DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 0:47 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

To jest znamienne...
smarti pisze:(...)
Marzenia11 napisał(a):
Uwierz mi, jako osoba znająca bezpośrednio smarti i to dośc długo mam te informacje, o które pytasz.
Jeśli uzasadnisz mi konieczność odpowiadania na Twoje pytania to to zrobię na pw.

Marzeniu-a czy ja Cię upoważniłam do przekazywania drogą PW jakichkolwiek informacji na mój temat bez mojej zgody?
Krzysiekbolo

Post » Śro sie 17, 2011 0:51 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

To też jest znamienne:

Marzenia11 pisze:smarti - uwierzylaś, ze Krzysiekbolo byłby w stanie mi swoją prosbę o informację naprawde racjonalnie i przekonująco uargumentować? Ja nie, dlatego śmiało tak napisałam. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 17, 2011 0:51 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:
redaf pisze:
Marzenia11 pisze:...rozumiem, że dzieki Twoim działaniom Izba Skarbowa pojawi sie u smarti.

A i owszem.
Chyba, że pani Smarti ustami swojego rzecznika - pani Marzeni11 - odpowie na pytana.
Między innymi pana krzyśkabolo i pani casicy.

Proszę Państwa, proponuję więc pełną otwartość. Wszyscy przedstawimy na forum skany dyplomów wetów, którzy leczą nasze koty oraz dokumenty świadczące o tym, że lecznice, do których nosimy nasze zwierzaki, są zarejestrowane i legalne. Następnie każdy doprowadzi do kontroli US w "swoich" lecznicach i opublikuje wyniki tej kontroli. Wszystko będzie dostępne na forum, całkowicie jawne.

Jak słusznie zauważyła joshua_ada, jeżeli się wymaga od innych, należy wymagać od siebie dwukrotnie więcej.

Szczerze mówiąc, nie jestem pewna, czy umieszczony we własnym domu gabinet weterynaryjny, w którym się leczy własne zwierzęta i nie czerpie z tego tytułu korzyści materialnych, powinien być rejestrowany.

Według mojego rozumienia prawa powinien.
Co do kontroli w US, wymiana usług i korzyści, nawet barterowa, podlega opodatkowaniu.
Krzysiekbolo

Post » Śro sie 17, 2011 0:53 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:...nie jestem pewna, czy umieszczony we własnym domu gabinet weterynaryjny, w którym się leczy własne zwierzęta i nie czerpie z tego tytułu korzyści materialnych, powinien być rejestrowany.

Masz papiery weta?
To spokojnie możesz działalność gospodarczą pod własnym adresem zameldowania założyć.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 17, 2011 0:55 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

redaf pisze:
smarti pisze:....to jest wątek czysto relaksacyjny. 8O 8O 8O
...
ja na pewno nie zbieram na funkcjonowanie swojego dt na tym wątku
....
czy gdzieś w początkowych postach wątku jest jakakolwiek prośba o wpłaty?-bo może ja czegoś nie wiem?
....
nie mam też gabinetu wet. tu gdzie mieszkam a także nie świadczę nikomu usług.

Brawo!
...
A na którym?
...
Nie ma. Jeśli na Pani konto wpływają uznania, powinna się Pani z nich rozliczyć z US
...
Eeee? Czy można by bardziej precyzyjnie?
Ma Pani gabinet wet tam, gdzie Pani nie mieszka?
Nie świadczy w nim Pani uslug nikomu?
Pan Kamil zapewne nie będzie mieć nic przeciw dokładnemu wytłumaczeniu sprawy.

brawo-lisek chytrusek :D

a z jakiego powodu w ogóle miałabym być precyzyjna?

na moje konto nie wpływają uznania .

a pana Kamila najlepiej pytać osobiście :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 17, 2011 0:57 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11 pisze:To też jest znamienne:

Marzenia11 pisze:smarti - uwierzylaś, ze Krzysiekbolo byłby w stanie mi swoją prosbę o informację naprawde racjonalnie i przekonująco uargumentować? Ja nie, dlatego śmiało tak napisałam. :wink:

nie o to chodzi-chodzi mi o to że juz raz ..wiesz co.. :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 17, 2011 0:58 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

[quote="Krzysiekbolo]...wymiana usług i korzyści, nawet barterowa, podlega opodatkowaniu.[/quote]
W obszarze usług zdrwotnych nie ma mowy o barterze :evil:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 17, 2011 0:59 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

redaf pisze:
Marzenia11 pisze:...piezoodencik juz Ci nie odpowie na to pytanie.. :D

A szkoda.
Może piezodencik mógłby załagodzić konflikt.

Przynajmniej nie mówi za kogoś, kogo jak mniemam nie widziałaś/eś na oczy :roll:
Tylko we własnym zakamuflowanym imieniu,no spod zatrzaśniętej przyłbicy :mrgreen:
A i nie wkracza w kompetencje organów kontrolnych będąc zwykłym użytkownikiem forum.. Przynajmniej.

Smutno tylko, ze to miejsce budzi w ludziach tak silne emocje, by ukrywać się za jednorazowym nickiem :roll:
Niedługo nikt normalny tu nie zostanie, a ludzi będzie się tu zasyłać za karę.. (niewykastrowany kot- 1000 postodni na miau) :mrgreen:
Opanujcie się troszkę.. :roll: Dwa dni przerwy na przemyślenia- proponuje :roll:
Wątek miał być o kotach i w efekcie nie ma miejsca na nie tutaj, bo liczy się tylko i wyłącznie kwestia cy na Smartii należy/można nasłać IS lub inny upoważniony :? :? :? :?
Pogięło Was.. Wybaczcie szczerość. Kto z domagających się wyjaśnień choć raz spytał o choć jednego kota w DT Smartii ?
Bijecie tylko pianę, bo nikt poważny nie będzie udostępniał wyjaśnień co do prowadzonej działalności, dokumentów, podstaw prawnych itd. osobom postronnym, a ściślej nickom z forum.. Przynajmniej nikt rozsądny.
A w celu rozważań kto i co musi załatwić, by mieć gabinet w domu proponuje wątek teoretyczny w tym temacie, kto wie, może ktoś skorzysta, ten jest o czym innym...
pwpw

Post » Śro sie 17, 2011 1:00 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11
Z pokorą przyjmij połajanki ze strony smarti. Bo od :piwa: zostaniesz odcięta.
Krzysiekbolo

Post » Śro sie 17, 2011 1:01 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Matko, że Wam się chce wszystkim :roll:

Btw takie pytanie, które mi się nasunęło, a specjaliści pewnie powiedzą - czy jeśli jestem wetem i wysterylizuję swojego kota w warunkach, które jako wet uznam za odpowiednie, to powinnam to zarejestrować?
Odżegnując się od czegokolwiek, to jest pytanie zrodzone z mojej babskiej ciekawości :)

A co do kotów - ostatnio taki miły pan od kociaków do mnie pisał o buraska, odezwał się może..? Wydawał się sympatyczny :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sie 17, 2011 1:02 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Przepraszam, zdublowało się :oops: :oops: :oops:
Ostatnio edytowano Śro sie 17, 2011 1:04 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sie 17, 2011 1:02 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Krzysiekbolo pisze:Marzenia11
Z pokorą przyjmij połajanki ze strony smarti. Bo od :piwa: zostaniesz odcięta.

Osz, panie :?: :?: Krzysiekbolo - przyjęlam i mocno przed chwilą pokajałam sie na pw :ryk: :ryk: :ryk:
a pewnie powinnam w wątku :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sie 17, 2011 1:03 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

redaf pisze:
vega013 pisze:...nie jestem pewna, czy umieszczony we własnym domu gabinet weterynaryjny, w którym się leczy własne zwierzęta i nie czerpie z tego tytułu korzyści materialnych, powinien być rejestrowany.

Masz papiery weta?
To spokojnie możesz działalność gospodarczą pod własnym adresem zameldowania założyć.

Wyobraź sobie - jestem wetką, zatrudnia mnie lecznica np. na Białobrzeskiej. Zakupiłam do domu sprzęt, ustawiłam w jednym pokoju. Leczę swoje własne koty, a od czasu do czasu, całkowicie za darmo, zajmuję się w tym pokoju zwierzakami mojej kumpeli. Ona za to rewanżuje się pysznymi makowcami, które zażeram z rodziną. Mogę się mylić, ale żadna działalność gospodarcza to nie jest.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sie 17, 2011 1:03 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Cześc Szalony K. - jak było w Hamburgu? :wink:

Marzenia11

Post » Śro sie 17, 2011 1:05 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

A ten makowiec to o znacznej wartości? :mrgreen:
pwpw

[poprzednia][następna]