Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 21:20 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Się postaram jak najszybciejszym tempem.
(Kasia, czy te zdjęcia nie poszerzają Kota?)

Agonkowi powodzenia na nowej drodze, niech będzie Kot szczęśliwy :1luvu:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto sie 09, 2011 21:24 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Tak i nie wiem czemu- fotosik je tak zmienia bo na kompie wyglądają normalnie, a na miniaturkach już nie :roll: . Wcześniej się tak nie działo :| Do ogłoszenia dorzucę normalną fotę :wink: .
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 09, 2011 21:56 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Wow, doczekal sie i Agonek! :ok: A wiadomo cos wiecej o jego domku? Ciekawa jestem kto mu bedzie smazyc kotlety :D

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Wto sie 09, 2011 23:10 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Na razie nic nie wiadomo o Agonku, bo poszedł do domu dzisiaj. Nikogo z nas przy tym nie było i ludzie też nie stąd. Wiadomo tylko, że "ludzie młodzi i do rzeczy", że tak zacytuję Bubulę, która zasięgnęła języka :ok: :ok: Ale na pociesznie dla wszystkich - jedna z nas ;) postara się dowiedzieć :ok: :ok:

Posprzątałam Azyl I, DT, DS-y. Ale Azylu II i opisów już dzisiaj nie dam rady. Padam.

Zaktualizowałam też finanse, bo dotarły do mnie przelewy od Szaraczków, Lanua za bazarek świecznikowy i Zn za bazarek Lanua :D Bardzo dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I na dobranoc...

Obrazek
- Ciężkie jest życie na Paluchu, ale u alareipan jeszcze cięższe - westchnął Fidel Castro.
:wink:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sie 09, 2011 23:41 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Melduję, że Rodzyna ma się lepiej :)

Została jeszcze raz porządnie odrobaczona, tym razem czymś mocniejszym i dziś wypluła kupę robali, może stąd ten brzuszek...

Kąpiel zniosła, hmm... całkiem nieźle. Bidula nie miała siły walczyć. Ale była jej naprawdę potrzebna. Zdjęcia nie oddają jej stanu wyjściowego :/

Futerko już zatem w miarę czyste i rozczesane, czarnula sama się chętnie myje :)

Wybijamy też świerzba z uszu. Oby cholerstwo nie wlazło nam w materaz :D

Kupkę jak strzeliła po ponad dobie, to nie będę opisywać, bo sama nie wierzyłam, że się tyle mieści w kocie :D Teraz robi regularnie, trochę luźne, ale pewnie od odrobaczania.

Straszna z niej chudzina, wydawało mi się, że ma trochę więcej ciałka, a tu cienkie łapki i wielkie brzucho. Najchętniej wsunęłaby całe nasze domowe zapasy kociego żarełka, taki ma apetyt!

Chodzi, mruczy, ugniata, zaczyna wychodzić do drzwi na powitanie, trafia do kuwetki, choć nie bezbłędnie ;) Dużo śpi, ale wydaje się w całkiem dobrej formie.

No i jest przekochana :1luvu: Tuli się jak żaden z naszych kotów. Musi mieć niesamowity charakter, skoro po tym, co przeszła nadal lgnie do ludzi.

Jutro idziemy na usg brzuszka. Dziewczyna jeszcze na Paluchu miała robione testy na Fiv i Felv, oba negatywne. Jeśli Marciński klepnie, to za kilka dni (gdy kupa się poprawi) kicia skończy kwarantannę w sypialni, a my zaczniemy oswajanie z resztą bandy :D

Przepraszam, że tak zniknęłam, ale miałam ostatnio dużo różnych spraw, praca, pogrzeb znajomego itd. Ale już jestem i zapewne będę do końca wakacji. Które, niestety, będą pracowite :evil:

Na 100% piszę się na weekend, może przywiozę koleżankę. A update zdjęciowy wkrótce :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto sie 09, 2011 23:57 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

ooo! dopiero Was znalazłam :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 10, 2011 6:12 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Współczuję Fidelkowi,ale Fila to wygodnisia i nie obchodzi ją że Fidelkowi jest niewygodnie :evil: Panna jest cwana wie jak się ustawić Małpa jedna kochana :ryk: Alareipan zresztą u Ciebie wszystkie koty tak mają chyba kiedyś TOZ na Ciebie naślę :smiech3: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Śro sie 10, 2011 8:15 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Dziewczyny, czy jest możliwość sprawdzenia, czy kot z kwarantanny ma charakterystyczną plamkę na łapię? Służę zdjęciem porównawczym ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 10, 2011 9:09 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

alix, jesteśmy weekendowo i wtedy jak najbardziej, niemniej najelepiej i najrzetelniej sprawdzić czy kot z kwarantanny to TEN kot- może jego właściciel :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sie 10, 2011 9:20 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

Ok, dzięki :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 10, 2011 9:57 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

welina pisze:Dla małego kotka SZUKAM DOBREGO ORTOPEDY w Warszawie-PILNE

Przepraszam za prywatę,ale nie wiem do kogo się zwrócić :(
Welina

Welina wrzuciła to dziś na Paluchowym wątku Nr 5 (a tam już prawie nikt nie zagląda) może ktoś wie...
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 10, 2011 9:59 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

EdytaB_a pisze:
welina pisze:Dla małego kotka SZUKAM DOBREGO ORTOPEDY w Warszawie-PILNE

Przepraszam za prywatę,ale nie wiem do kogo się zwrócić :(
Welina

Welina wrzuciła to dziś na Paluchowym wątku Nr 5 (a tam już prawie nikt nie zagląda) może ktoś wie...

Bissenik?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 10, 2011 12:33 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

O Miłowie nic nie wiem, ale o kilku pozostałych słyszałam niepochlebne opinie.
Jaki rejon Warszawy Cię interesuje? Spróbuję się dowiedzieć.
Mam wrażenie, że ta przychodnia stała się jakąś przetwórnią, a nie miejscem godnym zaufania. Sory za offtop.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro sie 10, 2011 12:38 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

czy ja mam jakieś rozdwojenie czy wykasowano posty :oops:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 10, 2011 12:40 Re: Paluch6 - Prosimy o głosy w KRAKVECIE!!! karma potrzebna!

EdytaB_a pisze:czy ja mam jakieś rozdwojenie czy wykasowano posty :oops:

Nie wykasowano tylko chciałam coś dopisać i zamiast wysłać -niechcący anulowałam NERWY

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]