PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 14, 2011 20:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

:1luvu: Cudny gest. Takich ludzi też jest dużo, tylko trochę boją się ujawniać, bo liczą się z ośmieszeniem. Sąsiadka mi sie pytała po co pani dokarmia te koty, one sobie poradzą. Tyle ludzi i dzieci potrzebuje pomocy...blebleble Ja na to : a to ładnie, że pani pomaga dzieciom. A jakiemu pomogła pani ostatnio? Zapada błoga cisza i zaczynam wymieniać ile kotów uratowałam, znalazłam domy itd.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sie 14, 2011 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

No miły .Tak mnie to zaskoczyło bardzo,że dopiero za jakiś czas się zreflektowałam,że mogłam odpowiedzieć że to dla bezdomnych będzie jeśli miało być, tylko moich firmowych..
:)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie sie 14, 2011 20:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Jasdor - u mnie któregoś dnia jak podkarmiałam urzędowe koty podeszła jakaś babeczka z dzieckiem w wózku i patrzyła tak bezczelnie dwa metry ode mnie. Więc się pytam miło i grzecznie z uśmiechem na ustach "też pani przyszła dokarmiać?". Na co ona prawie krzycząc, że takie bezpańskie koty to się wytruć trutką na szczury powinno - co nie ma domu to do piachu, tylko srają i zarazę sieją. Na co ja jej - a dzieci bez domu, rodziców też pani by trutką podtruła niech umrą w męczarniach i do piachu? Co winny jest kot, że pojawił się na świecie - można wszak koty wysterylizować i zapobiec mnożeniu się bezdomnej populacji - można na ten cel przeznaczyć choćby 1% i mieć czyste sumienie, że się jakąś fundację wspomogło i w tym kierunku coś zrobiło. No to ona blablabla, że tyle tych fundacji jest teraz bo tyle dzieci potrzebuje pomocy, że ona woli takie wspierać. Na co ja "to na jaką pani teraz wpłacała?" na co ona, że "porąbane jest z tym 1% trzeba znać jakiśtam numer i ona nie wpłaca". Po czym sama zrobiła duże głupie oczy, że się wypaplała i sobie poszła a ja patrzyłam na tę głupią babę z politowaniem.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie sie 14, 2011 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Alix76 - To ja się wypowiem co do skarpety - kwota piękna, zaiste :lol: . Co do zasady nie mam uwag, co do działania praktycznego, może rzeczywiście warto wybrać ze 2 Siostry do komisji :wink: np. z zastrzeżeniem, że decyzje podejmują co najmniej 3 z 5 Sióstr - myślę tu o czasie typu urlop, święta, brak netu - żeby w razie nieszczęśliwego zbiegu okoliczności, któraś ze Strażniczek Skarpety nie musiała podejmować decyzji jednoosobowo - nie dlatego, ze zrobi to źle, tylko dlatego, że to jednak chyba stres. Aczkolwiek to nie jest zmiana niezbędna,a skoro do tej pory wszystko grało.
Co do reszty:
1. pomoc dla bezdomniaków (DT, karmicielki, fundacje) - TAK, forma wg uznania beneficjenta!
2. karencja 1 rok
3. i 4. - zgodnie z treścią - TAK
Anda pisze:Ja głosuję tak ja Alix 76

A ja tak jak alix76 i Anda w komplecie :ok: O ile już można głosować :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sie 14, 2011 21:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Historia prawie optymistyczna.
Dokarmiałam nad morzem m. in. buraska z chorą tylną łapą.
Cały czas trzymał ją w powietrzu.

Jak jadł, to strasznie się żalił.

Raczej płochliwy, ale to zrozumiałe. Niewykluczone, że wpadł w łapki dzieci.
Starałam się go za bardzo nie oswajać, by nie przypłacił tego zdrowiem.
Wyobraźcie sobie, po jedzeniu regularnie wywalał mi brzuszek do głaskania. :kotek:

Po kilku dniach trochę się wzmocnił. Łapa wydobrzała i normalnie zaczął jej używać.
Dobrze, bo już się martwiłam, co z nim będzie, bo w tej Krynicy na stałe mieszka niecałe 2000 ludzi ( a w sezonie bywa nawet 70 000 )
A zwierząt mnóstwo. Kto je wykarmi po sezonie?
Jakoś muszą przetrwać zimę.
Kulawy kot raczej nie miałby szans.

Zostawiłam trochę jedzenia. Pani sprzedająca lody obiecywała, że będzie je wykładać.
Mam nadzieję, że dotrzymała słowa.

Co do głosowania, to nie wiem czy już można i gdzie mamy zebrane tematy, które chcemy przegłosować.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie sie 14, 2011 21:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Jeden z kotów u moich rodziców napędził nam dziś wszystkim stracha :strach: . Do najzdrowszych kotów to on nigdy nie należał ale dziś ponoć zaczął ciężko oddychać i przestał chodzić. Mama pędem do weta, choć wszyscy już myśleliśmy że to koniec... Na szczęście wet zaradził, ponoć jakieś problemy z krążeniem. Jutro jeszcze pójdą do naszego lekarza, ufff co się strachu najadłam to moje.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon sie 15, 2011 7:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Zieeeeeew :? . Dzień dobry Siostry!!!
Dlaczego wszelkiego rodzaju owady zawsze wiedzą jak wpaść do mieszkania przez lekko uchylone okno ale nigdy nie wiedzą jak z niego wypaść :evil: ?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pon sie 15, 2011 7:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

A u mnie Frędzel dorwał mój najlepszy biustonosz, zawlekł go do budki, gdzie wielce zadowolony zaczął go przymierzać. Przymierzał na co mógł, ale, że biustonosz nadawał się wyłącznie na dwuosobowy hełm, kocio wyślinił go tylko starannie, wymemlał, pogryzł trzema i pół zębem, po czym zadowolony z osiągniętego efektu uwalił się na zdobycznej części garderoby i ją osierścił. Mój reprezentacyjny biustonosz wygląda teraz jak... :roll: no nie mam nawet porównania. :evil: No i nie powiem jak pachnie, biorąc pod uwagę aromat wydobywający się z Frędzelka z przodu i z tyłu. :x Jeszcze na mnie gad nasyczał, (Frędzel, nie biustonosz - biustonosz nie miała siły po tych frędzelkowych awansach... :roll: ) jak z pod niego wyciągałam zdobycz. 8O Normalnie tym kotom się we łbach poprzewracało 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon sie 15, 2011 7:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

:ryk: :ryk: A co, kocio też chciał przymierzyć.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pon sie 15, 2011 8:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

:ryk: :ryk:
Coś mu się od życia należy, tak ekstra....
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon sie 15, 2011 8:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

niezłe :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sie 15, 2011 8:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Mój tymczas Chmurek, 3 miesięczny kociak, wlazł do rożka przygotowanego dla mojej Kariny.... i zapierał się łapami wszelkimi siłami przed wyciągnięciem go :mrgreen: Puszek, 3 letni rezydent śpi tylko i wyłącznie na przewijaku dla małej, a Garfildosek upodobał sobie do snu wanienkę :1luvu: Jedynie Ryś, najgrzeczniejszy :wink: śpi na łóżku.....

joarkadia

Post » Pon sie 15, 2011 9:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

joarkadia pisze:Mój tymczas Chmurek, 3 miesięczny kociak, wlazł do rożka przygotowanego dla mojej Kariny.... i zapierał się łapami wszelkimi siłami przed wyciągnięciem go :mrgreen: Puszek, 3 letni rezydent śpi tylko i wyłącznie na przewijaku dla małej, a Garfildosek upodobał sobie do snu wanienkę :1luvu: Jedynie Ryś, najgrzeczniejszy :wink: śpi na łóżku.....

Zdecydowanie powiedz małej, że czas już do domu, bo kociska zajmą jej wszystkie najbardziej atrakcyjne miejsca. :lol:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sie 15, 2011 9:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Jeśli badania wtorkowe nie wykażą, że znowu jej za bardzo główka urosła, to środa, czwartek pozna tą mrucząco - ugniatająco - śliniącą hałastrę :spin2: :spin2:
Czekam na to z utęsknieniem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon sie 15, 2011 9:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

pomponmama :ryk: :ryk:

u nas tylko Oskar wynosi dzieciakom zabawki o klocków zaczynając, na pluszowych myszach kończąc - mimo, że ma własne

joarkardia czekamy razem z tobą :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

[poprzednia][następna]