Młoda kotka spod Łodzi szuka pilnie domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 12:18 Re: Łódź- Pilne !

pourmyself pisze:Zapomniałam napisać ,że zaraz po powrocie od weta zwymiotowała. Nie wiem czym bo pare minut temu włączyli dopiero prąd,awaria była i ciemno. Jak myślicie? Siedzi w polarkowej norce, w łazience mam ciepło, wręcz gorąco, duszno.

Odczekaj godzinę i podaj conva.Nie wiecej niż 10cm.
Daj termoforek - tak, jak pisałam, pod jedną część posłanka
W łazience masz gorąco, ale usiądź na pododze - za ciepła nie jest.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 09, 2011 12:23 Re: Łódź- Pilne !

Nie siedzi na podłodze, wiekszosc czasu lezy na kocyku i w norce na koszu. Zaraz się postaram o jakiś termofor :)

pourmyself

Od: Pon sie 08, 2011 14:53

Post » Wto sie 09, 2011 12:32 Re: Łódź- Pilne !

pourmyself pisze:Nie siedzi na podłodze, wiekszosc czasu lezy na kocyku i w norce na koszu. Zaraz się postaram o jakiś termofor :)

Nie łap mnie za słówka :D , przecież wiesz o co chodzi :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto sie 09, 2011 12:40 Re: Łódź- Pilne !

pourmyself pisze:Nie siedzi na podłodze, wiekszosc czasu lezy na kocyku i w norce na koszu. Zaraz się postaram o jakiś termofor :)

Może też być na razie butelka albo słoik. ja moje oseski dogrzewałam dwiema półlitrówkami :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 09, 2011 12:43 Re: Łódź- Pilne !

Będę miała termofor niedługo. Zrobiła siusiu ,niestety na podłogę ale ważne,że w ogole. Zjadła też 10 ml.

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 12:52 Re: Łódź- Pilne !

pourmyself pisze:Będę miała termofor niedługo. Zrobiła siusiu ,niestety na podłogę ale ważne,że w ogole. Zjadła też 10 ml.

Kup podkłady pampersowe i połóż na podłoge.Ważne,ze nie robi do posłanka.Nasyp w płaskie naczynie np blaszka do pieczenia żwirku i włóż tam to co wytarłas z podłogi tj ręcznik papierowy. Zaskoczy.Ale teraz raczej nie spodziewałabym się rewelki bo za słaba jest.
Dużo zjadła :ok: Wpuszczaj powoli by nie zachłysnęła się.
Odrobaczacz konieczny bo od środka ją pożrą i zatrują.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto sie 09, 2011 12:57 Re: Łódź- Pilne !

Mam podkłady, bo używam przy świntuchach i szczylku. Kuwete od małej klatki też mam i wsypałam tam żwirek. W nocy nakupkała pod siebie raz, a dwa razy na podłogę. Kupię też niedługo jakiś bardziej koci żwirek czy coś takiego bo ten jest taki gruby. Ładnie połyka, nie wypluwa ,sama pyszczek nawet otwiera :)

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 13:02 Re: Łódź- Pilne !

Jak ładnie połyka, to postaw jej za jakieś pół godziny odrobine conva na podstaweczku
Może sama jeść jakiś twarzożek, mięsko, dobrą kocią karmę, czy wspomniane gerberki, tyle że z conva nie rezygnowałabym przy takim zagłodzeniu malutkiej..

o 16tej tracę net, jakbyś "dobrych rad" potrzebowała - telefon w profilu :wink:

kalewala

Post » Wto sie 09, 2011 13:15 Re: Łódź- Pilne !

Sama prawie nie chce, już probowałam, ale będę próbować dalej. Idę do zoologa, kicia śpi z termoforem :)

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 17:07 Re: Łódź- Pilne !

Kitka nie polubiła termoforka, zeskakuje na podłogę. Dostaje co 2h 10 ml i zrobiła siusiu do kuwetki:) Mam jakieś wyjątkowe szczęście, szczeniak też opanował w 1 dzień ,że ma się załatwiać na podkład.

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 19:19 Re: Łódź- Pilne !

One szybko załapują.
Moze w termoforku wody jest za duzo i mocno napięty jest. Dobrze jest go oainąć w coś miękkigo.
A może nie lubi termoforka.
Dobrze ze je.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 09, 2011 19:38 Re: Łódź- Pilne !

Przypuszczam ,że początkowo jak zmienie wode to jest za ciepło bo poźniej siedzi normalnie. 3 razy już siusiu było, czekamy teraz na kupke. Jest taka milutka, kochana i tak się tuli do rąk. Zauważyłam ,że zniknęło kilka schrupek :)

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 19:41 Re: Łódź- Pilne !

mogę Ci jutro wieczorem podrzucić żwirek, mam drobny Benek, lubiany przez koty, nie masz za dużo kasy, lepiej wydać $ na solidne jedzenie dla małej, niż na żwirek

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto sie 09, 2011 19:49 Re: Łódź- Pilne !

Mój chłopak jest jutro w Łodzi i od soboty codziennie także nie musiałabyś przyjezdzać. Kupiłam dziś żwirek więc nie jest to pilne. Kicia na razie nie je prawie nic prócz tej papki, gotowanego kurczaka nie ruszyła nawet.Wczoraj polizała trochę twarożku. Zjadła odrobinę rybki, postaram się jutro jej kupić.Mogą jeść wędzone szprotki lub makrele? Pewnie nie...

pourmyself

Post » Wto sie 09, 2011 19:57 Re: Łódź- Pilne !

Nie!
Pisałam już ale raz jeszcze napisze.
Kuraka drobno pokrój, wymieszaj z rosołkiem i przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Dobrze idzie przez strzykawkę. Dodaję jeszcze kleiku ryżowego. Trę głupia 2 x. Moje nigdy nie chciały jeść zmiksowanych.
Kupal ważna rzecz. Oby sie nie zatkała.Co przy robalach...
jak najszybciej należy tasiemca sie pozbyć. poobserwuj jej tyły czy nic nie wyłazi.Małe 'wysyp" paskudztw miało.To długie to moze glista była? z reguły wsio w takim kocie siedzi :?
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]