Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 14, 2011 6:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

jarekm pisze:No i właśnie....
CO DALEJ

Lucek nie chce kumpla? ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie sie 14, 2011 10:19 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ja bym chciała pomóc przy kotkach z domów tymczasowych :wink:
Mam 12 lat. Piszę to ponieważ wiem że może to być dla niektórych problemem. Jeśli będziecie chciały numer proszę pisać na prywatną skrzynkę na miau.

Zwracam się też do domków tymczasowych-indywidualnych :wink:
Ostatnio edytowano Nie sie 14, 2011 10:35 przez jako-coś-jak-nie-coś, łącznie edytowano 1 raz
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

jako-coś-jak-nie-coś

Od: Czw lip 28, 2011 20:49

Post » Nie sie 14, 2011 10:21 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Z tą kotką obwiązaną drutem sprawa wygląda tak, że kotka była bardzo ufna do ludzi dlatego ten zwyrodnialec był w stanie jej to zrobić, ale po tym zajściu kotka zaczęła być bardz nieufna, wogóle rzadko się pokazuje, czasem po kilka dni jej nie widać...

Dziś wcześnie rano zadzwoniła pani Aldona, żebym podjechała, bo może kotka sie pojawi, niestety nie pojawiła się, ale za to pojawiła się inna kotka, na którą polowałam bezskutecznie od czerwca, w tej chwili w ciąży - udało się ją złapać - tylko, że muszę ją trzymać do wtorku bo wcześniej chyba nikt mi zabiegu nie zrobi :roll: na ostatnich nogach raczej nie jest - chyba mi tu nie urodzi :roll:

Klatkę łapkę zostawiłam pani Aldonie, będzie polować na tą kotkę z drutem.

No i tak to wygląda, że w domu mam 21 kotów, mam gości do tego, wczoraj wróciłam do domu późno, a dzis znów rano musiałam wstac koty łapać, jestem wykończona...
Czy to się kiedyś skończy, czy ja dożyję czasów gdy podwórka nie będą pełne kotów wymagających pomocy?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 14, 2011 10:39 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

mpacz78 pisze:Czy to się kiedyś skończy, czy ja dożyję czasów gdy podwórka nie będą pełne kotów wymagających pomocy?

Myślę ze wszyscy na forum na to czekają.Ten gnojek który obwiązał kotkę drutem musi za to jakoś odpowiedzieć trzeba do rodziców zaalarmować.Jak się nic nie zrobi to on w przyszłosci bez problemu jeszcze raz skrzywdzi zwierze.
Monika 21 kotów 8O jak ty dajesz radę przy nich wszystko robić ? ja przy 4 codziennie muszę odkurzać ,żwir strasznie rozsypują łobuzy,Łatka np moczy sobie łapkę w wodzie i potem po mieszkaniu robi śliczne kocie ślady.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie sie 14, 2011 11:26 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ja w tym roku zupełnie przekroczyłam dotychczasowy limit! 17 kotów w chacie. Gdyby mi to ktoś powiedział rok temu (bo 2 lata temu nie wspomnę - 2 koty rezydenci i 1 tymczas stoczniowy!), to kazałbym mu się zdrowo puknąć w głowę! 8)

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Nie sie 14, 2011 11:33 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wy tu marudzicie, a ja ubolewam, że nawet tego jednego teraz nie mogę...
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Nie sie 14, 2011 11:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Stanleyk - a może mogłabym Wam dać jakiegoś kota dorosłego - mam takie koty, które są zdrowe, dorosłe ale są dosyć wycofane, wymagają po prostu więcej kontaktu z człowiekiem aby zaufały, a niestety w moich realiach: 21 kotów, absorbująca praca zawodowa + łapanki na mieście - nie jestem w stanie poświęcić kotom czasu tyle ile potrzebują, ja tylko napełniam miski, opróżniam kuwety... :( na mizianki nie starcza czasu.
Na przykład Biedronka, Plamka lub 4 mies. kocurek z legionów - jego mogłabym zaszczepić we wtorek i po 10 dniach moglibyście go wziąć - nie jest dzikusem, jest tylko trochę wystraszony ale u mnie to on całkiem zdziczeje.

Uwaga:
Jeśli ktoś dziś - obojętnie o której - mógłby podjechac do Bandury i potrzymac kotkę do kroplówki - to bardzo ważne - to niech zadzwoni do Bandury się umówi i tam podjedzie.
Jakaś kobieta wysyła kotkę taksówką do Bandury, to jest ustalone z Agą Marczak i z Marleną, kotka będzie tam leczona, ale dziś jest potrzebna pomoc przy kroplówce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 14, 2011 13:51 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

U Bandury był dziś mój mąż. Jest Piotr od Bandury na dyżurze. Denerwoawał się, że: kot przysłany taksówką, że nie zna tego kota, że się boi zostawiać nerkowca na obserwacji, że nie ma z kim zrobić wywiadu w sparwie tego zwierzaka, i nie wie z kim ma się w tej sprawie kontaktowc. I że tak się nie robi. Nie wie czy kot jest dziki. Proponowaliśmy mu pomoc (Lechu do mnie dzwonił) - nie chciał. Nie wiem, kto za tego kta odpowieda, ale może się okazać, że on będzie siedział w kontenerze. Podałam mu nr tel. do Agnieszki Marczak i Marleny. Kazał się o kota dowiadywać.
Nie wiem, co to za kot. Ale czy oni w tej sytuacji beda najlepsza opieka stacjonarna?!? (wspomniał przypadek Małgosi.Że on przyjął Felka w dobrej wierze, potem sprawa została zawalona - czyżby Zaranek? Nie ważne). Moga mieć wylane albo nie bardzo czas!

menial

Post » Nie sie 14, 2011 16:22 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

wczoraj wieczorem dzwonila do mnie znajoma karmicielka z cisowej i mówiła ze ktoś na witominie złapał kota który okazal sie lesnym norewskim, ludzie nie mogą czy niechcą (nie wnikałam) zatrzymać go niby byly ogloszenia na osiedlu, jak by komus uciekł, ale cisza, prosiłam aby przetrzymali wysterylizoawali/kastrowali, zrobili foty, a ja pomogę szukac domu po przez ogłoszenia... ale nawet adresu nie podalam a dziś cisza...

moze ktos z Was by chciał Norweskiego Leśnego albo mam potencjalny dom..?
tak z ciekawosci pytam...
prosze o tel. 502 284 351
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie sie 14, 2011 18:41 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

miluś pisze:Marsz poparcia dla nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt „Polskie zwierzęta proszą o głos na TAK
Warszawa 18.08. 2011 godz. 10.00 ,
1.Zbiórka o godz. 10.00-10.30 na parkingu przed Giełdą Papierów Wartościowych.
2.Przemarsz Alejami Ujazdowskimi , ul. Piękną, ul. Wiejską, pod gmach Sejmu.
3. Spotkanie z Posłami z Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt najbardziej zaangażowanymi w prace nad nowelizacją UoZ.
szczegóły:

http://www.dogomania.pl/threads/212137-Marsz-poparcia-dla-nowelizacji-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t

Organizatorzy:
Fundacja Emir http://fundacja-emir.pl/schronisko/KOMENTARZE/manifestacja082011.htm
OTOZ Animals http://www.otoz.pl/394.html#czytajdalej

MARSZ Z PSAMI I W IMIENIU KOTÓW. :piwa:
ORGANIZATORZY SERDECZNIE ZAPRASZAJĄ WSZYSTKICH, KTÓRYM NA SERCU LEŻY DOBRO ZWIERZĄT, JEST TO OKAZJA DO ZADEMONSTROWANIA POPARCIA SPOŁECZNEGO DLA ZMIANY OBECNEGO PRAWA W ZAKRESIE OCHRONY ZWIERZĄT. :lol:
SPRAWY IDĄ W DOBRYM KIERUNKU, ALE NIE MAMY 100% PEWNOŚCI, ŻE SEJM I SENAT Z USTAWĄ ZDĄŻĄ, MUSIMY CZUWAĆ I BYĆ AKTYWNI. :ok:
Ci z nas, którzy nie będą mogli być obecni, a jest to w zasadzie większość, gdyż czwartek do dzień roboczy i nie wszyscy mieszkają względnie blisko Warszawy mogą Marsz wesprzyć wysyłając maile z poparciem dla poselskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt kierowane do Marszałka Sejmu listy@sejm.gov.pl
WSZYSTKIE ZWIERZAKI ZASŁUGUJĄ NA NASZE WSPARCIE, NIE OCIĄGAJCIE SIĘ Z MAILAMI.

Marsz popiera również magazyn Kocie Sprawy http://www.kociesprawy.pl/aktualnosci/marsz_w_obronie_zwierzat/

Wielki sukces - projekt nowej ustawy wchodzi na obrady!!!! Chciałabym tam być!!! Może w tym kraju coś się wreszcie zmieni przynajmniej dla domowych 'petów'!!!!!!

menial

Post » Nie sie 14, 2011 20:23 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ma ktoś może miejsce dla jednego kociaka.. zadzwoniła do mnie pani z która pracuje, pani taksówkara;p i powiedziała ze ktoś jej do ogrodu wrzucił kociaka oswojonego... kolo 2 miesiecy ma. Pani ma wściekłe psy jakies wyżły i te takie pomarszczone, kociaka nie moze zatrzymać, bo psy i boi sie o niego. Oddała go narazie sąsiadce, która tez ma 2 jakies wściekłe psy.
Jeśłi nikt go nie weźmie, ja go wezme, ale ja juz nie mam miejsca, mam 3 koty do adopcji, doroslego kocura ktory się zaczął panoszyć i tłuc mi moje panny, coco znowu mi sika i sra wszedzie... a juz była chwila spokoju, maluchy dalej nie oswojone i oswoic sie nie chcą, ale rosnąć chca...
Chętnie, też wymienie się;p bądz oddam dzikusa jednego, ja ich chyba nie oswoje nigdy.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Nie sie 14, 2011 20:26 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

stanleyk pisze:Wy tu marudzicie, a ja ubolewam, że nawet tego jednego teraz nie mogę...

Jak chcesz to możesz ode mnie wziąść dorosłą Łatkę lub Selenę.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie sie 14, 2011 20:32 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

menial pisze:Ja w tym roku zupełnie przekroczyłam dotychczasowy limit! 17 kotów w chacie. Gdyby mi to ktoś powiedział rok temu (bo 2 lata temu nie wspomnę - 2 koty rezydenci i 1 tymczas stoczniowy!), to kazałbym mu się zdrowo puknąć w głowę! 8)

Wow 8O a co na to mąż ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon sie 15, 2011 0:40 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

menial pisze:U Bandury był dziś mój mąż. Jest Piotr od Bandury na dyżurze. Denerwoawał się, że: kot przysłany taksówką, że nie zna tego kota, że się boi zostawiać nerkowca na obserwacji, że nie ma z kim zrobić wywiadu w sparwie tego zwierzaka, i nie wie z kim ma się w tej sprawie kontaktowc. I że tak się nie robi. Nie wie czy kot jest dziki. Proponowaliśmy mu pomoc (Lechu do mnie dzwonił) - nie chciał. Nie wiem, kto za tego kta odpowieda, ale może się okazać, że on będzie siedział w kontenerze. Podałam mu nr tel. do Agnieszki Marczak i Marleny. Kazał się o kota dowiadywać.
Nie wiem, co to za kot. Ale czy oni w tej sytuacji beda najlepsza opieka stacjonarna?!? (wspomniał przypadek Małgosi.Że on przyjął Felka w dobrej wierze, potem sprawa została zawalona - czyżby Zaranek? Nie ważne). Moga mieć wylane albo nie bardzo czas!

No kurna, prosiłam agę i tą panią aby zadzwoniły, wszystko dogadały, ja dziś byłam nieczynna. Jutro tam jade. zwała.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 15, 2011 11:35 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

stanleyk pisze:Wy tu marudzicie, a ja ubolewam, że nawet tego jednego teraz nie mogę...

Może temu pomożecie?

viewtopic.php?f=13&t=131491
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]