Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2011 22:46 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Moczenie suchej karmy nie do natychmiastowego spozycia to nie jest najlepszy pomysł, tam są składniki, które stanowią po namoczeniu pozywke dla bakterii. Wiele kotów takiej namoczonej karmy nie rusza
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sie 13, 2011 23:28 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Lemoniada pisze:Koszmar! :( Jak daleko jest na cmentarz ze stacji PKP?

bardzo blisko, 6 minut drogi

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie sie 14, 2011 8:42 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

karmę namaczam tylko domu, zazwyczaj kociakom lub chorym, na ulicy nigdy tego nie robiłam, tak do zostawienia
myślę, że tu kociaki trzeba odkarmić, muszą dostać dobre, energetyczne żarcie, tam są same chore szkielety- przynajmniej na razie
bozita będzie ( wg mnie) dobra, jest mięsna i miękka

Lemoniada ciesze się, że tu dotarłaś!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie sie 14, 2011 8:45 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

droga jest prosta i jest bliziutko

Moje kociaki słabiutkie, placuszki małe leżą, czekoladka bez oczka ma apetyt, o dziwo to on jest w najlepszym, stanie w tej chwili, oczy są brzydkie bardzo

Anna Rylska

Post » Nie sie 14, 2011 10:15 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

nawet w banerku widać, jak siedziały na grobach - łepek im opadał na to lastryko :(

Fleur

Post » Nie sie 14, 2011 11:08 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

a tych bardzo słabych i chorych zostało tam jeszcze dużo, dużo zostało małych kociaków :cry:

Potrzebne DT

Anna Rylska

Post » Nie sie 14, 2011 12:17 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

DT u mnie odpada, ale mogę pomóc w łapaniu i karmieniu kotów. Mam bilet miesięczny na tej trasie, więc dojazd nie kosztowałby mnie nic - dobrze, że to blisko stacji, bo jestem niezmotoryzowana. Tyle, że nie mogę tam jeździć regularnie, bardziej z doskoku w różne dni :( I najwcześniej za dwa tygodnie, dopiero co zaszczepiłam kotę...
Gdzie jest konto do przelewów?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Nie sie 14, 2011 12:30 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Śniły mi się dziś te maluchy... :(

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie sie 14, 2011 14:13 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Dziewczyny, moze jestem przeczulona, ale izolujcie te kotki od swoich. Te dwa maluchy z lastryko siedza jak kociak z pp, którego przed chwila ogladałam na wątku instruktażowym o jej leczeniu
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sie 14, 2011 14:42 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Lemoniada pisze:DT u mnie odpada, ale mogę pomóc w łapaniu i karmieniu kotów. Mam bilet miesięczny na tej trasie, więc dojazd nie kosztowałby mnie nic - dobrze, że to blisko stacji, bo jestem niezmotoryzowana. Tyle, że nie mogę tam jeździć regularnie, bardziej z doskoku w różne dni :( I najwcześniej za dwa tygodnie, dopiero co zaszczepiłam kotę...

każda pomoc będzie na wagę złota! konto powiedzmy tak - na karmę, leki i budki - do Ani Rylskiej, na sterylki i karmę - do mnie.

Fleur

Post » Nie sie 14, 2011 15:01 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

taizu pisze:Dziewczyny, moze jestem przeczulona, ale izolujcie te kotki od swoich. Te dwa maluchy z lastryko siedza jak kociak z pp, którego przed chwila ogladałam na wątku instruktażowym o jej leczeniu

mam nadzieję, że to nie to... 8O moje prywatne bez PP też tak czasem drzemie, może to nie to...

co do higieny - ja zawsze na karmienia wożę ze sobą specyfik tego rodzaju:
http://www.libertygroup.pl/files/SPLASH_GEL_2.jpg jest dostępnych wiele firm i rodzajów. Ostatnio chyba zostawiłam jedną buteleczkę na cmentarzu wolskim :roll:

Fleur

Post » Nie sie 14, 2011 18:23 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

tfu tfu tfu nie pisać mi tu takich rzeczy, bo dwa maluchy jadą do mnie na tymczas a ja nie jestem dobra w takie choroby :!:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie sie 14, 2011 19:04 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Fleur pisze:
Lemoniada pisze:DT u mnie odpada, ale mogę pomóc w łapaniu i karmieniu kotów. Mam bilet miesięczny na tej trasie, więc dojazd nie kosztowałby mnie nic - dobrze, że to blisko stacji, bo jestem niezmotoryzowana. Tyle, że nie mogę tam jeździć regularnie, bardziej z doskoku w różne dni :( I najwcześniej za dwa tygodnie, dopiero co zaszczepiłam kotę...

każda pomoc będzie na wagę złota! konto powiedzmy tak - na karmę, leki i budki - do Ani Rylskiej, na sterylki i karmę - do mnie.

Czyli do Ciebie, bo na sterylki. Poproszę o PW :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Nie sie 14, 2011 20:46 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Jest większa tragedia niż mysleliśmy, kotów jest dużo więcej, miasto Brwinów nie sterylizuje w tym roku.
Są 2 jeszcze miejsca do karmienia, gdzie są koty,kotek w ciąży do cięcia na już jest ok. 10, a w sumie ok. 20, kociąt tyle samo, może 3-4 mniej
Złapaliśmy dziś 3 kociaki -2 rano jadą do Krakowa
Jednego ok. 6 tyg. z masakrycznym wrzodem na oku - wielkości orzecha włoskiego, kot na CITO jest już na operacji, we wtorek odbiór - PROSZĘ może ktoś zabrać go na tymczas, BŁAGAM, inaczej trafi do mnie ale ja tez muszę jakoś żyć, jeść.
Tam jest dramat, prawdziwy dramat!
Ale to nie koniec jeszcze- we wtorek musi być tez operowany ten kociak bez oka co jest u mnie, oko trzeba oczyścić i zaszyć

Wszystkie moje kociaki robią normalne kupki, dwa złapane dziś waleczne były bardzo.

POTRZEBNE pieniądze na sterylki, będzie ich dużo, bardzo dużo, kilka kotek zaraz się rozsypie!
Potrzebna karma, leki.

Anna Rylska

Post » Nie sie 14, 2011 20:53 Re: BrwinówBŁAGA O POMOC*Masa kotów*Tracą oczy!PotrzebnaPomoc DT

Kto jeszcze przyłączy się do pomocy :?: :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]