50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sie 02, 2011 22:59 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Wizyta w Bydzi też już zrobiona- wszystko jak najbardziej ok :1luvu: :ok: Dziękuję miastowej za przeprowadzenie wizyty :1luvu: Do zapłaty mam tylko jedynie 10,40 za bileciki :) :kotek:

Marzeniu, napisz mi krótkie i zwięzłe PW. Brak konta...

Mam nowego futrzaka...... Znalazłam 2 dni temu wracając do domu. Coś nagle zaczęło głośno maiuczeć. Modliłam się tylko, żeby mały nie wyskoczył na ulicę, mało brakowało..... Kociak ma jakieś max 2 miesiące. Miśka i Zozol to przy nim olbrzymy ! No i kociaka znalazłam już jakieś 300?m od domu.. :roll: Jest bardzo podobny do mojego Bosia :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sie 03, 2011 21:56 Re: 50kotów Darłowo- brak suchej karmy. Prosimy o wsparcie !

kinia098 masz pw :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sie 04, 2011 21:08 Re: 50kotów Darłowo- brak suchej karmy. Prosimy o wsparcie !

Karena, dziękuję za allegro :1luvu:
Marzeniu, dziękuję za wizytę :1luvu:

Nie jest za dobrze.. Szara kotka na WOP'ie znowu się okociła. Ponoć jest bardzo, bardzo słaba :cry: Nie wiadomo, gdzie są maluchy :(

Karmicielka spod Biedronki prosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla koteczki tri, którą znalazły bodajże jej córki.. :cry:

Adopcje na razie idą powoli :| :| Chciałam zamówić pakiet ogłoszeń u CA, ale potrzebuję zdjęć maluchów na wolności :cry: A aparat będę mieć chyba dopiero w sobotę :( :|

edit:
Puszysta w domku :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ogromne kocisko się z niej zrobiło, waży już około 4kg ! U mnie nie chciała tyć, bo jak się później okazało, męczył ją tasiemiec :| :| Przeszła kilkudniową terapię i teraz widać, że nabrała ciała :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Nie sie 07, 2011 19:54 Re: 50kotów Darłowo- brak suchej karmy. Prosimy o wsparcie !

Kociaki od Kingi odebrano ode mnie przed 19. Tak się bawiły jeszcze przed odbiorem.
Obrazek
Obrazek

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sie 07, 2011 20:20 Re: 50kotów Darłowo- brak suchej karmy. Prosimy o wsparcie !

No to tak :D :
Żuku i ślepy ( ale możliwe, że tylko trochę niedowidzący ! ) Jogutek przekazani jadą już do Bydgoszczy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jogutek zostaje w DS w Bydzi, a Żuku jedzie do Warszawy, do Piotra :D Wiezie go 9-tego nowy domek Jogusia :1luvu: :1luvu:
Jogi do towarzystwa będzie miał koteczkę, znajdkę :kotek: Ludzie młodzi, domek niewychodzący no i oczywiście serducha pełne miłości ! :1luvu:
Żuczek też zamieszka w domu niewychodzącym z dwoma psami :D Piotr zakręcony na maxa na jego punkcie :ryk: Na maxa ! :ryk:
Powiem Wam, że nie spodziewałam się takiego odzewu na ogłoszenia Jogiego :!: Co prawda nie wychodziło z tego nic sensownego ( oprócz jednej oferty DT. Może podeślę tam innego kociaka ), ale samo to, że ludzie pytali, było dla mnie ogromnym szokiem ! 8O

Wczorajsze ;)
Obrazek

Raniutko przed wyjazdem na Koszalin :)
Obrazek

I Żuczek w podróży, czyli totalna zlewka :mrgreen: Jogi za to się darł.. ło matko :roll: Aż musiałam go wyciągać :twisted:
Obrazek

Dziękuję Dyktaturze za przetrzymanie kićków i dostarczenie ich na miejsce odjazdu w Koszalinie :1luvu:
A także Karenie za załatwienie transportu na Bydgoszcz :1luvu:
I dziewczynom wizytującym :1luvu:
A także domkowi Jogiego za transport Żuczka :1luvu:

Na koniec oczywiście wydatki :roll:

-35zł- odpchlenie ( Fiprex ) i odrobaczenie ( Vetminth ) Jogiego i odpchlenie ( Fiprex ) Żuczka,
-15zł- Miblemax dla Glucia,
-5zł- paliwo, ( zgarnięcie maluchów w sobotę do mnie ;) )

edit: no oczywiście zapomnę o czymś zawsze :roll:
Bulwę baaardzo ciągnie na dwór ! Już raz nawiała... ale udało się ją szybko złapać ! Asia w szpilkach wyleciała :roll: :ryk: No i niunia dostała chyba bardziej wdzięczne imię- Bella :mrgreen: Psiaki olewa totalnie :lol: Z kotami to na razie nie wiem ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie sie 07, 2011 21:38 Re: 50kotów Darłowo- 2 małe serduszka w drodze do domków :)

Kociaczki słodkie :1luvu: Miauczały w transporterze biedaki, ale pojechały po nowe życie :ok: Około 23 rodzinka ma je przekazać w Bydgoszczy.

EDIT:
Kociaki przekazane. Kinga - państwo pytali o receptę, która miała być przekazana razem z kociakami. :roll:
Ogólnie sympatyczni ludzie i nawet zaprosili moją rodzinę na wizyte za jakiś czas, żeby mogli obejrzeć kotka. :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon sie 08, 2011 19:27 Re: 50kotów Darłowo- 2 małe serduszka w drodze do domków :)

Receptę, książeczkę i umowy mam ja. Przez swoje gapiostwo zapomniałam je przekazać z kociakami. Kinga ma się dopytać o adresy i wtedy ja wyślę wszystko pocztą. :oops:

Dyktatura

Post » Pon sie 08, 2011 23:02 Re: 50kotów Darłowo- 2 małe serduszka w drodze do domków :)

Tak urosła nam Zuza, siostra Buni i Rudiego :D :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już nie muszę rozglądać się za domem dla, znalezionej przez karmicielkę spod Biedronki, malutkiej koteczki. Na 98% zostaje na stałe u niej :mrgreen: :ok:

No i najprawdopodobniej Pysia pojedzie do domku ;) Karmicielka oddaje ją turystom z Warszawy, mają psa ze schroniska, który mieszkał w klatce z kotami. Mam nadzieję, że to dobry dom:) Koteńka jest świetna ! Najbardziej ciekawił ją mój rower :mrgreen: Cały czas coś tam przy nim majstrowała :P
Obrazek

Kocurro, ten z chorym okiem, weteran.. Bieda :cry: Sierść rdzawa prawie na całym ciele :cry:
Obrazek

Kotka z MPGK/mostu okociła się... Gdzie są młode i ile - nie mam pojęcia :roll: :| :evil:

W stadzie Piti widziałam dziś już tylko jedno maleństwo.. przypomnę, że było 4, a jeszcze wcześniej- 6. Chyba, że po prostu gdzieś się pochowały, ale no trochę tam stałam :roll: :?: :cry: Powinny więc wyjść :( Maluszek to najzwyklejszy w świecie burasek :(

Na działkach są 2 maluchy. Już chyba mają coś z oczami :cry: Wydaje mi się, że bura jednak jeszcze się ponownie nie okociła :!: Zapolujemy na dniach.. jak pogoda pozwoli :evil: Tymczasem proszę o DT dla tych bidulek :( Są PRZEPIĘKNE ! Rudy jest marmurowy. Buranio to też marmurek. Ma piękne, mocne wzorki na futerku. Niestety zdjęcia kiepskie, bo z tel, i nie oddają uroku maleństw. Muszę znowu wypożyczyć aparat u commety :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj trochę bardziej widać, jaki piękny jest burasek :1luvu:
Obrazek

A tutaj 2 KOTECZKI spod Biedronki.. Ta jest taka malutka, mikroskopijna :( Szekieletorek, serce mi pękało, jak na nią patrzyłam :cry: Oczka zalane ropą oczywiście :roll: Słyszałam też, jak z szopki dochodziły odgłosy kichania :| Albo mi się wydaje, albo ona ma na główce prześwit rudego ? Kto DT ? :(
Obrazek

To druga kicia, o wiele większa i w trochę lepszym stanie. Też chyba trikolorka ?
Obrazek

Nieśmiało też proszę o pomoc finansową :oops: Wyczerpałam, już prawie do zera, wszystkie oszczędności :( A do sterylek pełno kotek :|

Na pocieszenie, zdjęcie maluchów na DT u Uli :)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto sie 09, 2011 22:03 Re: 50kotów Darłowo- potrzebny transport do Wrocławia i wizyta

Poszukuję transportu do Wrocławia/Legnicy/okolic :roll: A także osoby, która będzie chętna zrobić wizytę przed adopcyjną w Malczycach; no i najlepiej by było, gdyby transport znalazł się prosto do tej miejscowości :P Ale Wrocek i okolice jak najbardziej wchodzą w grę ;) :ok: Znacie może kogoś stamtąd ? Transport może też być z Wawy, bo ponoć Renifer znowu ma zawitać w nasze okolice :mrgreen: I ew. Poznań ;)

Maluchy u Uli ( chyba jeszcze nie wrzucałam tych zdjęć ? ):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Domek Żuczka przelał nam 50zł, dziękujemy :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 12, 2011 16:38 Re: 50kotów Darłowo- potrzebny transport do Wrocławia i wizyta

Dyktatura

Post » Pt sie 12, 2011 20:10 Re: 50kotów Darłowo- potrzebny transport do Wrocławia i wizyta

Nooo nareszcie znów mam dostęp do internetu :P
Bardzo się za wami stęskniłyśmy, ja i moje dziewczynki. Pewnie jesteście ciekawi co u nas słychać. A więc urosłyśmy, moja siostra Panda oczywiście to klocek bo nie odchodzi od żarełka, ja jestem smuklejsza, ale chyba ją dogonię bo bardzo lubię surowe mięsko. Tydzień temu miałam pobieraną krew, tak dla pewności, wet powiedział, że mam świetne wyniki, więc moja pani jest szczęśliwa. Szalejemy obie po całej chacie, ja uwielbiam spać w łóżku przy pani, a moja siostra w szafie, zawsze potrafi ją sobie otworzyć spryciara, a jaka zazdrosna :wink:
A teraz kilka naszych zdjęć :

http://img41.imageshack.us/img41/3435/dsc00007lb.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/6562/dsc00008qi.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/1357/dsc00010gn.jpg
http://img853.imageshack.us/img853/2523/dsc00424v.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/1324/dsc00441h.jpg
http://img560.imageshack.us/img560/8986/dsc00442q.jpg
Obrazek

elzbietamrowin

Od: Pon paź 04, 2010 17:26

Post » Pt sie 12, 2011 20:32 Re: 50kotów Darłowo- potrzebny transport do Wrocławia i wizyta

Może o wizytę i ewentualnie również o transport warto zapytać w wątku Legnicy?
Zaglądają tam dziewczyny mieszkające w pobliżu Legnicy.
Może coś podpowiedzą.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob sie 13, 2011 18:20 Re: 50kotów Darłowo- potrzebny transport do Wrocławia i wizyta

Mulesia pisze:Może o wizytę i ewentualnie również o transport warto zapytać w wątku Legnicy?
Zaglądają tam dziewczyny mieszkające w pobliżu Legnicy.
Może coś podpowiedzą.

Dzię ku ję :1luvu: ale ale.. Zuza już chyba prawie na miejscu :ryk: :dance2: :dance: Wczoraj podpytałam Panią Kasię, czy nie mamy jakichś turystów z Wrocławia, no i okazało się, że są :mrgreen: a w dodatku już dziś wyjeżdżali ! Ludzie baaardzo sympatyczni, byli chyba bardziej przejęci, czy czasami Zuzie nie będzie się chciało jeść i pić, niż ja :ryk: :D Osóbkę do wizyty po adopcyjnej już mam, także wszystko pod kontrolą :ok: Z resztą Pan wydawał się tak sensowny przez telefon, że wizyty bym nawet nie robiła, ale ostrożności nigdy za wiele :ok: Dziewczyna z Dogo od razu spisze umowę :ok: Zuzka będzie miała dom z ogrodem, a do towarzystwa inną kotkę ( charakter coś jak Plamka :p może trochę łagodniejsza ;) ) i psa :D Obydwie po sterylkach ;) Dlaczego akurat Zuza, aż znad morza ? Państwo mieli bardzo podobną koteczkę, którą znaleźli po wypadku, wyleczyli, odchuchali i niestety niedawno najprawdopodobniej odeszła na serduszko :( Coś tak nagłego, jak w przypadku mojego Wirusa :( Ludzie naprawdę bardzo fajny, angażowali się bardzo w szukanie transportu i byli gotowi czekać na Zuzę do czasu, aż w końcu znajdzie się transport ! :1luvu:
Podziękowania należą się także mojemu koledze, który dostarczył mi Zuzę do Darłówka na odpowiednią godzinę, uff ! :1luvu:

A tymczasem fotki rudziaka, brata Zuzy, z DS :mrgreen:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Za to siostra dwójeczki wyżej- Bunia szykuje się do wyjazdu za granicę ;) :ok: Taka mała i już sobie świat zwiedza, no ! Za dobrze ma, za dobrze :roll:

Elu- 8O 8O Siostry są niesamowite :o Wspaniale wyglądają ! :1luvu: Chciałabym mieć kiedyś przyjemność, zobaczyć je na żywo :1luvu: :1luvu: Tylko zanim ja się wybiorę.. :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Sob sie 13, 2011 19:27 Re: 50kotów Darłowo- Zuzka pojechała do Wrocławia ! :)

Zapraszamy :1luvu:
W końcu to nie tak daleko :wink:
To prawda, są takie, to są nasze skarby.
Ale serce mnie ściska, że tyle futrzaków nie ma domku, i u Ciebie, i u nas, i w każdym innym miejscu. Koleżanka ostatnio powiedziała, że mam coś z główką, i że wszystkich nie mogę wziąć.... no niestety nie mogę :(
Ściskam wszystkich na tym forum za miłość i pomoc kociastym.
Obrazek

elzbietamrowin

Od: Pon paź 04, 2010 17:26

Post » Nie sie 14, 2011 13:57 Re: 50kotów Darłowo- Zuzka pojechała do Wrocławia ! :)

A na Kielce nie masz jakiś turystów???

Dyktatura

[poprzednia][następna]