Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 9:41 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Ważne że wie gdzie mieszkał i wraca . :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sie 12, 2011 12:00 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Uff, bo czekałam na relację z wczoraj - oby jutro karnie siedział i czekał :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 12, 2011 12:09 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

alix76 pisze:Uff, bo czekałam na relację z wczoraj - oby jutro karnie siedział i czekał :ok:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 13, 2011 10:30 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Czekam na wieści ,takie dobre :roll:

iwona66

Post » Sob sie 13, 2011 11:20 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

To jak na razie nic nie mogę napisać :( Dzisiaj wstałem specjalnie wcześniej, z myślą że przyjdzie o 5:00 do śmietnika na moim podwórku. Prawdopodobnie zniechęcił go deszcz, który padał rano w Warszawie. Dzwoniła do mnie też wczoraj kobieta, która stwierdziła ze widziała Arnolda przy Rumuńskiej... podobno się tam czasami kręci. Powiedziała, że jak go zobaczy, to spróbuje go schwytać. Jak na razie cisza. Wieczorem kolejna akcja tropienia zbiega.
Arek

ArekPL

Od: Wto sie 09, 2011 11:26

Post » Sob sie 13, 2011 11:33 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Arek, klatka łapka by się przydała..
Moja się wypożyczyła ale jak go nie złapiesz w długi weekend, to w następnym tygodniu pożyczę (mieszkam niedaleko).

Niechże wróci na tą miskę żarcia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie sie 14, 2011 8:00 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Cisza, więc pewnie nic :(

alix76

Post » Nie sie 14, 2011 8:35 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Jak tam poszukiwania hrabiego Arnolda?????
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sie 14, 2011 9:02 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Dzisiaj o 9:07 dostałem drugi już w tym tygodniu telefon, że ktoś ma Arnolda. Kobieta, która do mnie dzwoniła powiedziała, że jak wróciła dzisiaj do domu zauważyła, ze jej kotka się jakoś dziwnie zachowuje. Okazało się, że jakiś kot buszował w jej kuwecie. Był bardzo podobny do tego z ogłoszenia, więc zadzwoniła dom mnie. Opis pasował: czarny, miauczy i jest bezczelny :) Poszedłem więc to sprawdzić. Daleko nie musiałem się zapuszczać, dwa bloki obok. Wchodzę do mieszkania i widzę Arnolda leżącego na kanapie. Tak! To był on! Minął równo tydzień od jego ucieczki, też była burza. To przeszywające spojrzenie było zabójcze 8) Pogadałem z właścicielką, powiedziała, że najwidoczniej wlazł do domu przez taras (zawsze zostawia otwarte, aby jej kotka połaziła po ogródku). Zrobiła mu sporo zdjęć... zdążył się już skubany rozgościć, nawet w kuwecie "właścicielki domu". Po 10 minutach wszedł do transporterka z ciekawości i natychmiast został tam aresztowany :) Jak tylko przyszliśmy do domu, a szliśmy dosłownie na sygnale "miau miau miau", Arnold dostał pełną michę jedzenia... tak szybko jeszcze nie jadł. Obecnie leży sobie spokojnie na łóżku. Po tej tygodniowej wędrówce najwyższa pora na odpoczynek. Najważniejsze, że nic mu nie jest.

Akcję poszukiwań ogłaszam za zakończoną!

Przesyłam najnowsze zdjęcie uciekiniera: http://fooh.pl/pokaz/3244749219.jpg

Dziękuje wszystkim za pomoc i wsparcie,a w szczególności Iwonie i Pani Magdzie :) Teraz znowu będę mógł słyszeć mruczenie z samego rana kiedy się obudzę.

"On jest naprawdę piękny" - powiedziała kobieta, trudno się z nią nie zgodzić.

Pozdrawiam,
Arek
Arek

ArekPL

Post » Nie sie 14, 2011 9:16 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Pokazał się!

Yes, yes, yes!!!! Hurrrra!!!! Hurrrraaaa!!! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Arnoooold!!!!!!
Ufff. A teraz, na spokojnie, poobserwuj go, czy nie kuleje, nie ma śladów ugryzień albo urazów. Piszę pw :wink:
Plis, daj zbliżenie tego czarnego pazura, to mój konik :oops: . Możemy ten watek zostawić jako watek Arnolda, jeśli chcesz :wink:

alix76

Post » Nie sie 14, 2011 9:28 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

ufffff ,niedobry kotecek :mrgreen: :D

iwona66

Post » Nie sie 14, 2011 9:38 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

Możemy zostawić wątek... ja już dałem na Facebooka :) Z tym pazurkiem trzeba będzie poczekać, trudno jest mu zrobić zdjęcie, bo jak się tylko zbliżam to od razu wstaje i "pogłaszcz mnie, no pogłaszcz" :D .

Teraz w każdym wypadku nie mogę przeszkadzać, milord śpi :)
Arek

ArekPL

Post » Nie sie 14, 2011 15:40 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

Po takich emocjach musi odpocząć, pan i władca.... A człowiek jest do głaskania i napełniania michy oraz sprzatania kuwetki :mrgreen:
Dobrze, że się znalazł :ok: :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Wto sie 16, 2011 18:01 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

Arnold niedomaga - niby zachowuje się normalnie, ale nie je i wymiotuje :( . Umówiłam na jutro rano ich u mojej wetki, niech zobaczy, w czym rzecz ...
:ok: :ok:
:ok: :ok: potrzebne ...

alix76

Post » Wto sie 16, 2011 18:13 Re: Zaginął kot pingwin - Saska Kępa! Znalazł się!

Arnold, zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joarkadia

[poprzednia][następna]