K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 11:29 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

edit_f pisze:swoją drogą Katia naprawdę jest świrnięta.. ostatnio wpadła do kuwety, z wywieszonym jęzorem i wybałuszonymi oczami, z takim wielkim szalonym impetem i szalonym wzrokiem.. wpadła, szpiegowsko się rozejrzała i zaczełą grzebać.. boże jak ona grzebała.. tak szybko przebierała i jak długo.. albo jak jakiś kot chodzi po klatce, a ona bach: wpada na druty i go straszy.. no wariatka jedna z większych, jaką widziałam..

Widziałam to, Katia urządziła sobie w kuwecie bieżnię ;)
Bardzo mi jej szkoda, bo potrzeby ruchowe tego kota są tak wielkie, jak jej nienawiść do innych przedstawicieli własnego gatunku :( Ona uwielbia się bawić i bardzo ładnie bawi się sama, czymkolwiek, co wpadnie jej w łapki. A z drugiej strony w klatce jest spokojniejsza niż poza nią.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw sie 18, 2011 11:47 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:
Kocuria pisze:sugeruję, żeby zwolnić dyżur wieczorny z czekania na wypranie się prania... skończyłam dyżur w godzinę, drugą godzinę czekałam, aż się wypierze :roll: czy może to pranie wieszać ranna zmiana, jeśli wieczorna nie doczeka końca prania?

Trochę obawiałabym się, że pralka zaszaleje i wyjdzie z łazienki albo wyleje się woda, albo właśnie się nie wyleje i pranie do rana będzie się kisić, co przy starej pralce miało miejsce. :x
A poza tym, długość dyżuru zależy też od ilości kotów i pracy przy nich. Wszystkie koty wygłaskane :wink:
Mnie we wtorek z podawaniem leków, głaskaniem wszystkich kotów i odkażaniem klatek zeszło 2,5 godziny, więc to nie reguła. Czasem wystarczy godzina, czasem dwie to mało.

no wczoraj nawet leków nie było, odkażać nie było czego, z nudów wyczesałam wszystko co wyczesać się dało a i tak pół godziny siedziałam i czytałam książkę :lol:
czasem dyżur da się zrobić w 40 minut, jeśli nie ma leków do podawania, a kotów jest mało, jak obecnie (5 klatek + 4 luzem). to bez miziania rzecz jasna, ale się da jak się trzeba.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw sie 18, 2011 12:00 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

momencik, momencik - KOTÓW MAŁO?
to ja zaraz poslę Remika Marszałka :-)
co byście nie pisali, że mało kotów

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw sie 18, 2011 12:58 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Dzisiaj jestem w kociarni od 18 do 19.30. Mogę wziąć rachunek i jutro przekazać Adze. Mahob, jak masz ochotę, to przyjdź.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sie 18, 2011 13:07 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:Dzisiaj jestem w kociarni od 18 do 19.30. Mogę wziąć rachunek i jutro przekazać Adze. Mahob, jak masz ochotę, to przyjdź.

Przyjdę.

Mało kotów jest? Hmmm.... :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 18, 2011 18:26 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

z maila Allegro: pisze:Chętnie zaadoptuję kota spokojnego, łagodnego, korzystającego z kuwety. Do domu z 1,5 rocznym dzieckiem, bez innych zwierząt. Gwarantuje dobre warunki i dużo miłości. Czy znalazłby się jakiś kot potrzebujący pomocy?

Jakieś typy? Do kogo podać kontakt?

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw sie 18, 2011 18:32 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Annazoo pisze:
z maila Allegro: pisze:Chętnie zaadoptuję kota spokojnego, łagodnego, korzystającego z kuwety. Do domu z 1,5 rocznym dzieckiem, bez innych zwierząt. Gwarantuje dobre warunki i dużo miłości. Czy znalazłby się jakiś kot potrzebujący pomocy?

bardzo niewiele informacji... Burka? Mea? musi być w miarę stabilne psychicznie, żeby wytrzymać z maluchem, więc moja Truskawa odpada...

Kocuria

Post » Czw sie 18, 2011 18:32 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zapraszam na bazarek dla kotów lutry i noemik:
viewtopic.php?f=20&t=131914
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw sie 18, 2011 18:45 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocuria pisze:
Annazoo pisze:

bardzo niewiele informacji... Burka? Mea? musi być w miarę stabilne psychicznie, żeby wytrzymać z maluchem, więc moja Truskawa odpada...

Julek! na mnie daj namiary, stp. Julian denerwuje się na inne koty, zwłaszcza noel i pingwin go męczą, a to jest kot idea: bury, przystojny, mądry, zrównoważony, no miód i orzeszki.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw sie 18, 2011 19:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

W kociarni prawie ok, poza tym, że koty nie lubią Felixa, bah, mają po nim mega rozwolnienie, zwłaszcza Lolek :twisted: Trzeba mieszać z inną karmą. W lodówce otwarta bozita na rano.

Burka ma jutro sterylkę, więc zabrałam miskę. RANO PROSZĘ NIE KARMIĆ!

Misio nadal kicha, nakarmiłyśmy z Mahob convem, potem sam jadł conv. Dostał też rutinoscorbin. Jutro wieczorem można ponownie podać.

ŻWIREK SKOŃCZYŁ SIĘ ZUPEŁNIE.

I najważniejsze: proszę od jutra rana wrzucać koci urobek do ubikacji (na raty oczywiście), bo są skargi mieszkańców, że śmierdzi w śmietniku.

Można zbierać łopatką do dużej plastikowej miski lub tego małego kosza i wrzucać potem do kibelka.

Czy ktoś wie, gdzie zniknęły maty do odkażania i baner? :twisted:
Obrazek

miszelina

Post » Czw sie 18, 2011 19:12 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:
I najważniejsze: proszę od jutra rana wrzucać koci urobek do ubikacji (na raty oczywiście), bo są skargi mieszkańców, że śmierdzi w śmietniku.

Można zbierać łopatką do dużej plastikowej miski lub tego małego kosza i wrzucać potem do kibelka.

znaczy i twarde, i mokre urobki? kibel nam się nie zapcha? on ma miniaturowy ten odpływ :?

:?

Kocuria

Post » Czw sie 18, 2011 19:17 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocuria pisze:
miszelina pisze:

znaczy i twarde, i mokre urobki? kibel nam się nie zapcha? on ma miniaturowy ten odpływ :?

:?

Na raty, znaczy po trochu i spuszczać. Nie zapcha się raczej.

AHA, I JESZCZE JEDNO: ZE WZGLĘDU NA ZAPOWIADANE OD JUTRA POPOŁUDNIA BURZE, PROSZĘ RANO PRZENIEŚĆ OSUSZACZ NA KWARANTANNĘ I TAM GO WŁĄCZYĆ(POSTAWIĆ NAJLEPIEJ NA ŁAWCE OBOK LODÓWKI) I WŁĄCZYĆ W CAT-ROOMIE POMPĘ DO KONTAKTU!
Obrazek

miszelina

Post » Czw sie 18, 2011 19:35 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Czarno to widzę, skoro już wcześniej się zatykał ...
W sprawie kotki może być też moja świeża dzisiejsza, jeśli lutra dopuści konkurencję, jeśli nie pokornie zamilknę.
Jest bardzo miła i spokojna.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw sie 18, 2011 19:39 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

_namida_ pisze:Czarno to widzę, skoro już wcześniej się zatykał ...
W sprawie kotki może być też moja świeża dzisiejsza, jeśli lutra dopuści konkurencję, jeśli nie pokornie zamilknę.

Też nie jestem do konca przekonana, ale Tweety prosiła....
Ponoć nielegalne jest wyrzucanie zwierzęcych odchodów do koszy na śmieci, nieprzeznaczonych do tego celu. Ale przecież właściciele psów tak robią. :roll:
Obrazek

miszelina

Post » Czw sie 18, 2011 19:42 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:
_namida_ pisze:Czarno to widzę, skoro już wcześniej się zatykał ...

Też nie jestem do konca przekonana, ale Tweety prosiła....
Ponoć nielegalne jest wyrzucanie zwierzęcych odchodów do koszy na śmieci, nieprzeznaczonych do tego celu. Ale przecież właściciele psów tak robią. :roll:

ekhm. to gdzie mamy wyrzucać zawartość kuwet? 8O
mam na myśli my jako kociarze, nie my jako fundacja... betonitu do kibla nie wrzucę...

a co do wrzucania do kibelka, mam złe przeczucia...

Kocuria

[poprzednia][następna]