ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 10:46 ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Hania z KAN bez oczka ZAGINĘŁA Z DS!! POMOCY!!! ODNALEZIONA!!

Lolcia81 pisze:Dziewczyny... jest mi tak źle, że nie mam siły pisać :(
Dlatego wkleje tylko swoje posty z turkawką z priva ;(
Lolcia81 pisze:Cześć Aniu.

Nie wiem w sumie jak zacząć.
Hanki nie ma.
I na dobrą sprawę nie mam pojęcia co sie stało.
W czwartek przyjechala do mnie koleżanka bo sie pożarła z mężem i chciala przenocować. W piątek rano szlam do pracy i obydwa koty były, wszystko było ok. Wracam z pracy i po chwili się zorientowałam, że coś Hanka nie wychodzi... zaczęłam szukać... nie ma. Po kilkunastu minutach juz lekko zdenerwowana wyjęłam puszkę z karmą, co zawsze działa, Coco zaraz przybiegla a Hanki nie ma. Przeszukałam po 3 razy wszystkie szafy, szafki z ciuchami, w wersalkach, za wersalkami nawet za szafkami w kuchni, no wszedzie , nie ma.
Koleżanka sie zarzeka , że jej nie wypuściła. Zresztą Hanka też nie jest takim kotem żeby sie pchać do drzwi. Okien nie otwierała, zreszta nie bylo zbytnio pogody wiec jestem w stanie jej wierzyc... No ale kot sie przeciez nie zdematerializował !
Obeszłam wszystkich sąsiadów. Powiesiłam ogłoszenie na klatce. Porozwieszałam ogłoszenia na okolicznych klatkach, na bramach z sąsiadującymi z moim blokiem ogródkami działkowymi. Chodziłam i wołałam, wieczorem, potem w sobote o 5 rano mój Krzys wrócił z trasy i tez szukał, potem w ciagu dnia, potem znów o 3 rano wyjezdzal w trase i mowi ze jakiegos podobnego kota z daleka widział ale jak zawolal to uciekal i nie chcial przyjsc, uciekl w te działki... wczoraj poszlam w te przydzialkowe zarośla dwa razy, raz po pracy a potem juz pozno wieczorem jak moja corka zasnela (bo jestem sama, krzys caly tydzien w trasie) wołałam, szukalam, nie ma. Ja mysle ze on chyba innego jakiegos kota wtedy widział.
Tam sa cale stada kotow, to jest przerażające. Nigdy tam w te haszcze nie chodziłam, to byl pierwszy raz, ale to jest jakaś masakra. Ktos je tam chyba dokarmia, bo byly jakies miski, pudełka, pełno jakis starych koców, kołder, itp. Kociąt nie widać, widzialaj jednego kociaka o dziwo w umaszczeniu seal point ! , za to połowa kotek w ciązy ! jak to sie na zime rozmnozy....
Ale moje Hani tam nie bylo.
Czwarty dzien. Chyba trace nadzieję. Coco łazi i wyje. Z jednej strony wiem, że przeciez to nie moja wina, nic nie zrobiłam... a z drugiej jest mi tak cholernie zle i przykro... nawet boje sie napisac do andzeliki. Ona mi zaufala , dała Hanie....
Płakac mi sie chce.
Koncze bo nie moge.
Pa Aniu. Przepraszam.

Lolcia81 pisze:Aniu,

Byłaś u mnie to wiesz, że ja za wiele mebli nie mam.
Sprawdziłam WSZYSTKIE szafki, szafe w przedpokoju, wersalke, za wersalką, za szafkami w kuchni, nawet pod tymi szafkami (bo tam z przodu jest ta deseczka a on tyły taka wneka jesli wiesz co mam na mysli, tego sie nie da odsunac ale robilam komorka zdjecia zeby zobaczyc czy jej tam nie ma - nie ma. W piwnicy jestem codziennie, kiciam, nic.Tam jest taka krata zamurowana miedzy klatkami, zastawiona takim jakby kartonem, ale nie wydaje mi sie zeby tam przeszla.... jak Coco ra zmi wyszla na korytarz jak mylam schody to usiadla w kacie i przestraszona miauczła na caly głos.... hanka tez sie zawsze o wszystko wydziera...
Nie sadze zeby poszła daleko... tylko ze to nie jest normalny kot. Czwarty dzien. Zaczyna mi dochodzic do swiadomosci ze jej juz nie zobacze... ;(

Lolcia81 pisze:Pralke od razu sprawdzalam, pralke, za pralka, obok pralki. ja mam wanne zabudowana, bez zadnego wolnego miejsca, wiec nie ma jej tam.
Do tej kraty moge tylko dojsc, przejsc sie nie da, tam jest taka platanina piwnic ze nawet nie wiem jakiej klatki to piwnica.
Łazi tam taki czarny piwniczak co go widuje pod balkonem (wiec ma jakies wyjscie na dwor) ale Hanki nie ma.

:cry: :cry: :cry:

Lolcia81 pisze:wczoraj połozylam corcie i poszlam znowu w te krzaki noca.
okoliczne zule patrzyly na mnie nie wiem czy jak na wariatke czy na latwy cel :? ale mialam to gdzies...
nie ma :(

Lolcia81 pisze:Kolezanka nic więcej nie pamieta, wychodziła do miasta, ale mówi , że po prostu otworzyła drzwi, wyszła i zamknęła, zauważyłaby kiedy by jej kot wyszedł...
A zule widza codziennie tam cale stada kotow, nie zwracali uwagi, nie przygladali sie czy ktorys bez oka.
Z klatki musialby ja ktoś wypuścic, no chyba że jest jakieś wyjscie piwnicą, chyba gdzies jest bo ten czarny piwniczak tak łazi.
Sąsiedzi nie wypuszczali, chyba że jacys przypadkowi ludzie, roznosiciele ulotek itp.
Wszystko jest mozliwe :(
Jakoś tak sie uczepiłam tych działek gdzie ja wtedy Krzys o 3 rano byc moze widzial.... tzn on twierdzi ze to byla ona ale widzial z dość daleka ja mysle ze mogl sie pomylic.... No ale laże tam co wieczór i nic...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

fotka po operacji jednego oczka..
Obrazek

tak było....
Obrazek Obrazek

Hania - nowe ok. 4,5 miesięczne maleństwo przyniesione przez młodą kobietę do
weta. Jej 2 kotki urodziły małe gdzieś w stodole i jedna przyprowadziła chore dzieci. Ta koteczka miała być uśpiona. andzelika1952 napisała: Kiedy weszłam do gabinetu lekarz oglądał kotkę i usłyszałam, jak powiedział - ona praktycznie nie ma oczu. A kiedy wet mnie zobaczył to powiedział - pani to już wie kiedy przyjść, a wystarczyło przyjść trochę później i nie byłoby sprawy. Maleństwo było przywiezione w dużym kartonie, ale co najgorsze schowane było w kawałku plastikowej rury o średnicy najwyżej 10 cm. Wyglądało to przerażająco. Zdjęcia zrobione są już po przemyciu oczek. Kotka dostała leki. Andżelika zabrała ja do siebie. Obecnie, Hania, mimo leczenia oczek, jest cudowna, bawi się jak największy, najzdrowszy rozrabiaka.

Obrazek Obrazek

Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami PROSI O POMOC W ZNALEZIENIU DOMÓW DLA TEJ KOCHANEJ KOTECZKI :!:

Koty, które do nas trafiają zostały porzucone lub okrutnie potraktowane przez los. Aby stworzyć im namiastkę domu od września zapewniliśmy im pomieszczenie, w którym mogą tymczasowo przebywać. Przez to nie trafiają do schroniska i nie błąkają się. Stale prowadzimy akcje adopcyjne i poszukujemy dla nich nowych domów. Wszystkie nasze koki staramy się sterylizować i kastrować. Zapewniamy im stałą opiekę weterynaryjną. Każdy z naszych kotów jest wyjątkowy i pomimo naszych starań i serca potrzebują stałych domów i ludzi, którzy ofiarują im opiekę i troskę.

WSZELKIE INFORMACJE O NASZYCH PODOPIECZNYCH:

tel. 695 752 709
e-mail: radomskotoz@o2.pl
RADOMSKO

NR KONTA
70 8980 0009 2007 0049 7969 0001

Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
ul. Sanicka 45
97-500 Radomsko
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 16:47 przez Hanulka, łącznie edytowano 28 razy
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 11, 2011 10:57 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek! KAN

andzelika1952 pisze:Hania jest cudowna , bawi się jak największy , najzdrowszy rozrabiaka :1luvu:

andzelika1952 pisze:Dzisiaj Hania mogła jechać do domku do Warszawy - niestety nie było odzewu z domku :oops:

andzelika1952 pisze:Bardzo boję się o maleńką Hanię. Od wczoraj pogorszyło jej się z oczkami. Widać ,że bardzo ją bolą.Po rozpoczęciu leczenia wyglądało to coraz lepiej, narośle na gałkach ocznych zaczęły się kurczyć , były już tak maleńkie jak łepki od zapałek. Od dwóch dni oczka są wysadzone , czerwone , wygląda to tak jakby były na nich pęcherze wypełnione krwistym płynem. Każda maść czy krople wywołują u kotki tarcie łapkami , popiskiwanie. Mała przestała się bawić. Dzisiaj dostała antybiotyk i środek p/ bólowy. :cry:

alessandra pisze:lista lipcowa

1.trzy maluszki dt jopop
ObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=127452&p=7607876#p7607876

2. Fifi ObrazekObrazekObrazek
w lecznicy - dt anita5
viewtopic.php?f=13&t=129842

3. Mia ObrazekObrazek kontakt joanna 521
viewtopic.php?f=1&t=130129

4.Malutka Obrazek dt magaaaa
viewtopic.php?uid=14526&f=13&t=130704&start=0

5. Zgredek Obrazek - dt cynamon i wanilia
viewtopic.php?f=1&t=106675&p=7758644#p7758644

6. Hania ObrazekObrazek dt andzelika1952
wątek: viewtopic.php?f=13&t=116282&start=750
trzymamy wielkie kciuki za malutką, aby oczka jak najszybciej były zdrowe :ok:
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 11:38 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sie 11, 2011 11:13 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Zaznaczam i mocne,mocne za Haneczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Czw sie 11, 2011 11:15 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Czy coś wiadomo co się dzieje z Hanią?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw sie 11, 2011 11:18 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Zaznaczam i czekamy na wieści o zdrowiu Hani.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sie 11, 2011 11:20 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

próbuje dodzwonić sie do andzeliki i propsić o świeże informacje.. ale andzelika chyba w terenie... będe próbować..

wiem, że jedno oczko bardzo wysadzone, chyba jaskra i boli kotunię.. chyba wycięcie oczka będzie konieczne.. :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sie 11, 2011 11:26 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Biedna malutka :(

Hanulko a może by zamówić banerek na wątku banerkowym :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sie 11, 2011 11:34 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

poproszę panikotę :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sie 11, 2011 11:35 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

czy na wątku ślepaczkowym jest zgłoszona?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 11, 2011 11:37 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

dagmara-olga pisze:czy na wątku ślepaczkowym jest zgłoszona?

tak, dostałam informację od alessandra.. zaraz wkleję..

wszystkie zalegle informacje o Hani są w 2 poście... :ok:

alessandra pisze:lista lipcowa

1.trzy maluszki dt jopop
ObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=127452&p=7607876#p7607876

2. Fifi ObrazekObrazekObrazek
w lecznicy - dt anita5
viewtopic.php?f=13&t=129842

3. Mia ObrazekObrazek kontakt joanna 521
viewtopic.php?f=1&t=130129

4.Malutka Obrazek dt magaaaa
viewtopic.php?uid=14526&f=13&t=130704&start=0

5. Zgredek Obrazek - dt cynamon i wanilia
viewtopic.php?f=1&t=106675&p=7758644#p7758644

6. Hania ObrazekObrazek dt andzelika1952
wątek: viewtopic.php?f=13&t=116282&start=750
trzymamy wielkie kciuki za malutką, aby oczka jak najszybciej były zdrowe :ok:
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 11:38 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sie 11, 2011 11:38 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

a co z Małą? jak jej oczka?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw sie 11, 2011 12:54 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

z oczkami kiepsko, bolą... andzelika napisze więcej..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sie 11, 2011 12:55 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

bidulka :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sie 11, 2011 20:12 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Z Hani oczkami znowu lepiej . Przestały boleć, bo bawi się , wręcz rozrabia , ma apetycik niesamowity :1luvu: Nigdy nie załatwiła się poza kuwetą. Wskakuje na koci domek wiedząc na jaką wysokość. Zeskakuje także bez problemu. Jest pierwsza przy jedzonku, więc podejrzewam ,że troszkę widzi. Lewe oczko jest maleńkie i z małą centralną naroślą wielkości łepka od szpilki. Prawe oczko trzy dni temu wyglądało jakby miało eksplodować - już wczoraj zaczęło się zmniejszać tak,że kotka może już przymykać powiekę. :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw sie 11, 2011 20:14 Re: Hania ślepinka prosi o pomoc w leczeniu oczek i dt/ds! KAN

Nieśmiałe ufff :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[następna]