30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 9:49 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Zacytuję swój post z tamtego wątku. Szkoda kociaka :(

Esmeralda pisze:Pamiętam go jeszcze jak był małym kociakiem, wiosną 2007. Było dwóch braci. Nie mogłam oczu od nich oderwać, jak baraszkowały. To widok z mojego balkonu, 3 lata temu.

Obrazek

Obrazek

Esmeralda

Od: Nie sty 11, 2009 20:58

Post » Śro sie 17, 2011 11:06 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Esmeralda pisze:Zacytuję swój post z tamtego wątku. Szkoda kociaka :(

Esmeralda pisze:Pamiętam go jeszcze jak był małym kociakiem, wiosną 2007. Było dwóch braci. Nie mogłam oczu od nich oderwać, jak baraszkowały. To widok z mojego balkonu, 3 lata temu.

Obrazek

Obrazek

Nie ukrywam że twój wpis mnie zszokował 8O
Widziałaś ze swojego okna 2 rude maluszki i nie zrobiłas dla nich nic :evil: Musiały czekać 2 lata na pomoc
Nie moge uwieżyć że siedziałaś na balkonie robiłas fotki i jak no napisałaś oczy nie mogłas od nich oderwać
Potem patrzyłaś jak rosną jak głodują i chorują. Jak dla mnie to niepojęte wystarczyło dać z siebie minimum zawiadomić schronisko napewno wzieli by rude kociaki i miały by szanse na domek. Jak czujesz sie teraz widząc że 2 z braci nie miał tyle szczęścia zdziczał jest chory (cały jest w ranach). Jezdzimy z cypiskiem z drugiego końca miasta karmić i leczyć te koty. Ty masz zajeznie dosłownie pod nosem i nie jesteś w stanie choć przez pare dni zanieść kociakom jeść......
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro sie 17, 2011 11:08 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

honda11 pisze:Robiłyście kiedyś zbiórkę karmy np. w szkołach?
Przy takiej ilości kotów trudno zebrać co miesiąc pieniądze na ich wyżywienie.

niestety szkoły przeło schronisko my jako prywatne osoby nie mamy zadnej szansy przebicia :oops:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro sie 17, 2011 19:35 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Dziś kociaki zjadły ostatnią puszkę..wymieszaną z ryżem..od jutra zaczynają głodówkę.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sie 17, 2011 19:39 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

monika74 pisze:
Esmeralda pisze:Zacytuję swój post z tamtego wątku. Szkoda kociaka :(

Obrazek

Obrazek

Nie ukrywam że twój wpis mnie zszokował 8O
Widziałaś ze swojego okna 2 rude maluszki i nie zrobiłas dla nich nic :evil: Musiały czekać 2 lata na pomoc
Nie moge uwieżyć że siedziałaś na balkonie robiłas fotki i jak no napisałaś oczy nie mogłas od nich oderwać
Potem patrzyłaś jak rosną jak głodują i chorują. Jak dla mnie to niepojęte wystarczyło dać z siebie minimum zawiadomić schronisko napewno wzieli by rude kociaki i miały by szanse na domek. Jak czujesz sie teraz widząc że 2 z braci nie miał tyle szczęścia zdziczał jest chory (cały jest w ranach). Jezdzimy z cypiskiem z drugiego końca miasta karmić i leczyć te koty. ......

Wiesz co, chyba przesadziłaś. Po pierwsze nie ja robiłam fotki, ale to nie ważne. Kto Cię upoważnił do wydawania takich sądów. Tych kotów jest tu mnóstwo od wielu lat, znacznie dłużej niż 4 lata. I kto, jak kto, ale Ty powinnaś dawno o tym wiedzieć. I nic nie zrobiłaś :?: :!: Przecież juz dawno można było zawiadomić schrnisko, jeszcze to stare. Na pewno by zabrali i pomogli, tak jak pomagają innym kotom, które cypisek stamtąd wyciągała. Żreszta teraz też wszystkie można tam zabrać, przecież oni tam tylko czekają. Nie rozumiem, czemu ani jednego kota tam nie zawiozłyście? Mój rudzielec też byl bezdomny, też miał tam wylądować, ale na szczęscie go tam nie chcieli. Mial szczęście, że trafił do mnie, a może powinien żałować ? Przecież jestem taka wredna i samolubna. Skąd mozesz wiedziec, co działo się z tym stadem kotów przez te wszystkie lata ? Takich maluszków było co pół roku kilkanascie. Może miałam je wysterylizować sama i za własne pieniądze. Jak zaproponowalam sąsiadce, to mnie wyśmiała. Wygodniej było robić smietnik pod klatką, wyrzucając jedzenie bezpośrednio z okna. Koty siedziały tam całymi dniami, a jaki był smród. Nic dziwnego, że ludzie się wściekali i objechali babę na zebraniu. Skąd możesz wiedzieć, kto je karmił i kto je karmi teraz. Ja widzę wszystko, co się tam dzieje, tylko, że ja o tym nie piszę. Codziennie widzę, albo spotykam tylko cypiska. Nie piszę, że całą zimę dokarmiałam kociaki. Nie piszę, że potem oddałam karmę cypiskowi, a dlaczego, pisałam Ci na maila, licząc na zrozumienie, ale chyba źle zrobiłam. Zresztą to żaden wstyd. Normalny człowiek zrozumie, że w życiu bywa różnie. Niedawno też przekazałam cypiskowi prawie 3 kg karmy Iams, którą przy mnie nasypała, ale pewnie powinnam o tym napisać, tak jak pisze każdy, kto przekazuje jakąkolwiek sumę i pewnie słusznie. Wtedy nikt nie zarzuci, że "...Ty masz zajeznie dosłownie pod nosem i nie jesteś w stanie choć przez pare dni zanieść kociakom jeść" I co z tego, że mam pod nosem. To może powinnam je wszystkie adoptować, albo nie wychodzić na balkon, żeby ich nie widzieć. Nie piszę ile wydałam w tym roku na leczenie swojego kota, a kotki w ubiegłym roku, bo to moja sprawa, ale może powinnam z tego zrezygnowac na rzecz bezdomnych kotów, a patrzeć jak moje dogorywają. Albo wziąć lepiej kredyt i robic przelewy najlepiej na konto TOZ. Dodam jeszcze, że własnie dziś rozpoczęłam poszukiwania materiału na nowe budki, ale tez bym o tym nie pisała. Tym bardziej jest mi przykro. Nie mam zamiaru tu sie więcej udzielać.

Esmeralda

Od: Nie sty 11, 2009 20:58

Post » Czw sie 18, 2011 14:29 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Esmeralda nie mam ochoty z tobą dyskutować
napisałam bo zadziwił mnie zachwyt nad dwoma bezdomnymi maluchami
tak woli wytłumaczenia to mieszkam w zupełnie innej dzielnicy niz zajezdnia dowiedziałam sie o niej 2 lata temu i od tego czasu koty są pod moją i cypiska opieką. Nikt nie prosił cie zebyś karmiła koty za swoje chciałyśmy tylko abys raz na jakis czas w razie naszej niedyspozycji zeszła na dół pod blok i nakarmiła koty karma którą bys dostała od nas. Zastanawiałaś sie kiedyś gdzie cypisek zabiera koty złapane na zajezdni ?? Te koty trafiają do mnie do domu!!!
a sterylizacja i kastracja jest w Swinoujściu od dobrych paru lat darmowa więc nie straciła bys całego majatku na pomoc dla kotów
Ostatnio edytowano Czw sie 18, 2011 14:35 przez monika74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw sie 18, 2011 14:31 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

livy bardzo dziekuje za wpłatę na zajezdniaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
za całość zostaną kupione puszki dla kociaków
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw sie 18, 2011 18:34 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Cieszę się, bo biedaki nie dośc, że nie mają domków to miałby byc jeszcze głodne?
Dobrze, że mają Ciebie i cypiska :1luvu:
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pt sie 19, 2011 20:56 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

livy :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Czw sie 25, 2011 22:05 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Pozdrawiamy , przypominamy się...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu następne biedactwo...łysieje w oczach...

Obrazek[/URL]

Zapraszamy na jabłuszka. :[b][/b]
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Czw wrz 01, 2011 19:01 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Hej hej jest tam ktoś..pozdrawiamy.!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PROGNOZY SYNOPTYKÓW
Czekają nas deszczowa jesień i mroźna zima
nie brzmi to dobrze...oby tylko biedactwa miały co jeść!!!!!
Obrazek

cypisek

Post » Czw wrz 01, 2011 19:44 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

jutro pójdzie, bo dziś nie miałam na koncie. Czy TOZ jakoś zareagował? na moje maile nie odpowiedzieli. Jeśli Wam nie zwrócili, napiszę oficjalne pismo, będą musieli zareagować.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt wrz 02, 2011 7:38 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

jej siostra pisze:jutro pójdzie, bo dziś nie miałam na koncie. Czy TOZ jakoś zareagował? na moje maile nie odpowiedzieli. Jeśli Wam nie zwrócili, napiszę oficjalne pismo, będą musieli zareagować.

Ponoć jest decyzja zarzadu o przelaniu środków na moje konto ale księgowa toz-u robi problem i nie wiem chyba złosliwie wstrzymuje przelew :evil:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt wrz 02, 2011 9:47 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

Śliczne kotusie :1luvu:

:ok: za pozytywne zakończenie sprawy z TOZ.
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pt wrz 02, 2011 15:08 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- UWAGA str 55

wpłata poszła
proszę, zdecyduj, czy wysłać list monitujący do toz
:1luvu:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

[poprzednia][następna]