[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 21:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Iskra22 pisze:Sysunia jest w wieku Łapki czyi z grudnia 2010 (tak jest w jej książece) ma 8-9 mcy, tymbardziej ze u Nas w domu jest "pełnowarsociowy" Maciuś, ale ona na tego przystojniaka nawet nie zareaguje, chyba ze do zabawy.... a z resztą i tak ustawia tego brutala zabijakę:P Właśnie mnie to niepokoi, że jeszcze " nie chciała sie rozmnażać". Dziekuje za kontakt do weta i mam pytanie, bo o ile to możliwe chciałabym zrobić te sterylkę jaknajtaniej, moze macie jakieś zniźki, ale tez najbezpieczniej dla kotki, czy to prawda ze są 2 sposoby?
z góry dziekujemy z Sysunią za podpowiedź:)

Iskro mozna zrobic ciecie na brzuchu dlugie, ciecie na brzuchu krotkie a takze ciecie boczne, rowniez krotkie. Ale nie kazdy wet robi male ciecia. Moja kotka miala male ciecie na boku. Szybko doszla do siebie rana sie zagoila idealnie. W kwestii bezpieczenstwa - warto zrobic kotu badanie krwi przed zabiegiem by sprawdzic ogolny stan zdrowia. Niestety podanie narkozy zawsze wiaze sie z ryzykiem.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 02, 2011 21:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Iskra22 pisze:Sysunia jest w wieku Łapki czyi z grudnia 2010 (tak jest w jej książece) ma 8-9 mcy, tymbardziej ze u Nas w domu jest "pełnowarsociowy" Maciuś, ale ona na tego przystojniaka nawet nie zareaguje, chyba ze do zabawy.... a z resztą i tak ustawia tego brutala zabijakę:P Właśnie mnie to niepokoi, że jeszcze " nie chciała sie rozmnażać". Dziekuje za kontakt do weta i mam pytanie, bo o ile to możliwe chciałabym zrobić te sterylkę jaknajtaniej, moze macie jakieś zniźki, ale tez najbezpieczniej dla kotki, czy to prawda ze są 2 sposoby?

Obecnie sterylizujemy z naszych zdobycznych sterylizacji ze spółdzielni- tu wet z naszego osiedla robi sterylki poprzez ciecie "brzuchem", ja osobiście wole z boku (wiec jest opcja darmowa- brzuch), mozliwe ze mamy gdzies w zapasie jakąs pojedyncza sterylkę "bokiem" ale to albo na ul Lelewela, albo na Morenie - nie wiem czy nie zostały wykorzystane przez panie karmicielki jak była potrzeba. Jak byś zdecydowała to daj znać. Na Elblaskiej w Gdańsku robią "bokiem" koszt chyba 150zł ale moze ceny sie zmieniły.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto sie 02, 2011 21:30 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Senior

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 582&type=1

to jego galeria zdjęć u mnie na profilu- widac co przeszedł,choc nie wiem czy te stare foty nadal trzymać ?
Ale ma tez ogłoszenie na Pkdt
http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/ogloszen ... 373-senior , jest tam link do adopcji wirtualnej także

Nie wiem Kaleidostar czy masz jakies najnowsze Seniorka fotki, bo juz mam sklerozę? mozemy powklejac i tu jakby sie znalazły;-) Kociak super miziasty, oswojony, przekochany ale nie najmłodszy (biore go na ręce, przytula sie do każdego )
Obrazek

aya13

Post » Wto sie 02, 2011 21:35 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:

Obecnie sterylizujemy z naszych zdobycznych sterylizacji ze spółdzielni- tu wet z naszego osiedla robi sterylki poprzez ciecie "brzuchem", ja osobiście wole z boku (wiec jest opcja darmowa- brzuch), mozliwe ze mamy gdzies w zapasie jakąs pojedyncza sterylkę "bokiem" ale to albo na ul Lelewela, albo na Morenie - nie wiem czy nie zostały wykorzystane przez panie karmicielki jak była potrzeba. Jak byś zdecydowała to daj znać. Na Elblaskiej w Gdańsku robią "bokiem" koszt chyba 150zł ale moze ceny sie zmieniły.

Taki koszt to byloby tanio na sterylke bokiem. Ja placilam 250zl.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 02, 2011 21:40 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Mysle ze koszt mogł sie zmienić, ale moze jakos sie dogadam...bede rozmawiać jak bedzie decyzja;-) My nadal mamy potrzeby ogromne sterylkowe i trzeba pomysleć jaka opcja jest najlepsza dla Sysuni.

Na ten moment mogę poki są miejsca odstapić u nas na osiedlu, ale cięcie jest brzuszkiem. Wszystkie kotki maja sie dobrze ale tez warto zaopatrzyć sie w kubraczek i pomeczyć w nim kicię.
Obrazek

aya13

Post » Śro sie 03, 2011 18:10 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zdjęcia "nowych pacjentów", Hans niestety mało je, zasmarkany. Dziś dostał pierwszy shotapen. Zdjęcia bodajże z 24 lipca, kocurki jeszcze na wolności i z jajkami.

Hans:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Lazurek:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw sie 04, 2011 17:24 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:

Pan Jacek Słowikowski, Piecewska 20 605-892-333, wet z mega-sercem dla bezdomniaczków, zadzwoń, kicię z mojego watku wysterylizowal za 100zł, cięcie boczne, szwy rozpuszczalne, kicia zapomniala o zabiegu już w drugiej dobie :D

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Czw sie 04, 2011 22:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzieki;-)
Znam pana Jacka bardzo dobrze- wysterylizował nam 6 albo i wiecej kotek z lisiarni. Obecnie idzie na urlop do konca sierpnia...miałam tam miejsca ale sa juz wykorzystane. Po jego powrocie można porozmawiać choc wie, ze mam te sterylizacje "brzuszne" do dyspozycji bo co jakis czas mam z nim kontakt;-)

Obecnie kotki sa rozbione cieciem "brzuchem", kazda ma sie dobrze i taka opcje moge od ręki zaproponować. Nadal mamy kotki w ciazy i nowe niewysterylizowane (choc 26 jest juz po zabiegu) i teraz korzystamy z opcji "brzusznej".
Obrazek

aya13

Post » Sob sie 06, 2011 13:48 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Lazurek, taki sliczny czarny pysio! Zupelnie jak moj Cacunio!

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

Post » Sob sie 06, 2011 16:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Natomiast Hans ma strasznie intrygujący wyraz pyszczka-tego kota raczej nie pomyli się z innym. I ma takie prawdziwe "kocie oczy".

No to gdzie trafił Krówek? :)
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon sie 08, 2011 9:18 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Krówek (obecnie Łatek) jest w domu osoby znajomej i ma 3 kolegów do towarzystwa. Koledzy od niego uciekają, bo ten miziak chce sie ciągle przytulać. Nowi opiekunowie go uwielbiają i choć był na próbę decyzja o zostawieniu go na zawsze zapadła bardzo szybko;-) Krówcio bawi się, ociera - ładnie je i kuwetkuje- byłam go odwiedzic kilka dni temu i wygladał super, zero stresu tylko zabawa na całego.
Krówkowi też się poszczesciło;-))))

Hans robi postepy, mogę go drapać pod szyja, podchodzi do mnie przy podawaniu jedzenia i moge go głaskac. Każdy nagły ruch, odgłos lub obca osoba powoduje, ze zaczyna syczeć i uciekać. Ale bedziemy wspolnie nad nim pracować;-)) Poki co był wnetrem wiec trzeba zdjac szwy,wyleczyc zatoki i katar i podtuczyć- licze ze za miesiac bede juz widoczna poprawa.

Lazur jest do wzięcia od zaraz;-)
Obrazek

aya13

Post » Pon sie 08, 2011 9:44 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Mam dla Ciebie możliwość sterylizacji bokiem (maleńkie ciecie 2cm) u mojego ulubionego weta (cena bedzie symboliczna - za szwy) ;-)))) Odezwij sie jak najszybciej to ustalimy szczegóły, najlepiej przezd 17 sierpnia.

pa
Obrazek

aya13

Post » Pon sie 08, 2011 23:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

poszło pw Sisi gotowa do sterylizji, Maciej przeszedł swoją kastracje po opisywanym urazie szczęki ( zabije Gno*a, który mu to zrobił - wiem, że to groźba karalna, ale dobrze mu tak !) niestety ten kocurek ma pecha w życiu, ostatnio przeszedł zakażenie rany kłutej przedniej łapy - skutek walk z pobratymcami, opuchlizna, brak mozliwości ruchu w stawie, nacinanie, płukanie i inne nieprzyjemności, obowiązkowa narkoza ze względu na bojowe nastawienie kocurka, juz wydobrzał śmiga ile fabryka dala i śpiewa Sysuni (Calineczce) serenady pod oknem. Don Juan istny, daje przykład tego, że "mieć jaja" wcale nie oznacza stanu fizjologicznego :lol:

Iskra22

Od: Wto kwi 26, 2011 23:11

Post » Wto sie 09, 2011 13:21 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Lazurek jest powalający. :mrgreen: szybko znajdzie domek. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sie 10, 2011 22:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

[quote="cypisek"]Lazurek jest powalający. :mrgreen: szybko znajdzie domek. :ok:[/qu

Czarne koty sa super!

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

[poprzednia][następna]