PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 16:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

joarkadia :ok:
Jeszcze troche i będzie ważyła tyle, co moja Malutka po dwóch latach :kotek:
Przepraszam za porównanie, ale już takie skrzywienie mam :mrgreen:
Niech nam Czarowniczka rośnie zdrowo :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 05, 2011 19:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

shira - moja mama miała identyczną sytuację: najpierw przyszłam na świat ja, dziecko idealne (słowa mojej mamy, nie moje), pierwszy rok życia przespałam, budzona tylko na posiłki. Mama mówi, że w ogóle nie płakałam tylko tak... stękałam jak czegoś chciałam. Dwa lata po mnie urodził się mój brat i to był horror i teksańska masakra piłą mechaniczną - darł się 25godzin/dobę :lol:
pomponmamo - nie miałaś okazji tego fenomenu zauważyć, bo tylko jedno dziecko urodziłaś :mrgreen:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt sie 05, 2011 19:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ja byłam dzieckiem nietypowym,bo się nie darłam ,za to nie spałam24/24.I jeszcze nie jadłam nic ,prócz cyca mamy do 10 m-ca.(Byłam dzieckiem z ciąży przenoszonej,skóra mi schodziła,na odżywki i mleko sztuczne reagowałam uporczywymi wymiotami.Babcia twierdzi,że to było gorsze,niż drący sie berbeć-nie śpiacy, ale ciagle chętny do zabawy i kąpieli,byle bez karmienia.Tato sie uczył na polibudzie,ja z nim.Mama poszła do pracy szybko(w końcu lata 70 poprzedniego wieku),czekała na przerwę z pieluchą pod bluzką,taki miała nawał pokarmu 8O ).Teraz jestem już stara i jak widać -przeżyłam :D ale jestem swoistym ewenementem we wspomnieniach.Gdyby nie to,że nie mogli mieć dzieci więcej,pewnie by spróbowali.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt sie 05, 2011 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

No to jak już tak opowiadamy...
Mój brat jest starszy. I wył, wył, wył.... Jakiś lekarz mamie powiedział, że tak będzie do 3 lat i się nie pomylił... 8O
A moja mama niczego nie nauczywszy się za pierwszym razem wpadła ponownie po niespełna dwóch latach.... Jak to skumała, to podobno ona wyła :ryk:
I tak oto pojawiłam się ja. :mrgreen: Mój ryczący brat miał wtedy 2,5 roku i się ostentacyjnie wyprowadził "na dół do babci" :ryk: :ryk:
A ja podobno byłam bardzo grzeczna... I czego oni się dziwią, jak kot spał ze mną w łóżeczku od pierwszych dni. Miałam wszystko czego człowiekowi trzeba do szczęścia to i grzeczna byłam. :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 05, 2011 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

villemo5 pisze:No to jak już tak opowiadamy...
Mój brat jest starszy. I wył, wył, wył.... Jakiś lekarz mamie powiedział, że tak będzie do 3 lat i się nie pomylił... 8O
A moja mama niczego nie nauczywszy się za pierwszym razem wpadła ponownie po niespełna dwóch latach.... Jak to skumała, to podobno ona wyła :ryk:
I tak oto pojawiłam się ja. :mrgreen: Mój ryczący brat miał wtedy 2,5 roku i się ostentacyjnie wyprowadził "na dół do babci" :ryk: :ryk:
A ja podobno byłam bardzo grzeczna... I czego oni się dziwią, jak kot spał ze mną w łóżeczku od pierwszych dni. Miałam wszystko czego człowiekowi trzeba do szczęścia to i grzeczna byłam. :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt sie 05, 2011 19:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

villemo :ryk:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt sie 05, 2011 20:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

he??
Moja historia taka śmieszna? Siem nie spodziewałam :oops:
Mój brat powrót mamy ze szpitala ze mną skwitował następująco: "ja idę na dół do babci, ty kochaj Agnieszkę"...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 05, 2011 20:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Historia nie,ale wniosek końcowy trafiony w sedno :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt sie 05, 2011 20:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

pomponmama pisze:Rozpuściłaś Tomaszka i tyle. :twisted: Nie wierzę, że było aż tak źle :roll:

Uwierz....było.... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 05, 2011 20:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ja jestem już taka stara, że nie pamiętam swojego wczesnego dzieciństwa :mrgreen: Za to dzieci miałam grzeczne, śpiące, nic niejedzące. Porody łatwe, krótkie i przyjemne. Za to potem w miare upływu czasu i przybywania im lat dawały popalić .
Villemo - brat dobrze rozpoznał sytuację , a kota w pieleszach zazdraszam baaaardzo.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 05, 2011 20:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

becia_73 pisze:
villemo5 pisze:No to jak już tak opowiadamy...

:ryk: :ryk: :ryk:

Vill, ja wyprowadziłam się do domu babci, jak urodził się mój brat (miałam 4 lata, wzięłam reklamówkę z zabawkami w prawą i pomaszerowałam z 50 metrów do domu babci i zostałam tam for ever) :D Dziś z bratem mogę flaszkę obalić i jest jednym z moich najlepszych kumpli, ale w dzieciństwie marzyłam o tym, by go ubić. Dosłownie :oops:
A dzieciarem byłam upasionym, mordatym i w ogóle niepodobnym do się :ryk:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt sie 05, 2011 20:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

joarkadio... jestem strasznie wzruszona tym co piszesz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ucaluj Karinke w malutkie stopki, jej jak sie ciesze !!!

dziewczyny... ja nie wyprowadzalam sie przy narodzinach rodzenstwa ale pamietam ze podszczypywalam siostre w lozeczku bo byla taka grzeczna i cicha i spokojna ze az mnie skrecalo :) i chcialam zeby powyla choc troche :twisted: ale najmlodsza juz czesalam, pomagalam w kapieli i smarowaniu oliwka. relacje pokomplikowaly sie troche pozniej :twisted:

ja jestem potwornie zmeczona, fizycznie i psychicznie. przerasta mnie to wszystko, dlatego w ramach terapii pomalowalam na fioletowo paznokcie u stop a na czerwona u rak. jutro klade farbe. a po weekendzie jade do przyjaciolki bez internetu, na kilka dni, pochodzic boso po trawie i pobawic sie z jej dziecmi w piasku... musze nabrac sil....

dobrej nocy...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt sie 05, 2011 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

shira3 pisze:
pomponmama pisze:Rozpuściłaś Tomaszka i tyle. :twisted: Nie wierzę, że było aż tak źle :roll:

Uwierz....było.... :wink:

Identycznie jak u ciebie Shiro było u mojej koleżanki.
Jak urodziła Emilię, nie wiedziała, ze ma dziecko. Mała jadła i spała. W tym czasie ja odchodziłam od zmysłów, bo mój syn pierworodny nie spał wcale i ciągle chciał jeść. Byłam po prostu wykończona.
Na to Gosia mi mówiła, ze coś źle robię chyba. :roll:
Potem ona urodziła syna Michała i to, co to dziecko wyprawiało, nie da sie opowiedzieć.
Mój Michał i drugi syn Piotrek razem wzięci nie dali mi tak popalić jak jej synek.
Nie powiem, miałam wredną satysfakcję,mówiąc jej, ze chyba coś źle robi chyba :twisted:
Dziecko się jakieś rodzi i tyle. :mrgreen: Wpływ środowiska jest, ale nie przeceniałabym go.

Mój Piotrek, już od urodzenia był uparty jak osioł i taki cichociemny i tak mu zostało do dzisiaj.
Michał niespokojny i wymagający ciągłej uwagi skupionej tylko na nim i tak ma do dzisiaj.

Życzę Ci Joarkadio, żeby Karinka była anielskim dzieckiem - takim jak tu dziewczyny opisują. Ja takiego dziecka nie miałam, ale może dlatego, ze to byli chłopcy :twisted:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sie 05, 2011 21:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Sol,
Ty masz się nie poddawać, rozumiesz!!
Zbieram się żeby do Ciebie napisać, bo to będzie dłuższy list ;-)
Podaj mi proszę nr kom na pw do Etiopii bo chce jej karmę zamówić..

Karinka do domu!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt sie 05, 2011 21:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ponoć byłam grzecznym dzieckiem...... choć tego nie pamiętam. Moja mama nie karmiła mnie piersią, bo nie miała pokarmu, więc od razu byłam na butelce, a straszny niejadek byłam - miała ze mną przeboje abym zjadła cokolwiek.... potem wymyśliła, żeby do każdej butelki dodawać żółtko jajka i wtedy pochłaniałam i dwie butelki za jednym posiedzeniem. Rodzina jak przyjechała do naszego domu (my na górze, ciotka mieszkała na dole) dowiedziała się o moim istnieniu dopiero po kilku godzinach, jak wyspałam się porządnie i była pora kąpieli - ponoć nawet nie płakałam 8O Za to w wieku 4 miesięcy zaczęłam wołać mamę - jak już płakałam to nie łaaa tylko ma.... i czasami za jednym tchem wołałam "Mama"..... a moja mama dumna była z tego jak nie wiem co :ryk:
Ten moment, jak ją wziełam na ręce..... nie do opisania :1luvu: :1luvu: Jeszcze trochę i będzie ze mną :piwa: :piwa:
Jak na razie praktycznie nie płacze, tylko cichutko pomrukuje - wygląda to tak jakby chciała pogadać a nie jak płacz. Mój tymczas Chmurek głośniej od niej popiskuje :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

[poprzednia][następna]