Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 19:22 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz pisze:Pytanie w imieniu Marleny - bardzo ważne:
Kto mógłby przyjść na spotkanie w poniedziałek, 15.08? To dzień wolny, przypominam.

Ja raczej tak. Nie wiem na 100% ale mam nadzieję, że będe mogła być.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sie 09, 2011 19:29 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz pisze:Pytanie w imieniu Marleny - bardzo ważne:
Kto mógłby przyjść na spotkanie w poniedziałek, 15.08? To dzień wolny, przypominam.

Ja na pewno mogę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Wto sie 09, 2011 19:33 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Jeśli się wam do czegoś przydam, to też moge być. Ale tak jak ostatnio tylko do tej 18.30-18.45 bo bede po nocce, a w poniedziełek też mam nocke.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto sie 09, 2011 20:10 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

U mnie zależy o której wrócę z Bydgoszczy od dziadków... Jeśli zdążę, to na pewno będę...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sie 09, 2011 20:51 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Z Harrusią dziś jedną kotkę na sterylkę złapałyśmy jutro będzie ciachana :)Kotka wygląda jak 6-8 m-c kociak a już miała małe.Udało się załatwić darmową sterylkę na stryjskiej :) Oby resztę kotek tez udało się złapac i by darmowe sterylki jeszcze były.
W tym tragicznym miejscu jest jeszcze jeden kociak tydzień temu był w miarę z wyglądu zdrowy dziś harrusia mówiła że z kociakiem coraz gorzej jest.Najgorsze to że brak miejsca gdzie go umieścić :( Już dwa kociaki które były w agoni zostały uśpione bo robaki dzikuny na żywca je jadły.Jednego ja u Kasprzyka w nocy usypiałam drugiego harrusia na drugi dzień.Dzięki tym kotom się poznałyśmy a mieszkamy prawie że po sąsiedzku.
Lalka999 widziała to tragiczne miejsce w którym koty w mega tempie się rozmnażają.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sie 09, 2011 22:41 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Dziewczyny, ratujcie.

Mam dwa zagrzybione kociaki. Dostałam dzisiaj od weta w strzykawce 5 ml -chyba- Imaverolu do rozcienczenia. Już wybełtałam roztwór. Wet kazał to przelać do naczynia z atomizerem, takiego spryskiwacza i spryskać koty. A ja przez dzisiejsze akcje wszystkie nie sprawdziłam, że jedyny spryskiwacz jaki mam nie działa :evil: Chciałam je już dzisiaj zrobić, bo jutro mam kolejny dzień wrażeń i następną wizytę. Mogę im to jakoś inaczej zaaplikować? Pomóżcie :)

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Wto sie 09, 2011 22:56 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Nie trzeba rozpylać, można po prostu nanosić to dłońmi na sierść, oraz na skórę tam gdzie sa zmienione miejsca, ewentualnie posłużyć się wacikiem aby namoczyć tam gdzie sa zmiany skórne.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sie 10, 2011 0:51 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maria_kania pisze:
Lichoo pisze:Zgłaszam się do Waszego wątku z prośbą o pomoc dla kociaków :(
Wczoraj w Pucku przechodząc przez "Smażalnię u Budzisza" zauważyłam kręcące się w kiepskim stanie koty (w tym karmiącą kotkę) jedyne co mogłam zrobić to nakarmić towarzystwo, przechodząc dalej schodkami od strony plaży w górę w stronę rynku (tam chyba są oprócz jadłodajni jakieś lokale mieszkalne) przy schodkach siedziały chore w fatalnym stanie dwa bure kociaki w wieku 6-8tyg, jeść za bardzo nie chciały, oczy zaropiałe tak, że na nie nic nie widziały koci katar zaawansowany, oby tylko to, były osowiałe i smutne. Niestety nie miałam możliwości pomóc im w żaden sposób :cry: :cry: :cry:
Proszę... czy ktoś mógłby się tam wybrać i skontrolować sytuację??? Kociaki bez pomocy weta moim zdaniem nie przeżyją :cry: pierwszy raz zostawiłam tak na pastwę losu chore zwierzątka... czy ktoś mógłby sprawdzić czy można im jeszcze pomóc? PROSZĘ!!!!

witaj licho,
nie wiem co odpowie nasza koordynatorka Marlon, ale z tego co ja kojarze brakuje nam wtym rejonie wolnotariuszy, a dodatkowo brak wolnych miejsc u wetów w boksach i domach tymczsowych, obawiam sie ze niedamy rady.
Jeśli sie myle to sorrki, Marlon dodaj swoje słowo jako końcowe,

Niestety jest tak jak pisze Maria, kasy na koncie - 2 tys, w domach 200 kotów, nie ma kogo tam posłać, skąd jesteś?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro sie 10, 2011 6:51 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Harrusiowa pisze:Dziewczyny, ratujcie.

Mam dwa zagrzybione kociaki. Dostałam dzisiaj od weta w strzykawce 5 ml -chyba- Imaverolu do rozcienczenia. Już wybełtałam roztwór. Wet kazał to przelać do naczynia z atomizerem, takiego spryskiwacza i spryskać koty. A ja przez dzisiejsze akcje wszystkie nie sprawdziłam, że jedyny spryskiwacz jaki mam nie działa :evil: Chciałam je już dzisiaj zrobić, bo jutro mam kolejny dzień wrażeń i następną wizytę. Mogę im to jakoś inaczej zaaplikować? Pomóżcie :)

Witaj ja pozbywam się grzybicy smarując LAMISILAT1 ( dla ludzi na grzybicę stóp) smarujesz raz działa przez dwa tygodnie nic więcej nie robiąc. po tych 2 tygodniach odrasta sierść ważne by posmarować każde zmienione miejsce chorobowo. A na dodatek na ramieniu ja miałam grzybicę też się posmarowałam raz i zeszło. Pytałam weta on się trochę boi bo lek nie był testowany na zwierzętach ale ja już to sprawdziłam na sobie i na 20 kotach. POMAGA cena jest nieatrakcyjna bo ponad 40 zł za taka mała tubkę ale wydajne i ja wysmarowałam tym wszystkie zagrzybione koty i jeszcze mi zostało.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro sie 10, 2011 7:08 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Asia masz prawie że po sąsiedzku do mnie trzeba było dzwonić ja mam spryskiwacz po płynie do mycia okien jest w nim czysta woda i służy nam do odstraszania kotów jak np się biją ze sobą lub jak wchodzą do dziecka łóżeczka.Wszystkie koty oprócz mojego Benia panicznie się boją spryskiwacza więc twoje maluchy pewnie tez by się bały może lepiej tak jak Monika radzi namocz płatek kosmetyczny i smaruj te miejsca czy całe kociaki nie wiem jak wet ci kazał.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro sie 10, 2011 7:28 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

ja też imaverol wcierałam w skórę wacikami
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro sie 10, 2011 7:41 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wcierac wacikami rozcienczony co 3ci dzien. I jeszcze ze 2 tyg. po ustapieniu objawow.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro sie 10, 2011 7:43 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Dobrze wiedziec, ze Lamisilat rowniez dziala. :ok:
No i w przypadku bardziej dzikich kotow - stosowanie raz na tydz. jest dobra alternatywa, duzo mniej klopotliwe.
Bede miala na uwadze! Acz mam nadzieje, ze z tym g... juz nie bede musiala walczyc! :evil:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Śro sie 10, 2011 8:09 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

imaverol trzeba stoswać przynajmniej 2 razy dziennie. nie wiem skąd oni biorą ten co 3 dzień. nawet ulotka informuje wyraźnie: można (trzeba) stosować do kilku razy dziennie. co 3 dzień to za mało!!!! grzyby przerabiamy od 2 lat!!!:)))

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Śro sie 10, 2011 9:15 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Marlon pisze:Chciałabym też prosić o spotkanie w ten weekend. Tradycyjnie cafe anioł 17 niedziela, pasuje?

postaram się być, ale już zaprosiłam rodziców na grilla i oni sie bardzo z tego spotkania cieszą. jak sie uda rodziców przesunac na np. 12.00 to dojadę. jak nie- trudno. miałam juz wczesniej plany a mamam bardzo choruje na serce i niedługo idzie do szpitala więc chcę spędzić z nia każdą wolną chwilę.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]