KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 15:51 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011
08.08. pon. rano Beatka wie. Teresa
09.08. wt. rano Jadzia wie. Cookie
10.08. śr. rano Beatka wie.brak
11.08. czw.rano brak wie. Cookie
12.08. piat rano Beatka wie.Teresa
13.08. sob. rano brak wie. Cookie
14.08. niedz. rano brak wie. Dorota

jutro wieczorem zrobie dyzur
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto sie 09, 2011 16:03 Re: forum

mar_tika pisze:
jadziaII pisze:
Dorota Wojciechowska pisze::evil: A do Chatki wraca Gapa :evil: Pani idzie do szpitala a ponadto ta astma alergiczna ją wykancza :twisted:

Jaka Gapa - jak wyglada.
Bo ja juz dawno jeszcze z Dabrowszcakow to Gape wyadoptowalam do Grzymkow do Siemianowic - mam nadzieje ze to zbieg imion.
A tak wogole to kto ma astme pan czy Gapa?

No właśnie jakby każdy kot miał inne imię nie byloby problemu który Gapa wraca nr 1,nr 2 czy nr 3
Suma sumarum szkoda tego strachulca.Znowu stres związany ze zmianą otoczenia :(

Gapa to dorosly czarno-bialy kastrowany kot a imie nadal mu wlasciciel
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sie 09, 2011 16:11 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:
mar_tika pisze:
jadziaII pisze:
Dorota Wojciechowska pisze::evil: A do Chatki wraca Gapa :evil: Pani idzie do szpitala a ponadto ta astma alergiczna ją wykancza :twisted:

Jaka Gapa - jak wyglada.
Bo ja juz dawno jeszcze z Dabrowszcakow to Gape wyadoptowalam do Grzymkow do Siemianowic - mam nadzieje ze to zbieg imion.
A tak wogole to kto ma astme pan czy Gapa?

No właśnie jakby każdy kot miał inne imię nie byloby problemu który Gapa wraca nr 1,nr 2 czy nr 3
Suma sumarum szkoda tego strachulca.Znowu stres związany ze zmianą otoczenia :(

Gapa to dorosly czarno-bialy kastrowany kot a imie nadal mu wlasciciel

Wiem że temu akurat kotu takie imię nadała właścicielka(z tego co pamiętam starsza pani która oddała go do schroniska).Mój post dotyczył ogólnie dublowania imion

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sie 09, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

W zasadzie miałam wziąć jutro dyżur na Kociej chatce, ale jak bierze go MartynaP, to pojadę do schroniska :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 09, 2011 18:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Na skutek serii niefortunnych wydarzeń do schroniska mogę pojechać dopiero w czwartek, to samo byłoby z Kocią Chatką 8O Oto jaką różnicę potrafią zrobić głupie 2 godziny :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto sie 09, 2011 19:05 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ines pojechała do nowego domu

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sie 09, 2011 19:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

mar_tika pisze:Ines pojechała do nowego domu

Bardzo się cieszę z adopcji Ines. Ta kotka garnęła się do ludzi każdemu wchodziła na kolana, serce się krajało jak bardzo chciała mieć dom , mam nadzieję że teraz to już będzie dom na serio trzymam kciuki.
Przy sposobności pozwolę sobie wyrazić swoje danie w sprawie nadawania imion kotom : uważam że skoro kochamy koty i traktujemy każdego z nich jak ludzi , to mają prawo do tego aby każdy miał swoje imię różne od pozostałych kotów. Pozostaje też kwestia praktyczna- naprawdę dużo łatwiej rozmawiać na forum i nie tylko o różnych sprawach związanych z leczeniem i adopcjami jak koty - a raczej ich imiona-się nam nie mylą . Przecież imion jest mnóstwo, każdy ma jakiś pomysł były już polskie, japońskie i pochodzące od cech charakteru. Każdy kotek powinien mieć tylko swoje imię :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto sie 09, 2011 20:24 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:A nie bylo karteczki z przypietymi pieniazkami za szczepienie Westy - ja tam wlozylam oraz od Wiesia za otwieracz tez byly dane pieniazki i karteczka.

Tak Jadziu były karteczki:
5zł Wiesiu otwieracz do butelek
20zł zwrot za szczepienie Westy
Beatko karteczka była :) ale pieniadze wyszły z karteczki stad nie wiedziałam ile było :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 09, 2011 20:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

DZiewczyny dziękuję za dyżurki :)
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011
08.08. pon. rano Beatka wie. Teresa
09.08. wt. rano Jadzia wie. MartynaP.
10.08. śr. rano Beatka wie. MartynaP.
11.08. czw.rano Asia i Bogusia wie. Cookie
12.08. piat rano Beatka wie.Teresa
13.08. sob. rano brak wie. Cookie
14.08. niedz. rano brak wie. Dorota

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 09, 2011 20:36 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:ok: :ok: :ok: :ok: żeby domek Ines był dla niej Tym Domkiem :ok: :ok: :ok: :ok:

w woreczku z otwieraczami było też 5 zł za ten który zabrałam - mam nadzieję, że to nie problem. Kot mi przelazł po klawiaturze i teraz dziwnie się zachowuje. I przypominam - wyjeżdżam w poniedziałek wieczorem, wracam w niedzielę wieczorem - czy ktoś mógłby na ten czas przygarnąć Fuksa? Będzie dość świeżo po antybiotyku więc lepiej by była opcja, że ewentualne pogorszenie ktoś szybko zauważy i zareaguje.

Alienor

Post » Wto sie 09, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jutro zabieram Manię na sterylkę, proszę nie dawac jej śniadania.

czy jest cestal - trzeba odrobaczyć Biedronka, jesli nie ma to Jadziu czy masz pyrantelum? tylko to chyba sie podaje przez 3 dni. bardzo prosze sprawdźcie cestal.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto sie 09, 2011 21:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Ale najwazniejsze ze pomaga i Miodzo jest w bardzo dobrej formie, kupa elegancka pojdzie w tymtyg.do badania. Humor dopisuje apetycik tez, pieszczot sie domaga ktorych ma pod dostatkiem,siersc normalnieje juz nie rozdziela sie tak jakby tlusta.
Rozmawialam z p.dr Ilona wiec sama sterdzila ze idzie ku lepszemu i organizm sie regeneruje.

:dance: :dance2: :dance:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto sie 09, 2011 21:12 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

wolontariusz pisze:jutro zabieram Manię na sterylkę, proszę nie dawac jej śniadania.

czy jest cestal - trzeba odrobaczyć Biedronka, jesli nie ma to Jadziu czy masz pyrantelum? tylko to chyba sie podaje przez 3 dni. bardzo prosze sprawdźcie cestal.

Jutro rano na 9 Wiesiu zawozi Zenka na kastracje do Almawetu, a gdzie masz zawiesc Manie? jesli do Almawetu to moze je rano zawiesc razem. Odpisz.
Ale jak na rano to szkoda ze dzis wieczor dostala jesc i zostalo suche na noc troche za pozno dotarla wiadomosc.
Cestalu nie ma na pewno, a pyrantelum to podaje sie malentasom przez trzy dni po 0,1 ml.
Wiesiu jutro wezmie tabl.dla Biedronka z Almawetu i mu sie poda.
Trzeba myslec o Smole bo ruja jak skurczybyk, albo jej dac tabl.,na przerwanie albo przeczekac.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto sie 09, 2011 21:17 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Alienor pisze::ok: :ok: :ok: :ok: żeby domek Ines był dla niej Tym Domkiem :ok: :ok: :ok: :ok:

w woreczku z otwieraczami było też 5 zł za ten który zabrałam - mam nadzieję, że to nie problem. Kot mi przelazł po klawiaturze i teraz dziwnie się zachowuje. I przypominam - wyjeżdżam w poniedziałek wieczorem, wracam w niedzielę wieczorem - czy ktoś mógłby na ten czas przygarnąć Fuksa? Będzie dość świeżo po antybiotyku więc lepiej by była opcja, że ewentualne pogorszenie ktoś szybko zauważy i zareaguje.

Jak mi zal Marzenko chetnie bym Ci pomogla z Fuksikiem ale sie troche boje, ze wzgledu na Miodka on jakby co podlapal to tragedia, a i Diksi jeszcze nie szczepiona dopiero moze byc po 15.08
Moze Cie ktos poratuje w tym temacie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sie 10, 2011 6:33 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

No wiem, niestety - on co prawda dobrze reaguje na antybiotyk itd, ale nawet po kontroli ryzyko jest :(. Miejmy nadzieję, że ktoś się znajdzie - jak nie, to wola boża... W sumie pewnie i KCh byłaby niezła - zwłaszcza, że wtedy przez tydzień NA PEWNO nie ssałby Madhuri i można by ją było potem ciachnąć. :twisted:
I za leczenie Fuksa już poszło.

Alienor

[poprzednia][następna]