Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 14:36 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

magda, to zgadamy się razem na połączenie tego i okęcia
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sie 06, 2011 14:38 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

jopop pisze:magda, to zgadamy się razem na połączenie tego i okęcia

ok :)
oczywiście zupełny przypadek, wyszłam u kolegi na balkon na papierosa ;/

i teraz mam te małe kulki w głowie, bo to takie dwa małe Marcysie :(
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Sob sie 06, 2011 14:44 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

:cry: shit, obyście zdążyły ... a jak Marcyś&Co?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sie 06, 2011 15:12 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

alix76 pisze::cry: shit, obyście zdążyły ... a jak Marcyś&Co?

szczęśliwy, ma balkon zabezpieczony i śpi od wczoraj w łóżku :)

Malutka ma tylko coraz gorsze badania krwi - leukocyty tym razem przekroczyły górną granicę - we wtorek kolejne badania :cry:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pon sie 08, 2011 10:58 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

http://www.dogomania.pl/threads/212137- ... erz%C4%85t
18 sierpnia w Sejmie dyskusja nad projektem nowelizacji Ustawy o Ochronie Zwierząt. W związku z tym organizowany jest marsz spod GPW do Sejmu. Myślę, że warto zgłosić się jako organizacja popierająca :) Poza szczytnym celem, to promocja Fundacji Jokot.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 08, 2011 20:14 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

HELP :!: :!: :!:
Do znajomej karmicielki ktoś podrzucił 2 kociaki. Czyściutkie, zdrowiutkie, śliczne. Od domowej kotki zapewne, jakiś "dobry człowiek" zapakował maleńtasy w pudełeczko i postawił na schodach do piwnicy, gdzie ta pani karmi podwórkowe dziczki :roll:
Jest krówka/-ek i rudas z białymi łapkami. Płci nie znamy. Jutro postaram się o jakieś foty.
Z opisu wynika, że mają jakieś 6-7 tygodni.
Pani nie może ich trzymać, jest chora, ma skomplikowaną sytuację rodzinną i pobudliwego psa, który już dostaje kręćka przez nowych lokatorów.
A my nie mamy co z nimi zrobić.
DT PILNIE POTRZEBNY :!: :!: :!:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto sie 09, 2011 9:11 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Help! Na Saskiej Kępie zwiał Arnold! Głupio wyszło, jego Pan starannie zamknął go w jednym pokoju, żeby wietrzyć drugi a tam się okazało, że było niedomknięte okno :( . Burza otworzyła i ...
Czy ktoś może doradzić na bieżąco? Ja jestem ze słabym netem i bez telefonu, chłopka młody i niedoświadczony :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sie 09, 2011 12:31 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

alix76 pisze:Help! Na Saskiej Kępie zwiał Arnold! Głupio wyszło, jego Pan starannie zamknął go w jednym pokoju, żeby wietrzyć drugi a tam się okazało, że było niedomknięte okno :( . Burza otworzyła i ...
Czy ktoś może doradzić na bieżąco? Ja jestem ze słabym netem i bez telefonu, chłopka młody i niedoświadczony :(

Wiem, że na FB coś się już w tej sprawie dzieje, Salvadore obiecał mieć rękę na pulsie... ja niestety nie mam jak tam pojechać i szukać...
Obrazek

jopop

Post » Wto sie 09, 2011 20:33 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Aleba pisze:HELP :!: :!: :!:
Do znajomej karmicielki ktoś podrzucił 2 kociaki. Czyściutkie, zdrowiutkie, śliczne. Od domowej kotki zapewne, jakiś "dobry człowiek" zapakował maleńtasy w pudełeczko i postawił na schodach do piwnicy, gdzie ta pani karmi podwórkowe dziczki :roll:
Jest krówka/-ek i rudas z białymi łapkami. Płci nie znamy. Jutro postaram się o jakieś foty.
Z opisu wynika, że mają jakieś 6-7 tygodni.
Pani nie może ich trzymać, jest chora, ma skomplikowaną sytuację rodzinną i pobudliwego psa, który już dostaje kręćka przez nowych lokatorów.
A my nie mamy co z nimi zrobić.
DT PILNIE POTRZEBNY :!: :!: :!:

Fotki maleńtasów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Mają jakieś 5-6 tygodni.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto sie 09, 2011 21:54 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Rudzieńki :mrgreen: i Króweczek :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sie 10, 2011 6:15 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Dziś trudny dzień.

zaraz jedziemy do lecznicy z Dalmą na sterylkę, 2 kocurami z Białołęki na przegląd (nie podobają mi się), Gersią na powtórzenie badań. Stamtąd ruszamy na łapankę na Okęciu. W planach 5-7 dorosłych i 2 maluchy. Prosimy o kciuki.

I BARDZO proszę o DT dla tych 2 maluchów których zdjęcia wkleiła Aleba. I tych 2 które będę próbować łapać. I całej masy innych...
Obrazek

jopop

Post » Śro sie 10, 2011 8:36 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

iwona66 pisze:Rudzieńki :mrgreen: i Króweczek :1luvu:

Chcesz? ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro sie 10, 2011 8:43 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Aleba pisze:
iwona66 pisze:Rudzieńki :mrgreen: i Króweczek :1luvu:

Chcesz? ;)

Mam zakaz małych rudych :( ,wszelkich małych
zbieracz się we mnie odzywa :mrgreen:

Stary i rudy to predzej :wink:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sie 10, 2011 9:28 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

Ty uważaj co piszesz, bo zaraz propozycję dostaniesz ;)
Stary, rudy i z ZĘBAMI 8)
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]