ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pt sie 05, 2011 16:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

Podrzucam ślepinkę u Anna61 (a właściwie kotka mieszka w stodole, a Ania zajmuje się jej sterylką)
Anna61 pisze:Ja wysiadam... :(

Zobaczcie tą biedną kocinkę :cry:
Miała dzisiaj też zabieg na te oczka i za miesiąc znowu ja czeka operacja, bo trzeba spróbować aby mogła widzieć chociaż przez tak zwane mleko, ale niestety gwarancji nie ma.
Kotka szuka odpowiedzialnego domku, domku odpowiedzialnego i świadomego jej kalectwa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

I wątek Ani viewtopic.php?f=1&t=116775&start=1170
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 06, 2011 12:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

Anna61 pisze:Bezdomna, roczna, niewidoma kotka szuka domku stałego. viewtopic.php?f=1&t=116775&start=1170

Obrazek Obrazek

Uzupełniam opis koteczki wedle podanego wzorca.

Pimpusia - 1 rok
Kotka bardzo przyjacielska do ludzi i kotów, miziaczka-bardzo :1luvu: :cry: szuka domku stałego
bezdomna - przebywa w stodole itp.
Miejscowość Pabianice
kontakt do mnie na pw, mogę podać też e-mail
Wsparcie finansowe - tak

Po niedzieli zrobię jej nowe zdjecia.

Wypis z lecznicy

Badanie kliniczne.
Zrośniecie spojówek z gałką oczną, w lewym oku zrost powiek - po przebytym kocim katarze.

Zalecenia.
Ze względu na utrzymanie kota (kot wolnowychodzący)wskazana plastyka powiek i spojówek.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 07, 2011 10:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

Jak alessandra wróci to na pewno zauktualizuje na wątku :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon sie 08, 2011 19:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

dzięki ewelinko80 za uznanie, nikt sie nie zainteresował moim Itusiem, a taki kochany jest-a tak przy okazji- itusiowy pogląd życiowy- Ituś jest wspaniały i kocha wszystkie stworzenia ,więc Itusia trzeba kochać i już, a jak nie to..wpierdziel 8) (niestety Percia z sypialni doświadczyła tego, bo nie chciała Itusia pokochać :mrgreen: )

Sin, wklejam na razie tutaj zdjęcia, proszę o podanie inform. których nie mam wg wzoru, wstawie Strzałeczkę na 1 stronę, jeśli zajdzie potrzeba dofinansowania, zgłoś koteczkę tutaj (masz tyle tymczasów, że naprawdę śmiało napisz i tak masz spore obciążenie kosztami) i bądźcie z nami, zaglądajcie do ślepaczków :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
- Strzałeczka
-koteczka
- stan zdrowia: Strzałeczka przytyła i chyba ciut urosła - jednak jak na swój wiek - jest bardzo mała. Ostatecznie nie wiemy jednak ile ma miesięcy :roll:
Pan doktor włożył jakieś narzędzie do oczka i podniósł wrzód - pod spodem jest oczko - lekko zamglone ale jest, czy będzie widzieć - nadal nie wiemy. Bardzo na plus jest to, że choć mruży ślepinki to ma obydwa otwarte
-dt Sin
-Gdańsk
-kontakt : ?
-wsparcie finansowe: ?
- Tak grzecznego kotka to nie znam - posadzi się toto na kolanach i już, położy się, mrruczy, zasypia, łapunie wyciąga...sama słodycz. W ogóle cierpliwie znosi wszystkie zabiegi, jest wyjątkowo kochanym kociakiem.

Aga, wg mnie to dobry podział, przy tych funduszach nie da się inaczej :(
lepiej aby rezerwa była i to nie byle jaka

Gibutkowa, juz wstawiam koteczkę na 1 stronę

i powoli robimy listę sierpniową

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sie 08, 2011 20:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-lista lipcowa zamknięta str. 18

jutro rano postaram sie ogarnąc nowości, przepraszam,musze leciec juz do domu (jestem w pracy jeszcze :evil: )

przenoszę z pw apel o domek chocby tym,czasowy dla niewidomej koteczki, proszę, może ma ktoś pomysł i prosbą do Bazyliszkowej lub osoby, która jets aktywna na FB o zrobienie tam ogłoszenia koteczce, to sprawa naprawde pilna, dziekuję
alessandra

belize pisze:Witam. Nie wiem czy powinnam tu pisać ale bardzo potrzebuję pomocy i szukam różnych możliwości. Mam założony wątek na forum, tu wklejam link viewtopic.php?f=13&t=131072.
Tak w skrócie to historia przedstawia się następująco: ponad 2 tyg. temu w centrum Łodzi, na parkingu pojawiła się młoda kotka, cały dzień przesiedziała w zasadzie w jednym miejscu. Pod wieczór razem z narzeczonym postanowiliśmy zainteresować się bidulą. Okazało się że kotka jest niewidoma. I tak znalazła się u nas w domu. Nie mogliśmy jej tam tak zostawić - parking, samochody, psy i ludzie... Kotka jest po wizytach u weta, odrobaczona, badał ją okulista, który stwierdził, że to wada wrodzona, coś z nerwem wzrokowym, być może jakiś uraz ale obecnie śladów nie ma. Kotka nie jest jeszcze wysterylizowana bo właśnie przechodzi ruje.
Proszę o pomoc w znalezieniu domku dla milusińskiej, najlepiej stałego. My niestety nie możemy jej zatrzymać, mieszkamy w wynajętym, mamy już trzy swoje psy. Mieszkanie to pokój, kuchnia i łazienka. Suki niestety niezbyt chętnie tolerują futrzaka w domu. Jak kotka jest w pokoju, to suki w kuchni i na odwrót. Myślę że koteczka zasługuje na lepszy domek, gdzie będzie miała stałe swoje miejsce. Możemy ją zatrzymać do końca miesiąca, gdyby znalazł się dla niej DT oczywiście nadal poczuwamy się do jej opieki (finansowo i w szukaniu DS). Możemy zapewnić również transport dla kotki.
Później niestety będziemy musieli ją oddać do schronu :cry:

Milusińska ma ogłoszenia na stronie foranmimals-lodz.pl, koty.pl, morusek.pl, oglaszamy24.pl i jeszcze planuje wykupić pakiet ogłoszeń u CatAngel.

Jeśli jest możliwość pomocy to proszę o kontakt mailowy lub tel. (udostępnie po wyrażeniu zgody belize)

Z góry dziękuję.

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 11:35 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon sie 08, 2011 21:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Cioteczki, chciałam Wam przekazać dobrą wiadomość - kocurek Panduś z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=130088&start=285 od dzisiaj jest w nowym domu :)
Serdecznie dziękuję Wam za wsparcie, wszystkie dobre rady i obecność na jego wątku. A podopiecznym z tego wątku - takich samych losów :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon sie 08, 2011 22:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Gratulacje dla Pandusia :D
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon sie 08, 2011 23:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Zakończył się już mój bazarek.
Olejek dziurawcowy zarobił dla Ślepaczków 236 zł :D .

Podajcie mi proszę dane do skarbonki, jak tylko wpłyną pieniążki to je przekaże dla kotków.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sie 09, 2011 11:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Amika6 pisze:Zakończył się już mój bazarek.
Olejek dziurawcowy zarobił dla Ślepaczków 236 zł :D .

Podajcie mi proszę dane do skarbonki, jak tylko wpłyną pieniążki to je przekaże dla kotków.

Amika6 takiego bazarku jeszcze nie było- tyle pieniazków !! :dance: :dance2: :dance:
już pisze pw :D :ok:

i bardzo dobra wiadomość odnośnie Pandusia -oby wszytskie nasze ślepinki znalazły wspaniałe domki :ok:

alessandra

Post » Wto sie 09, 2011 11:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Strzałeczka oraz Pimpusia sa pod nr 10 i 11 w kąciku adopcyjnym

a oto propozycja listy sierpniowej:

1. Pimpusia brak dt Obrazek Obrazek
kontakt Anna61
viewtopic.php?f=1&t=116775&start=1170
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto sie 09, 2011 14:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Dziękuję.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sie 09, 2011 14:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Obrazek
kwiaty dla Anny61 od moich osobistych ślepinek :wink: ObrazekObrazek

alessandra

Post » Wto sie 09, 2011 14:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

Dziękuję :D

mam do oddania prawie całe opakowanie gentamycyny (ważne do 20.08)
1/3 opakowania floxalu (ważne do 21.08)
ważność obliczona - 4 tyg od otwarcia
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto sie 09, 2011 19:09 Re: Ślepaczki-prosze nie pisać - dopiero budujemy;)

naprawdę pilne
1.
- data dodania: 23 maja 2011 r.
- Obrazek Obrazek Obrazek
- Zuzia
- kotka
- ok. 3 lata
- stan zdrowia: "raczej nie widzi, może nie dowidzi - nie reaguje na ruch ręki, jest bardzo wystraszona, troszkę "syczy". Cały czas ma tak duże źrenice."
- od kwietnia 2011 r. mieszka w schronisku!!! Zuzia mieszka w gliwickim schronisku, tam gdzie Bolek/Wojtek i Lolek (który jest na dt) - wpisani pod numerem 12
- miejscowość: Gliwice
- link do wątku: wątek schroniska : info, zdjęcia 1 strona (nie ma osobnego wątku) viewtopic.php?f=13&t=123184
- kontakt: Ewa 507 953 900 lub korespondentka2@wp.pl
- wsparcie finansowe: nie
- informacje pozostałe: delikatna, filigranowa, bardzo wystraszona. Bardzo ważne znalezienie DT lub DS.

4. dodane 26-07-2011
-Obrazek

-Jeszcze bezimienna
-kotka
-ok. 1 -1,5 roku
-Znaleziona na parkingu. Jak się później okazało kotka niedowidzi. Pomimo swojej wady, w uroczy dla siebie sposób, szybko uczy się topografii pomieszczeń,
w których przebywa.

-Obecnie przebywa w mieszkaniu u Pani, która ją znalazła, który dzieli razem z trzema psami (niekoniecznie przyjaźnie nastawionymi do niej).Potrzebne choćby dt
-Miasto: Łódź
-wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130750&p=7747004#p7747004
-Kontakt:
tel.505590275
emilazajac@o2.pl
-wsparcie finansowe ?
-Jest przy tym wszystkim towarzyska i chętna do zabawy. Każdy ma prawo do życia i miłości, dlatego pilnie szukamy dla niej stałego lub tymczasowego domu.[/quote]

11.
data dodania 09-08-2011r.
Obrazek Obrazek
Pimpusia - 1 rok
Kotka bardzo przyjacielska do ludzi i kotów, miziaczka-bardzo :1luvu: :cry: szuka domku stałego
bezdomna - przebywa w stodole itp.
Miejscowość Pabianice
viewtopic.php?f=1&t=116775&start=1170
kontakt- pw Anna61, mogę podać też e-mail
Wsparcie finansowe - tak
Stan zdrowia .Badanie kliniczne.
Zrośniecie spojówek z gałką oczną, w lewym oku zrost powiek - po przebytym kocim katarze.
Zalecenia.
Ze względu na utrzymanie kota (kot wolnowychodzący)wskazana plastyka powiek i spojówek

alessandra

Post » Wto sie 09, 2011 19:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-leki oddam str. 1 ogłoszenia

edit :wink:
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 20:04 przez lusesita, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

[poprzednia][następna]