Ospały i mało jedzacy kot!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 16, 2011 13:38 Ospały i mało jedzacy kot!

Witam!

Mam kotkę, która jest jak prawdziwy kot z bajki, śpi dużo, przytula się, daje się głaskać, wygrzewa się w słońcu, ale jednocześnie mało je, zawsze tyle jadła i jest z niej mały chudzielec. Jednocześnie ma mało ruchu. Mało je i drugi dzień kupala nie zrobiła. Nie jest sterylizowana, ma 5 latek.

Jak ją zachęcić do jedzenia więcej i do ruchu, żeby rozruszać jelita?

Pozdrawiam

forrelsc

Od: Czw lip 28, 2011 15:45

Post » Wto sie 16, 2011 17:46 Re: Ospały i mało jedzacy kot!

Jak nie zrobiła kupy i jest osowiała, konieczna wizyta u lekarza.
I proszę wysterylizować kotkę, przecież to najlepsze wyjście.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 16, 2011 17:48 Re: Ospały i mało jedzacy kot!

A jak często jest odrobaczana?
Może też być zakłaczona,stąd brak apetytu.Tak czy owak-i tak bym na Twoim miejscu do weta poszła.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sie 17, 2011 6:08 Re: Ospały i mało jedzacy kot!

Dziękuję za odpowiedzi. Ona zawsze taka była. Niedawno straciliśmy kotkę, a potem tej żyjącej (FuFu) zrobiło się zaparcie. Miała ponad tygodniowa kurację kroplówkową i na szczęście się "odetkało". Zjadła coś, jak się okazało. Teraz muszę trochę poczekać, aż się tam wszystko w środku kotki unormuje do końca i wtedy wysterylizuję ją. Kupkę zrobiła wczoraj, to taki prezent urodzinowy dla mnie haha. Ona mało je, zawsze mało jadła i chyba nie ma czym kupkać. Na odkłaczanie dostaje chrupki odkłaczające, bo pasty nie chce ruszać. Koty moich znajomych zajadaja się ta pasta odkłaczającą, a moja ledwo to raz powąchała.

forrelsc

Od: Czw lip 28, 2011 15:45