Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2011 13:07 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

_leśna_, ten kocio jest już na "trócje", tak?

http://www.dla-ciebie.eu/node/1294
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob sie 13, 2011 13:53 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Tak

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 14, 2011 12:08 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Byłam dzisiaj w schronisku, to, co się tam dzieje, jeżeli chodzi o liczbę kotów, przechodzi ludzkie pojęcie :crying: :crying: :crying:

_leśna_, ogromny szacun dla Ciebie, że jeszcze dajesz radę ogarnąć "czworkę" :piwa:

W "czwórce" w każdej klatce, w każdym pomieszczeniu są co najmniej 3-4 kociaki, w "trójce" zatrzęsienie dorosłych kotów. Dwa futra, które znalazły dom podczas mojej krótkiej wizyty, to kropla w morzu.

Jeżeli ktoś z Was ma czas w weekendy i chce się dołączyć do akcji adopcyjnej w KAKADU, proszony jest o kontakt z Małgorzatą D.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 14, 2011 12:31 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Kruszyna pisze:_leśna_, ten kocio jest już na "trócje", tak?

http://www.dla-ciebie.eu/node/1294

Czy to jest TEN kot?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 14, 2011 12:34 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Dla mnie problem z Kakadu jest taki że w praktyce niczym nie różniłoby się to od chodzenia do schroniska na co w tej chwili sobie pozwolić nie mogę. Inna sprawa gdyby trzeba było doglądać kociaki które są stale w kąciku i nie wracają po weekendzie do przekoconego schroniska gdzie tylko kwestią czasu jest to że się zarażą. Swoją drogą osoby z Kakadu chyba nie do końca to przemyślały - mniej kłopotu i potencjalnego ryzyka będzie jeśli by zdecydowali się trzymać kociaki stale a nie na weekend :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 14, 2011 13:23 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Kakadu zgodziło się na kącik wyłącznie pod warunkiem, że przy kąciku będzie dyżurował wolontariusz. Jest problem, żeby znaleźć osoby chętne i mogące sobie pozwolić na dyżury weekendowe. Znalezienie wolontariuszy na cały tydzień byłoby więc cokolwiek trudne.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 14, 2011 14:28 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Coś z dobry wieści - pozdrowienia od kota Klopsa (teraz wabi się Oluś), który trafił do schronu w czerwcu 2010, stamtąd trafił na chwilę do kącika w Arkadach, stamtąd do molly88, a od molly88 do domu :) Jest rozpieszczony do szpiku kości, rządzi domem i swoimi dużymi :)

Oluś w schronie w czerwcu 2010:

Obrazek

Oluś w domu w sierpniu 2011:

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 14, 2011 16:34 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Kruszyna pisze:Byłam dzisiaj w schronisku, to, co się tam dzieje, jeżeli chodzi o liczbę kotów, przechodzi ludzkie pojęcie :crying: :crying: :crying:

_leśna_, ogromny szacun dla Ciebie, że jeszcze dajesz radę ogarnąć "czworkę" :piwa:

W "czwórce" w każdej klatce, w każdym pomieszczeniu są co najmniej 3-4 kociaki, w "trójce" zatrzęsienie dorosłych kotów. Dwa futra, które znalazły dom podczas mojej krótkiej wizyty, to kropla w morzu.

Jeżeli ktoś z Was ma czas w weekendy i chce się dołączyć do akcji adopcyjnej w KAKADU, proszony jest o kontakt z Małgorzatą D.

Może akcja na FB coś pomoże i trochę nam wzrośnie liczba osób chodzących do schroniska...Jak porobiłam ogłoszenia to ludzie się tylko u rude pytali :roll: wszystkich odsyłałam do schroniska mam nadzieje, że ktoś z nich poszedł.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 14, 2011 16:37 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

A Oluś normalnie Pan na włościach 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sie 14, 2011 16:48 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

JaEwka pisze:
Kruszyna pisze:Byłam dzisiaj w schronisku, to, co się tam dzieje, jeżeli chodzi o liczbę kotów, przechodzi ludzkie pojęcie :crying: :crying: :crying:

Może akcja na FB coś pomoże i trochę nam wzrośnie liczba osób chodzących do schroniska...Jak porobiłam ogłoszenia to ludzie się tylko u rude pytali :roll: wszystkich odsyłałam do schroniska mam nadzieje, że ktoś z nich poszedł.

Możesz dać linka do fb, stron schroniska jest tam kilka :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 14, 2011 16:58 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

W ramach odreagowywania stresu proponuję w przyszłą niedzielę spotkanie plenerowe- miejsce do ustalenia (w zasadzie dałoby się to połączyć z wizytą coponiektórych w schronie, znam fajne miejsce na ognisko niedaleko ;) )

viewtopic.php?f=7&t=131684&p=7831911#p7831911
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon sie 15, 2011 13:43 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Kruszyna :) no fakt mam dużo roboty i już wymiękam :] jestem padnięta ale mam przynajmniej przed sobą - urlop !! I już się nie mogę doczekać bo padam

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon sie 15, 2011 22:05 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

_leśna_ pisze:Kruszyna :) no fakt mam dużo roboty i już wymiękam :] jestem padnięta ale mam przynajmniej przed sobą - urlop !! I już się nie mogę doczekać bo padam

Leśna, piszę pw do Ciebie, bo miałam posłanka Ci przekazać :oops:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto sie 16, 2011 12:48 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

_leśna_ pisze:Kruszyna :) no fakt mam dużo roboty i już wymiękam :] jestem padnięta ale mam przynajmniej przed sobą - urlop !! I już się nie mogę doczekać bo padam

Nie dziwię się, małe gżdyle pewnie nieźle dają Ci popalić, zwłaszcza, jak tych gżdyli jest od groma :kotek:

Przy okazji nieustająco zachęcam do adopcji wrocławskich kotów :ok: :ok: :ok:

W niedzielę były na przykład dwa piękne szylretowe kociaki, zdaje się, że jeden biało-rudy i oczywiście cała masa czarnuszków, burasków, pingwinów, krówek, buro-białych i biało-burych. Wszystkie kolory tęczy ;)

A na kociarni są co najmniej 2 persopodobne, jeden cały biały, kilka biało-rudych i szylkretek ;) O buraskach, czarnuszkach, pingwinkach, krówkach, buro-białych i biało-burych nie wspominając :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto sie 16, 2011 13:18 Re: Schron Wro ! Rekordowa liczba kotów! prosimy o domy!

Oh a ja własnie się dowiedziałam że tż nie może ze mną jechac bo ma pracę na weekend :? Mam nadzieję że jakoś dam rade z robienie zdjęć, zwłaszcza na tyłach :wink:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]