PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2011 0:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 96! Bielskie koty - na zabiegi!;)

W Bielsku-Białej mamy możliwość wysterylizowania w ramach akcji OZ około 20 kotów. Zabiegi są już opłacone w lecznicy, uzyskaliśmy pomoc od Organizatorek bielskiego Kongresu Kobiet, gdzie miałam wykład na temat emocji i potrzeb zwierząt i prowadziliśmy zbiórkę publiczną.
Priorytetem są koty wolnożyjące i bezdomne koty pod opieką karmicielek. Jeśli konkretna kotka ma kocięta, muszą mieć one opiekę na czas rekonwalescencji matki (nie jesteśmy w stanie przyjmować pod opiekę kolejnych kociąt!). Opieka pozabiegowa - do uzgodnienia. Zapraszam, do wątku, a także mailowo: info@podjednymdachem.org. Bardzo serdecznie zapraszam do współpracy, wykorzystajmy te środki, zanim na świat przyjdą kolejne, niechciane kocięta!

W Kokotowie pod Krakowem jest TRAGEDIA. Około 20 dorosłych, niewysterylizowanych kotów + chore, biedne kocięta. Kilka kotek na zdjęciach jest w wyraźniej ciąży. Bardzo, bardzo potrzeba tym kotom pomocy. Sterylizacje - przede wszystkim.
Kocięta są chore, malusie. Nie wiadomo nawet ile ich jest. Bardzo potrzebują domów, bo nie będzie szans zabrać niektórych kotek na zabiegi - proszę, pomóżcie!
Zdjęcia z Kokotowa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 07, 2011 21:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Ile trikolorek i rudzielców. 8O Zastanawialiśmy się, gdzie poprzedni Betki właściciel znalazł tak ciekawie umaszczonego kota (Becia też jest z Kokotowa), a tam cała kolonia takich jak ona. ;)
Dzisiaj mija rok odkąd Snake zamieszkał u nas jako tymczas. Przez ten czas chłopak schudł, problemy z pęcherzem miewa coraz rzadziej, za to na łóżku rozpycha się coraz bardziej. Ogólnie zrobił się z niego straszny słodziak. :)
Obrazek
Nie wiem co się stało, ale mój ostatni post zniknął.
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pon sie 08, 2011 12:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Jakie piękne zdjęcie!
Jakbym chciała, żeby inne koty z Tokarni miały podobne szczęście, jak Betka... :(
Obrazek

ryśka

Post » Pon sie 08, 2011 15:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

a o co chodzi z kotami z Tokarni??

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon sie 08, 2011 15:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

ryśka chyba miała na myśli koty z Kokotowa.

foczka.skoczka

Post » Pon sie 08, 2011 15:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

chyba tak :)

Ziółko

Post » Pon sie 08, 2011 21:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Zrobiłyśmy z Betką skromny bazarek na rzecz jej ziomków: viewtopic.php?f=20&t=131488

foczka.skoczka

Post » Śro sie 10, 2011 12:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

foczka.skoczka pisze:ryśka chyba miała na myśli koty z Kokotowa.

Oczywiście! :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw sie 11, 2011 22:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Słuchajcie, ja tu planuję wypad zwiadowczy do Kokotowa, a dziś, po powrocie z krótkiego urlopu okazało się, że ukradziono mi tablice rejestracyjne mojego samochodu... to rujnuje całą akcję... nie poradzę sobie bez środka transportu! Ratunku :(

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw sie 11, 2011 23:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Przez cały ten stres zapomniałam zameldować, że wszystkie trzy TVKoty są już u siebie dzięki mojemu koledze, któremu w tym miejscu serdecznie dziękuję za pomoc logistyczną i support emocjonalny :D.

Niestety zdjęcia średnio mu się udały ;) a to przez to, że kociaste albo niechętnie wychodziły z transporterów, albo niepospolicie szybko z nich wystrzelały:
Obrazek

Tu próbuję jednocześnie sterować wszechświatem i wytrząść niechętnego kota z transportera...
Obrazek

starchurka

Post » Pt sie 12, 2011 15:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

starchurko powinno Ci się udać i bez samochodu bo autobusem można tam jechać :lol: a co do auta to współczuję :(

Ziółko

Post » Sob sie 13, 2011 0:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

Jak się nie zna dokładnego miejsca docelowego w Kokotowie, to nie polecam jechać autobusem, bo tam jest niesamowita numeracja, np. trzy domy obok siebie mogą mieć numery: 12, 245 i 658. 8O :lol:

foczka.skoczka

Post » Nie sie 14, 2011 19:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

To nie o to chodzi. Nie chcę robić pustego przebiegu - jeżeli tam jechać, to trzeba powoli zacząć wyłapywać te koty. Pracy jest dużo, pieniędzy i czasu mało...
Przypominam, że kotów w sumie, łącznie z maluchami, jest około 40, zresztą - kto wie, ile. Nie będę wozić busem po jednym kocie, tym bardziej, że to nie jest bezpieczne - transportery są bezpieczne, ale do pewnego stopnia. Trzeba na nie bardzo uważać. Najbardziej rozsądne byłoby zabezpieczanie ich dodatkowo plastikowymi klipsami, nawet podróżując samochodem (z dzikusem).

starchurka

Post » Nie sie 14, 2011 19:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

foczka.skoczka pisze:Jak się nie zna dokładnego miejsca docelowego w Kokotowie, to nie polecam jechać autobusem, bo tam jest niesamowita numeracja, np. trzy domy obok siebie mogą mieć numery: 12, 245 i 658. 8O :lol:

8O :lol:

starchurka

Post » Wto sie 16, 2011 15:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 97! Bielskie koty - na zabiegi!;)

starchurka pisze:Słuchajcie, ja tu planuję wypad zwiadowczy do Kokotowa
- myślałam że chodzi Ci o wypad zwiadowczy czyli rozejrzeć się pogadać z ludźmi itp.

Jak coś to jestem już w Krk i mogę autem podjechać z Tobą, tylko wiesz że ja pracuję więc jedynie po południu lub wieczorkiem :D

Ziółko

[poprzednia][następna]