GLIWICE.11LETNIA KICIA MA DOM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 9:45 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Koteczka na pewno potrzebuje czasu....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 09, 2011 9:47 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Może czas trochę zmienić tytuł? :mrgreen:
Gosiara

Post » Śro sie 10, 2011 13:54 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Na szczescie wczoraj w nocy Kotenka zjadla kurczaczka z rosolkiem :ok: , wczoraj
w dzien zjadla Royal Canin i dzisiaj tez, w kuwetce urobek :kotek:
Nadal strasznie sie boi i ten strach objawia sie u Niej niesamowita wrecz agresja.
Okazalo sie, ze w niedziele po przyjezdzie dala sie wziac na raczki, bo rano dostala
od bylej opiekunki tabletke Hydroxyzinum VP 10 mg , w opakowaniu brakuje 18 tabletek
czyli Ona je dostawala caly czas. Nie podaje ich Jej, bo uwazam, ze sa szkodliwe, to sztuczne uspokajanie biednego stworzonka. Kotenka syczy na sam widok czlowieka
( czyli mojej Mamy lub mnie ) , mimo, ze duzo do Niej mowimy lagodnym glosem i podsuwamy jedzonko pod pysio - musimy blyskawicznie cofac rece, bo atakuje zabkami
i pazurkami. Fuka i warczy bez powodu.....Dzis rano dala sie krotko poglaskac, byla cichutka, i nagle bez ostrzezenia usilowala mnie walnac pazurami i jednoczesnie ugryzc!!!
I ta dzikosc, wrogosc i zlosc w slicznych miodowych oczkach......
Ktos musial Ja skrzywdzic!
Zachowuje sie jak dziki, zle doswiadczony przez zycie Kot, a przeciez wg relacji opiekunki
przebywala u niej od 11-tu lat, od malenkiego Kociatka....
Dzis idziemy do wetki, aby Ja zbadac i zaszczepic.
Najpierw ubiore 2 grube bluzy z dlugimi rekawami i narciarskie rekawice, aby Ja zlapac i wlozyc do duzej, specjalnej torby, jest wieksza i lepsza od kontenerka.
Relacja dzis po powrocie lub jutro.

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Śro sie 10, 2011 15:48 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

barbarak8 pisze:Na szczescie wczoraj w nocy Kotenka zjadla kurczaczka z rosolkiem :ok: , wczoraj
w dzien zjadla Royal Canin i dzisiaj tez, w kuwetce urobek :kotek:
Nadal strasznie sie boi i ten strach objawia sie u Niej niesamowita wrecz agresja.
Okazalo sie, ze w niedziele po przyjezdzie dala sie wziac na raczki, bo rano dostala
od bylej opiekunki tabletke Hydroxyzinum VP 10 mg , w opakowaniu brakuje 18 tabletek
czyli Ona je dostawala caly czas. Nie podaje ich Jej, bo uwazam, ze sa szkodliwe, to sztuczne uspokajanie biednego stworzonka. Kotenka syczy na sam widok czlowieka
( czyli mojej Mamy lub mnie ) , mimo, ze duzo do Niej mowimy lagodnym glosem i podsuwamy jedzonko pod pysio - musimy blyskawicznie cofac rece, bo atakuje zabkami
i pazurkami. Fuka i warczy bez powodu.....Dzis rano dala sie krotko poglaskac, byla cichutka, i nagle bez ostrzezenia usilowala mnie walnac pazurami i jednoczesnie ugryzc!!!
I ta dzikosc, wrogosc i zlosc w slicznych miodowych oczkach......
Ktos musial Ja skrzywdzic!
Zachowuje sie jak dziki, zle doswiadczony przez zycie Kot, a przeciez wg relacji opiekunki
przebywala u niej od 11-tu lat, od malenkiego Kociatka....
Dzis idziemy do wetki, aby Ja zbadac i zaszczepic.
Najpierw ubiore 2 grube bluzy z dlugimi rekawami i narciarskie rekawice, aby Ja zlapac i wlozyc do duzej, specjalnej torby, jest wieksza i lepsza od kontenerka.
Relacja dzis po powrocie lub jutro.

8O biedna zestresowana kicia... :?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro sie 10, 2011 15:57 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Nie chcę nawet myśleć co ona musiała przeżyć. Musiała się bronić przed czyjąś agresją :evil: A jak się bronić jeśli nie agresją...

Dobrze, że trafiła do Twojego domu, dobrze, że jesteś :1luvu:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sie 10, 2011 16:01 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Ta koteczka miała wielkie szczęście ,że trafiła na taką fajną Dużą i dom :kotek: :kotek:
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Śro sie 10, 2011 21:06 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Co to biedactwo musiało przeżyć? Mam nadzieję,że bedzie coraz lepiej , jak poczuje,że jest bezpieczna i kochana.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw sie 11, 2011 6:51 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Gosiara pisze:Może czas trochę zmienić tytuł? :mrgreen:

:idea:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 11, 2011 15:45 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Trzymam, żeby było lepiej :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob sie 13, 2011 0:05 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Dziekuje za :ok: !
Z Kiciunia wszystko dobrze, wetka osluchala serduszko, oskrzela, pluca - sa zdrowe!
Futerko czyste, uszka tez.
Zaszczepila Pelusie, we wtorek idziemy do laboratorium mamy skierowanie na morfologie,
jezeli bedzie O.K., to umowimy sie na sterylke.
Pelunia w czasie badania i szczepienia byla cichutka i grzeczniutka jak aniolek, nawet nie pisnela, chociaz na wszelki wypadek trzymalam Ja majac na rekach grube rekawice.
Nadal nas unika, chowa sie po katach w spizarni lub siedzi w swojej osobistej szafie w kuchni, ale ladnie je - gotowana wolowinke, indyka i saszetki R.C. oraz chrupki Quality
First dla malenkich kociatek. Kuwetkuje, urobek ma normalna konsystencje, zapach i kolor.
Duzo do Niej mowimy, a wlasciwie to do "sciany" :mrgreen: bo ukrytej Kotenki nie widzimy.

barbarak8

Post » Sob sie 13, 2011 0:08 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Amanda i Dominka - dziekuje bardzo :oops: :oops: za mile slowa ale jeszcze nie wiem, czy sobie poradze :( . Zrobie wszystko, co bede mogla..........

barbarak8

Post » Pon sie 15, 2011 14:14 Re: GLIWICE. BŁAGAM O POMOC 11 LETNIEJ KOTCE GROZI SCHRONISKO!!!

Droga barbarak8 bedzie dobrze bardzo w to wierzę cały czas jestem z Tobą jak reszta ekipy na tym wątku. Kochana wyjeżdżam ale tel mam caly czas przy sobie. Dobrze ze kicia jest u Ciebie z Twoją cierpliwością wielkim spokojem i miłoscią dacie sobie rade. Trzymam kciuki

izabela1234

Od: Nie lis 21, 2010 18:05

Post » Pon sie 15, 2011 14:19 Re: GLIWICE. 1 LETNIA KOTECZKA MA CUDNY DOMEK-TRZYMAJMY KCIUKI

I ja też trzymam :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto sie 16, 2011 15:28 Re: GLIWICE. 11 LETNIA KOTECZKA MA CUDNY DOMEK-TRZYMAJMY KCIUKI

Barbarak8 poczytaj sobie ten wątek, może warto zainwestować w tę karmę. Może koteczka się wyciszy... :roll:

viewtopic.php?f=1&t=102017

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto sie 16, 2011 19:58 Re: GLIWICE. 11 LETNIA KOTECZKA MA CUDNY DOMEK-TRZYMAJMY KCIUKI

Amanda, dzieki , przeczytalam watek, ale jakos mnie ta karma nie przekonuja, tym bardziej, ze Pelusia chetniej je mokra czyli saszetki albo gotowane miesko.
Dzis mialysmy isc zbadac krew ( morfologia przed sterylka ), ale nie dalam rady Jej zlapac , capnela mnie przez grube narciarskie rekawice do krwi i smignela pod niska szafe.
Opatrzylam reke i odlozylam sprawe do jutra.....

barbarak8

[poprzednia][następna]