4 Pilnie do adopcji 4mieś kociaki Warszawa z karmą zdj str6!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 19, 2011 9:54 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Na FB piszą:
Najtańsze jedzonko jest w tej chwili w Realu - puszka niewiele ponad złotówkę, suche jadło 7 złotych za 2 kg. Taniej się nie da, choć np. w niektórych sklepach można kupić kurze wątróbki po 4 złote za kilogram. To niewiele drożej niż najtańsze puszki z Reala a koty chętniej to zjadają.

Ja wiem, że to pewnie żuwno, ale lepiej żuwno niż nic, prawda...?

Poza tym, jeśli autorka wątku ma FB, mogłaby tam zajrzeć i się dogadać z p. Ryszardem - powiedział, że może czasem coś podrzucić. Może warto ogólnie mu powiedzieć, gdzie jest to kocie miejsce, może czasem też w czym pomoże? :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sie 19, 2011 10:12 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Na jej terenie, a ściślej - kilka kroków od jej terenu działa fundacja "Sfinks" (w Rembertowie), http://www.sfinx.org.pl/

Oni nie aktualizują swojej strony, ale chyba nadal działają. Kontakty są tam w zakładkach.

Szalony Kot

Post » Pt sie 19, 2011 11:12 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Myśmy już pół miasta obdzwoniły z Karoliną w poszukiwaniu karmy, ze Sfinxem włącznie (i żeby nie było - oni nam te Koty leczą i sterylizują).
Ale ale, odezwała się Hania, pozaforumowy dt i w ogóle dobra dusza, z którą już wcześniej miałam konszachty, więc nie jest źle :)

Jutro idę robić zdjęcia tym ledwo wyrośniętym cudakom, Ptyś (biało - rudy Kocurek) jest boski :) Dziewczyny też niczego sobie :) Ciotka, teraz rozpropaguj temat w poszukiwaniach domu :)

Anielce G. WIELKIE PODZIĘKOWANIA ZA ŻWIREK :!:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt sie 19, 2011 11:14 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

To może autorka wątku zrobi swoim pupilom ogłoszenia? :)
Co i jak - wszystko jest w moim wątku, link w podpisie.

Szalony Kot

Post » Pt sie 19, 2011 18:56 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Kocie, następnym razem namiary dajesz osobiście na siebie :twisted:

Dzwoniła Pani chętna na 2 Kotki. Biolog. Kotki do schroniska dla bezdomnych ludzi (nie, żebym miała coś naprzeciwko schroniskom, broń Boże), koniecznie łowne, będą miały dobrze. Tylko ich nie stać na sterylizację...........
No opadło mi nieco (żałuję, że nie spytałam co w razie gdyby któryś zachorował, bo skoro ich nie stać na sterylki, to na leczenie nerkowca? albo potrąconego przez auto?).

Carmen201

Post » Pt sie 19, 2011 19:26 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

To na pewno jako karma będą służyły tylko złapane myszki. :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt sie 19, 2011 21:00 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Dzięki Ci, Kocie.
A ta Pani mnie wnerwia swoimi hasłami na fb.
Pierwszy raz coś takiego widzę, że niby ktoś chce pomóc ale tak w ogóle, to nie bardzo.

Carmen201

Post » Sob sie 20, 2011 13:43 Re: Potrzebny tymczas dla dwóch kociaków i karma/żwirek str5

Szalony Kot pisze:To może autorka wątku zrobi swoim pupilom ogłoszenia? :)
Co i jak - wszystko jest w moim wątku, link w podpisie.

Zrobie zrobie tylko nie mialam zdjec, mam tylko telefon a nim nie widac nic anic,probowalam.Dzisiaj dostalam mnostwo karny od Hani wyzj wymienionej :) za co baaardzo dziekuje :1luvu: bo bym sobie nie poradzila finansowo.Zwirku tez jescze mam duzo tego od Anielki :ok:
carmen przyszla ze swoim super profeszional aparatem i zrobilysmy zdjecia, mysle ze ladnie zaprezentowaly sie dzieci na nich :D Dzisiaj zrobie im opisy jak dostane zdjecia , jakies niusy o charakterach i porobie ogloszenia.Licze ewentualnie na jakas pomoc w robieniu banerkow czy cuś.

gumis

Od: Wto lip 19, 2011 19:36

Post » Sob sie 20, 2011 14:28 Re: 4mies. Pola,Tola,Ptyś i Czarna :) Szukamy domów/W-wa/marysin

Z resztą licze na moj spryt i mam nadzieje ze z jakichs tutoriali naucze sie sama zrobić im fajne banery 8)

gumis

Post » Pon sie 22, 2011 0:07 Re: 4mies. Pola,Tola,Ptyś i Czarna :) Szukamy domów/W-wa/marysin

Szalony Kot pisze:To jest proste :ok:
Ja robię w paincie :ryk:

o to tymbardziej 8) czekam na zdjecia od Carmen na razie :)

gumis

Post » Pon sie 22, 2011 11:02 Re: 4mies. Pola,Tola,Ptyś i Czarna :) Szukamy domów/W-wa/marysin

Chciałam pokazać co tu w Marysinie są za piękokoty:

Ptysiek: jest rewelacyjny, wszędzie musi wejść sprawdzić, wszystko go interesuje, tu się pobawi, tam przytuli, tam poskacze :) Kocie cudo :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bella, czarnografitowa z umaszczenia z najpiękniejszymi złotymi oczami na świecie, jeszcze troszkę nieśmiała ale daje się brać na ręce i głaskać, pięknie bawi się z Ptyśkiem. Futerko ma piękne, gładkie jak puch i błyszczące.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tola jest bardzo kontaktową Koteczką, przychodzi na wołanie, ładuje się na kolana, domaga głaskania, mruczy, bawi się, i cała jest urocza :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i Polka, która jest puchatą, grubiutką, delikatną kuleczką, ma przedłużany włos i jedno oczko lekko zmienione po kk, ale budzi we mnie całe masy czułości :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudne dzieciaki są :) Jeszcze trzeba będzie je zaszczepić a polkę pokazać okuliście.. Pięknie się cofnęła ta zmiana (serio, serio, było znacznie gorzej), teraz jest już jakby tylko wystająca 3 powieka.

Carmen201

Post » Pon sie 22, 2011 14:04 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

Tola i Ptysiek dzis juz sie polubily i rozmruczane lezaly ze mna wtulajac sie :1luvu: Pola powoli przeastaje sie bac i spaceruje po pokoju w mojej obecnosci :D Zaczynam robic ogloszenia.
aha ptyska rana po zastrzyku sie bardzo ladnie goi :)

gumis

Post » Pon sie 22, 2011 14:49 Re: 4mies.Pola,Tola,Ptyś i Bella:)Szukamy domów w-wa zdj str6!

==Chcialam wkleic tutaj obrazki ktore zrobilam na jakiejs stronie ze zdjeciami kociarni ale pokazuje sie taki symbol obrazka zlamany w pół :| ktos wie co robie zle? obrazek ma adres http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... 6c9f7.jpg/ i wklejam w ramki img a mimo to nie dziala :roll:

No i dodam troche niusów- to co na fb.
Dzisiaj mamy szczesliwy dzien, Tola vel Bubu przestała wreszcie fukac na Ptyśka i rozmruczane dzisiaj razem leżały wygrzewajac sie na sloncu Pola walczy ze swoją nieśmiałością i zaczyna spacerować po pokoju nawet w mojej obecności chociaz nie lubi mnie jeszcze na tyle zeby sie spoufalać a czarna kulka zastraszona bez zmian-odpoczywa pod wersalka wsrod firanek (oczwiscie nie omieszkała któraś zwierzyna ich obsikac ...) i lypie na mnie spod oka jak probuje zajrzec .Trzeba jej dać troche czasu.Wszystkie futra grzecznie zalatwiaja sie do kuwety ktora musze co chwila zmieniac ,bo apetyt dopisuje, no i sie rozkrecają powoli

gumis

[poprzednia][następna]