PUFFOWISKO ® - Puffy ® dla kotów...+ Filcowa Nora ;)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Sob sie 13, 2011 12:00 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Niecałe 50 cm średnicy. Gryś jest dużym kotem :wink:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob sie 13, 2011 13:53 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

ezzme pisze:a czy puffki wytrzymują ciężar ludzia? :roll:

Moje pufki przede wszystkim nie są nawet chyba tak duże,żeby ludzki tyłek sie na nich zmieścił - a nawet jak się zmieści,to zakryje całość i gdzie tu miejsce na ozdobność?

Alina 1971 :arrow: - czy dziecko może siedzieć - już dawno chciałam napisać,że to nie są pufy dla dzieci,a tym bardziej dla dorosłych. Choć wiem,że mogą kusić. Ale kot waży max 10 kg,a dziecko czteroletnie już kilkanaście kilo,a jak się wpakuje 6-8 latek to co będzie? Może wytrzyma,nawet powinna,bo są bardzo solidnie szyte,ale ja tego nie mogę zagwarantować,ani szczerze mówiąc nie mam nawet jak testować. Takie zakupy tylko na własne ryzyko.Dlatego musisz to przemyśleć i dać znać.Poza tym dziecko to dziecko - ono na pufie nie tylko siedzi,ale skacze,hopsa,kiwie się i inne dziwne figury wyczynia,włącznie z turlaniem.... :lol:

Kocuria :arrow: - jak skombinuję taki antypoślizgowy materiał,to dam znać,bo na razie musiałabym się zorientować skąd go mam w ogóle wziąć i ile to kosztuje. Już dolabra zamawia u mnie parapetnik i ona stosuje taśmy do klinowania w oknie - może u Ciebie też by się takie rozwiązanie sprawdziło?

justyna p :arrow: - zdjęcia i koty super :ok: :ok: nie wiedziałam,że masz aż trzy futra,ale patrząc na nie myślę,że przydałoby się zacząć robić większe pufy. Jednak większość kotów forumowych to całkiem solidne i wykarmione stwory :mrgreen: No bo Gryś to już w ogóle zwisa z każdej strony biedaczek :ryk: dla niego to jakiś XXL rozmiarek by się zdał...

evalla :arrow: - komplecik można zamówić,o ile będę w posiadaniu stosownych materiałów,tylko muszę mieć wytyczne co do wyglądu,rozmiarów,kolorów...

Mam nadzieję,że nikt nie pozostał bez odpowiedzi :kotek:

Ogólnie wkrótce zamierzam dodać do oferty większe i wyższe bean bagi,takie saka dla kotów. Może przez ten długi weekend coś uda mi się nawet zrobić,choć ostatnio mam sporo roboty. Nawet granulat musiałam dozamawiać,bo się skończył :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Sob sie 13, 2011 13:59 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

passa pisze:Kocuria :arrow: - jak skombinuję taki antypoślizgowy materiał,to dam znać,bo na razie musiałabym się zorientować skąd go mam w ogóle wziąć i ile to kosztuje. Już dolabra zamawia u mnie parapetnik i ona stosuje taśmy do klinowania w oknie - może u Ciebie też by się takie rozwiązanie sprawdziło?

no właśnie parapet jest używany do kilku celów, więc nie cały jest dla kotów, więc wolałabym jednak antypoślizgowy spód bo nie będzie jak przyblokować... zwłaszcza, że nie wiem czy/kiedy się przeprowadzę i jaki w następnym mieszkaniu będzie parapet.
wiem, wydziwiam trochę, przepraszam :oops:

jedną poduchę z granulatem już mamy - była jako podnóżek w komplecie do sofy sake, wszystkie koty ją uwielbiają i wręcz spychają się wzajemnie z niej :lol: więc zdecydowanie polecam tego typu puffy :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob sie 13, 2011 14:00 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

passa pisze:ezzme napisał(a):
a czy puffki wytrzymują ciężar ludzia?

Moje pufki przede wszystkim nie są nawet chyba tak duże,żeby ludzki tyłek sie na nich zmieścił - a nawet jak się zmieści,to zakryje całość i gdzie tu miejsce na ozdobność?

ozdobność jest w czasie gdy tyłek się nie znajduje na pufce :mrgreen: lubię siedzieć na podłodze to było by dwa w jednym: legowisko dla kota i siedzisko dla mnie :wink:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob sie 13, 2011 14:40 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

to poczekam na te nowe modele. Moja dwa futra zdecydowanie by potrzebowały rozmiaru XXL :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob sie 13, 2011 21:08 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Mnie się podoba nr.6 z kwiatkami,która niestety jest już sprzedana,czy będzie jeszcze taka?
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Wto sie 16, 2011 12:15 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

anusia27 pisze:Mnie się podoba nr.6 z kwiatkami,która niestety jest już sprzedana,czy będzie jeszcze taka?

Będzie bardzo podobna. Kwiatki te same,natomiast baza w kolorze też szarawym,ale jaśniejszym,bardziej gołąbkowym.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto sie 16, 2011 15:04 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

To jakbyś mogła dać znać na PW , jak już będzie wystawiona , żeby mi znowu nie umknęła.
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Czw sie 18, 2011 19:20 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Muszę się pochwalić...

Moja podopieczna w jednej z puffek:
Obrazek Obrazek

A tu w tak zwanym międzyczasie,którego zawsze jest najwięcej,zrobiłam ciepłą i miłą w dotykuk puffkę-poduchę szmacianą dla moich dzikusków. Zrobiłabym większą - marzyła mi się taka całkiem olbrzymia,w którą mogłyby się zapaść jak w ciepłe ciasto w chłodne jesienno-zimowe dni,ale miałabym z nią problem natury logistycznej: nie upchnęłabym jej przez sztachety piwnicznego okienka. Piwnica jest niestety zupełnie niedostępna dla ludzi.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt sie 19, 2011 19:14 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Dzisiaj dotarła do nas puffka, jest super, od razu została zajęta przez nową właścicielkę. Koperta, w której przyszła puffka również spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem, teraz Betka dzieli swój czas między puffkę a kopertę. :D

ObrazekObrazek

Dziękujemy. :1luvu:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pt sie 19, 2011 20:56 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

:ok: :ok: :ok: :lol:
U mnie Henrysia spi na puffce non stop :mrgreen:

justyna p

Post » Pt sie 19, 2011 21:06 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

Ja też bym się na jakąś pisała poczekam co zrobisz:)
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon sie 22, 2011 13:20 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

foczka.skoczka - ładną masz podłogę :ok: (kotę też ;) )

Z tymi kopertami,to widzę,że u jutyny p też taka funkcjonuje jako budka,przynajmniej tak można wywnioskować ze zdjęcia. Ale te pufki często są na styk,jeśli chodzi o wielkość. Albo przerzucę się na większy rozmiar,albo będą dwa do wyboru.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon sie 22, 2011 13:40 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

U mnie są w zastosowaniu papierowe torby na zakupy z Piotra i Pawła i kartony przeprowadzkowe z Brico, a ostatnio jeszcze taka tektura ponacinana, kórą wypełnia się wolne miejsca w paczkach. Super zabawa! Można drzeć, szeleścić włazić do środka i spać na wierzchu :ryk:

justyna p

Post » Pon sie 22, 2011 15:29 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

passa pisze:foczka.skoczka - ładną masz podłogę :ok: (kotę też ;) )

Z tymi kopertami,to widzę,że u jutyny p też taka funkcjonuje jako budka,przynajmniej tak można wywnioskować ze zdjęcia. Ale te pufki często są na styk,jeśli chodzi o wielkość. Albo przerzucę się na większy rozmiar,albo będą dwa do wyboru.

Dzięki :) Na pufce mieści się tez kocur, sporo większy od Betki. U nas tez jest szał z torbami papierowymi, chociaż ostatnio numerem jeden są kserówki z pracą domową męża na kurs językowy, które Betka ściągnęła z półki, zaniosła do plastikowego koszyczka i wymościła sobie nimi środek. :D
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

[poprzednia][następna]