Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 12:27 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

ok, to ja w pon. mogę spróbować skombinować klatkę... tylko skąd...
czy jej wielkość pozwala na przewożenie jej autobusem/pociągiem?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt sie 12, 2011 12:43 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Fleur pisze:ok, to ja w pon. mogę spróbować skombinować klatkę... tylko skąd...
czy jej wielkość pozwala na przewożenie jej autobusem/pociągiem?

pozwala :) ja autobusem spokojnie woziłam :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 12, 2011 13:04 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Ja bym mogła podesłać jakąś kaskę , tylko poproszę o nr konta.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt sie 12, 2011 13:42 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

dzięki! :1luvu:

to podam swoje konto na PW, jakby ktoś chciał przejąć zbiórkę, to przekażę. dawajcie w tytule przelewu "brwinów" proszę

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 14:12 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

jeśli mój mąz dotrze do domu w ciągu 20-30 minut, bo on ma jakieś resztki pieniędzy jeszcze :( to podjadę tam dziś dać jeść, wezmę żarcia z tego co mi zostało dla moich bezdomnych

mam nadzieje, ze znajdę to miejsce
czy tam są miseczki?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sie 12, 2011 14:16 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Podaj mi nr konta to wieczorem prześlę jakiś grosik (pewnie niewielki ale zawsze parę groszy do przodu).
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt sie 12, 2011 14:34 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

my z Ania dzialamy intensywnie komunikujac sie na pw. Mam nadzieje, ze nie wyleja mnie z pracy :?

Porozumialysmy sie w sprawie karmy, nie za duze pieniadze, ale to reszta jaka na ta chwile dysponuje.
Najwazniejsze, ze kotki nie zostana bez pomocy.

dzieki Aniu za Twoje szybkie odpowiedzi.

Napisz nam po wizycie co i jak z kotkami, prosze.

AiN :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt sie 12, 2011 15:56 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Mam prywatną klatkę łapkę i ewentualnie schroniskową. Mogę dostarczyć jutro (na 90%) do Pruszkowa lub Brwinowa.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt sie 12, 2011 17:11 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Aniu, zostawiłam tam pod krzaczkiem w samym rogu i w niszy w murze w sumie 4 miseczki. Ja może pojadę jutro/ w poniedziałek, tylko będę musiała coś podkraść kotom wolskim z darów alysi... ale jeszcze zdążę im odkupić, bo mają u mnie duży zapas. Zaraz się wezmę za kotkulki ;)

Wujku, a do Piastowa?... jeśli nie, to myślę, żebyśmy się jakoś ustawili w Pruszkowie. Chyba że zechcesz odwiedzić Brwinów i tamtejszy cmentarz? To oprowadzę.

To w poniedziałek dzwonię do Koterii a we wtorek łapiemy z XAgaX i TŻtami.
Aniu, jeśli będziesz, spójrz swoim okiem kto się już nadaje do sterylki z wesołego towarzystwa. Starsze koty są tam mniejszością, a dużo dzieci i podrostków.

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 17:51 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

ode mnie poszedł przelew
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt sie 12, 2011 18:03 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

dzięki! wrzucę rozliczenie jak wpłyną.

prosimy o bazarki!

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 18:51 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

byliśmy na razie razem z mężem, jestem załamana ceną biletu - jedna osoba w 2 strony, 9,6 zł, nie wiem czy dam radę jeździć często, to za dużo dla nas :( bez pomocy, bez karmy nie dam rady, a myłałam, miałam w planach jeździć raz na 2-3 dni :(

byłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam, jestem nadal w szoku po tym co zobaczyłam :cry:
kociaków 8 tygodniowych było dziś 10, starszych chyba 5 i przelatywały 2-3 kocice, wszystko chore,chodzący oświęccim, kotka chodzi i skrzypi, dosłownie, wszystko zasmarkane, dla mnie - dramat!!!

Niestety nie mogłam się oprzeć i zabrałam transporter.

ZABRALIŚMY 5 KOCIAKÓW.
3 z nich nawet nei uciekały, po prostu leżały jak placki, zero reakcji, siły, nic!!!
Mamy czekoladkę - bez zoczka, oczka nie ma, wyżarło, jest dziura! drugie oczko do leczenia.
Zabraliśmy 5 najbardziej chorych, uwierzcie mi to było straszne, to wybieranie, tych leżących futerek :(
Wszyskie mają pchły i wszoły! straszny świerzb, waża od 60-90 dag, starsznie chude i zniszczone. Wszyskie mają nadżerki, powięksozne węzły ch lonne, zielone gluty. W lecznicy spędziliśmy 2 godziny.
Koty dostały synergal, tolfedyne, catosal, w domu mam podać lydium 3 dawki)
Dwa koty mają wrzody na oczkach. Mają dostawac do oczu - difansol, folxal, braunol, te z wrzodami -cornagel.
Same leki leki sztują z moim rabatem 10% - 100zł, difandil i floixal mamy wykupić po 2 buteleczki pezy takie ilośc kociakó, idzie jak woda. Zakraplanie 3-5 razy dziennie.
Dwa kociaki sa bezpośrednio u mnie trzy w domu, którym się opiekuję.

U weta dosatliśmy jeszcze duża tubę orydermyl.
Zastawiłam, a w zasadzie jest do oddania u wetrynarza 120 zł - to za leki dziś, jutro i niedzielę za całą piątkę. W poniedziąłek mam przyjśc po kolejne.

BARDZO PROSZĘ, potrzebna jest karma dla kociąt,najlepiej animonda - tacki, sucha, immunodol, beta glukan, Żwirek. ja nie mam takie ilość karmy w domu dla 5 maluchów.
Mamy 2 dziewczynki i 3 chłopców- zdjęcia później, wieczorem, jak się ogarnę

Może to był błąd!na pewno? bo przeciez wzięłam kociaki bez zaplecza ale uwierzcie mi, one leżały na tyyhc grobach plackiem, półprzytomne :cry: :cry: :cry:

zostawiłam tam 2 puszki animondy, dużo suchego sanabelle dla kociąt, kurczaka

Proszę o pomoc
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sie 12, 2011 19:33 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Aniu, wstrzasajacy jest Twoj post :!:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt sie 12, 2011 19:56 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

Aniu... podaj mi swój nr konta, przeleję Ci to wszystko, co dziewczyny mi wysłały już. W poniedziałek powinno dojść i od razu przeleję.

Sama od siebie nie mogę nic zaoferować, też zbieram na bilety ;( na karmę, którą będę wozić na cmentarz zaraz wystawię bazarek, już porobiłam zdjęcia.

Chyba dzisiaj było jeszcze gorzej... wczoraj uciekały, złapałam tylko dwa, a Czekoladek był nawet zadowolony. Bawiły się też trochę. A dzisiaj już tak padły... może działkowicze się postarali?

XAgaX - o której możemy się umówić w Brwinowie na stacji we wtorek? Czy potrzebne będą transportery, czy przewieziemy je w klatce łapce? ...którą dostaniemy od Wujka Z. - dziękujemy!!!!

Fleur

Post » Pt sie 12, 2011 20:14 Re: POMOCY!Brwinów pod W-wą*Stado kotów, tracą oczy!Potrzebne DT

W tym miesiacu juz przelalam sporo na kotki - ale sytuacja tutaj jest bardzo dramatyczna wiec wszystko inne moze poczekac do przyszlego miesiaca.
Podajcie konto, na ktore moge przelac pare groszy - jak trza - to trzeba :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]