że i tę panią uda się namówić do MĄDREJ pomocy kotom sąsiada:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z307345302

"Witam serdecznie. Mieszkam na wsi i ludzie mają wiele zwierząt ,jednemu z sąsiadów okociła się kotka i właściciel postanowił utopić młode. Nie zgodziłam się na to i przygarnęłam całą trójkę,niestety jeden z maluchów zmarł niedługo po urodzeniu. Na szczęście dwa pozostałe kotki a mianowicie Łacio(kotek z łatkami) i Klara(Biała kotka z czarnym ogonem i plamką na główce) zostały i teraz szukają dobrych ludzi i przytulnego domku . Kotka i Kotek mają już 3 miesiące, piją mleczko i jedzą normalną karmę zarówno mokrą jak i suchą. Są nauczone załatwiania się do kuwety. Ja niestety nie mogę zając się kotkami gdyż mam już sporo zwierząt a mianowicie 3 pieski i dwa koty. Proszę o kontakt ludzi z dobrymi sercami . Telefon kontaktowy 511 383 709. Pozdrawiam Katarzyna."

z góry wielkie dzięki :D

edit: usunęłam swój znacznik ogłoszenia ;)
Ostatnio edytowano Sob sie 20, 2011 21:46 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob sie 20, 2011 20:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Zrobiłam już trochę ogłoszeń(ok.20) ale nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić, żeby znaleźć im domki, macie może jakieś swoje tajne sprawdzone sposoby?;)

paula_t

Post » Sob sie 20, 2011 21:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

paula_t pisze:Zrobiłam już trochę ogłoszeń(ok.20) ale nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić, żeby znaleźć im domki, macie może jakieś swoje tajne sprawdzone sposoby?;)

poza dużą ilością ogłoszeń- hmmm, wydarzenie na Facebooku? :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob sie 20, 2011 22:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Nie mam facebook'a:/ Ale cóż, będę dalej je wystawiała, dzięki za odzew:)

paula_t

Post » Sob sie 20, 2011 22:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

paula_t pisze:Nie mam facebook'a:/ Ale cóż, będę dalej je wystawiała, dzięki za odzew:)

to podaj tekst, prześlij zdjęcia na wega_shg@wp.pl , a ja Ci zrobię :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sie 21, 2011 10:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Bazarek na rzecz Operacji Zabieg. Duzo do czytania 8O :lol:

viewtopic.php?f=20&t=132012&p=7859206#p7859206
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sie 22, 2011 23:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: <--- wszystko jasne ;)

starchurka

Post » Wto sie 23, 2011 22:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Złapałyśmy dziś z Paulą dwa kocurki :) Jutro chłopaki jadą na zabieg.

Kokotów będzie się niestety ciągnął jak przysłowiowy smród po gaciach. Bardzo długo negocjowałam dziś z panią, która faktycznie opiekuje się tymi kotami. Okazało się, że nie specjalnie skonsultowano z nią sprawę sterylizacji i musiałam długo przekonywać ją, że nie chcę jej uszczęśliwiać na siłę ;). Sprawa odwlekła się przynajmniej o tydzień, bo pani dopiero w następnym tygodniu będzie miała dla mnie czas. Nie wiadomo też, czy nie zmieni zdania. Wszystko zależy od tego, ile właściwie mam szczęścia i daru przekonywania ;).

starchurka

Post » Wto sie 23, 2011 22:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

starchurka pisze:Okazało się, że nie specjalnie skonsultowano z nią sprawę sterylizacji i musiałam długo przekonywać ją, że nie chcę jej uszczęśliwiać na siłę ;). Sprawa odwlekła się przynajmniej o tydzień, bo pani dopiero w następnym tygodniu będzie miała dla mnie czas. Nie wiadomo też, czy nie zmieni zdania. Wszystko zależy od tego, ile właściwie mam szczęścia i daru przekonywania ;).

I tu się zastanawiam, czy nie zawiadomić TOZu, jakby jednak zmieniła zdanie... czy ona nie widzi, że koty cierpią? :evil: :evil: :evil: Ciekawe, czy nie odwleka akcji tylko dlatego, żeby pozwolić na narodziny kolejnych maluchów...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro sie 24, 2011 11:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

XAgaX, rozumiem, że jej postawa wzbudza złość, mnie też zresztą okropnie irytuje. Rozwiązania siłowe jednak nakręcają tylko spiralę niechęci i izolację społeczną tej kobiety. Jeżeli KTOZ odbierze jej zwierzęta, weźmie nowe i nie dopuści już nikogo do pomocy, mimo że najprawdopodobniej będzie jej dalej potrzebowała.
Jestem przeciwna interwencji KTOZu także dlatego, że ta osoba ma dobre intencje. Kolejna kwestia - gdzie KTOZ umieści wszystkie te zwierzęta?
Trzeba odłożyć na bok emocje i spróbować rozwiązać problem z maksymalną korzyścią dla zwierząt i minimalną szkodą tej pani (również dlatego, że od niej zależy, jak te koty będą dalej żyły). Za szkodę uważam również ingerowanie w czyjąś prywatność, nawet jeżeli dotyczy to osoby niezrównoważonej, nieradzącej sobie, jakiejkolwiek.

starchurka

[poprzednia][następna]