Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 17:51 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

maryjane82 pisze:czy ktoś z Was zamawia w zaaoplusie? Przyłączylabym się, żeby za przesyłkę samotnie nie bulić.

Ja zamawiam. Raz na 3-4 tyg. ale jutro do mnie przyjdzie przesyłka, więc następna pod koniec miesiąca.
Ostatnio edytowano Sob sie 06, 2011 18:01 przez magradz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Sob sie 06, 2011 17:59 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Może ktoś od Was mógłby pomóc?
viewtopic.php?f=13&t=131387
Kocięta zakatarzone i z początkami kk, jak im się nie pomoże, to... wiecie co :(.

Ja rozkładam bezradnie ręce - piszę aż z Krakowa... Gdyby był jakimś cudem transport, to bym wzięła jednego zasmarkańca do siebie (kiedyś wiozłam kota do kotiki, może teraz udałoby się na odwrót; może ktoś z Waszych znajomych będzie jechał na urlop na południe?).

Pozdrawiam.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob sie 06, 2011 22:23 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Marea pisze:Marlena przekierowała tel dziś do mnie pewną Panią, we Wrzeszczu na podwórku, gdzieś na tyłach Manhatanu są malutkie kociaki, ok 4 tyg. prawdopodobnie bez matki, wciśnięte w jakąś dziurę, jeden leżał martwy obok, nie znam szczegółów, Pani też nie bo dopiero dziś je zobaczyła, nie bardzo wiem jak pomóc, bo nie znam miejsca gdzie możnaby je umieścić, mogę złapać zawieźć do weta itp ale więcej możliwości nie mam, sama marzyłabym by znaleźć tymczas dla kilkunastu kociaków...
Może ktoś ma miejsce...
Pani chciała bym je zabrała do uspienia, żeby nie umierały na podwórku...bo tam szans nie mają. :?

Maluszki już u Magradz :ok: Dzięki Gosia :wink:

Mają ok 3 tyg, na oko zdrowe, marmurkowy chłopak, beżowa i czarna 2 dziewczynki.
Głodne, chlipały kocie mleczko ze strzykawki, jedzenie stałe to jak narazie dla nich czarna magia :|

aha miejsce z którego je zabrałam to ul Sienkiewicza 3 (na tyłach bloku, na ogrodach), byłe Sejowe tereny ;) masakra tam z kotami :?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob sie 06, 2011 22:56 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

No tak, Jasiek zgodził się na jednego malucha, jakoś przełknął dwa.
A jest zachwycony trzema. Maluchy nakarmione, śpią przytulone do niego :)

Trzy tak naprawdę stanowią mniejsze niebezpieczeństwo niż jeden. Nie ma szans, by zostały :ryk:

Obrazek

magradz

Post » Nie sie 07, 2011 9:06 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Twój Jasiek jest b opiekuńczy, dobrze masz mając takiego TZ :wink:
Mam nadzieję że pójdzie gładko i bezproblemowo z małymi Tuptusiami i wybacz że popsułam Wam poranne plany grzybowe :D
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie sie 07, 2011 12:18 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Kociaki całkiem spore. Noc przespały z nami w łóżku - efekt: duże pranie z rana ;)
Pobudka o piątej, karmienie i wszyscy mogli wrócić do spania.

Kociaki są 3:
- czarna dziewczynka, największa, najbardziej żarta, już lubi przytulać się do człowieka, trochę "ciele";
- lekko biszkoptowa dziewczynka, charakterna, najmniejsza z całej trójki, najbystrzejsza, pierwsza załapała kuwetę; bystra, fajna, ale trochę dzika;
- burasek to chłopak, interesuje go właściwie tylko jedzenie i spanie :) ale lubi głaskanie i przytulanie.

Jeść same nie chcą, ale za kilka dni powinny załapać. Za to bez problemu załapały kuwetę; nie trzeba ręcznie pomagać, wystarczy brzuszki pomasować :ryk:

Jutro pojadę po coś do odrobaczania :? i odpchlenia, bo dzieciaki się drapią trochę.

Cała trójka wygląda tak:
Obrazek

A tu z kocią nianią:
Obrazek

Obrazek

magradz

Post » Nie sie 07, 2011 15:50 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Znalazł się czwarty kociak, na razie jest u Echtom, wieczorem ma trafić do mnie.

Mam pytanie: czy ktoś mógłby przejąć na weekend chociaż 2, a najlepiej cztery kociaki. Nie jedzą jeszcze samodzielnie niestety, ale same robią do kuwety.
Chodzi mi przejęcie od piątku po południu/wieczorem do poniedziałku (to też dzień wolny, 15.08). Musimy wyjechać, naprawdę musimy, a 4 kociaków nie dam rady z sobą zabrać :(

Obrazek

magradz

Post » Nie sie 07, 2011 16:38 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz pisze:Znalazł się czwarty kociak, na razie jest u Echtom, wieczorem ma trafić do mnie.

Uff, mam kociaka. Chyba dziewczynka, bo ma dziurki blisko siebie ;), ale na 100 % pewna nie jestem. Troszkę śmy się ubrudziły przy próbie nakarmienia strzykawką, ale jest OK :) Bardzo żywotny maluch - łazi, próbuje się chować, wdrapała się na materac i z niego zeskoczyła. Przyłapałam, jak kuca na progu i wsadziłam do kuwety, co zaowocowało małym siusiu. Próbuje też się myć i wygryzać pchełki - zaraz zrobię przegląd futerka.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie sie 07, 2011 17:42 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

echtom pisze:
magradz pisze:Znalazł się czwarty kociak, na razie jest u Echtom, wieczorem ma trafić do mnie.

Uff, mam kociaka. Chyba dziewczynka, bo ma dziurki blisko siebie ;), ale na 100 % pewna nie jestem. Troszkę śmy się ubrudziły przy próbie nakarmienia strzykawką, ale jest OK :) Bardzo żywotny maluch - łazi, próbuje się chować, wdrapała się na materac i z niego zeskoczyła. Przyłapałam, jak kuca na progu i wsadziłam do kuwety, co zaowocowało małym siusiu. Próbuje też się myć i wygryzać pchełki - zaraz zrobię przegląd futerka.

Jest czarna czy burasek?
Czarna, która jest u mnie, wydaje się, jakby była z innego miotu ;) Ma białe kłaczki jak mój Felek :(

Obrazek

magradz

Post » Nie sie 07, 2011 18:09 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

stanleyk pisze:Hey! Chcielibyśmy przyjąć małego kotka na DT, tak na pierwszy raz, żeby nie rzucać się na głęboką wodę :)

Rozmawiałem już z mpacz78 i seja, ale napiszę jeszcze to, bo zgaduję, że teraz bezdomnych maluszków dużo.

ogrom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mogę ci jakiegos odstapić :ok: mam 9 :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie sie 07, 2011 18:17 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Mam pytanie: czy ktoś mógłby przejąć na weekend chociaż 2, a najlepiej cztery kociaki. Nie jedzą jeszcze samodzielnie niestety, ale same robią do kuwety.
Chodzi mi przejęcie od piątku po południu/wieczorem do poniedziałku (to też dzień wolny, 15.08). Musimy wyjechać, naprawdę musimy, a 4 kociaków nie dam rady z sobą zabrać :(

się poświęcę.........dawaj.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie sie 07, 2011 18:19 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz pisze:Jest czarna czy burasek?
Czarna, która jest u mnie, wydaje się, jakby była z innego miotu ;) Ma białe kłaczki jak mój Felek :(

Pewnie już wiesz, że burasek :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie sie 07, 2011 18:19 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

widzisz gosia, gdy jeden umiera- dostajemy 4 w spadku od bozi...u mnie jest tak- oddaje jednego do adopcji, a przybywa mi 6 kolejnych :(

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie sie 07, 2011 19:18 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:
stanleyk pisze:Hey! Chcielibyśmy przyjąć małego kotka na DT, tak na pierwszy raz, żeby nie rzucać się na głęboką wodę :)

Rozmawiałem już z mpacz78 i seja, ale napiszę jeszcze to, bo zgaduję, że teraz bezdomnych maluszków dużo.

ogrom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mogę ci jakiegos odstapić :ok: mam 9 :(

Już mamy jednego od użytkowniczki kotika, ale nie jest z nim dobrze :(

Zobacz sama:
viewtopic.php?f=13&t=131416
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Nie sie 07, 2011 19:46 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

no nie za fajnie :(

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]