delor789 pisze:Tak czytam Wasze posty i szczerze mówiąc albo ktoś płaci Pani, która utworzyła ten temat aby oczerniał gazetę, która UŚWIADAMIA laikom a zwłaszcza dzieciom jak powinno się traktować koty albo naprawdę macie zbyt wyolbrzymione oczekiwania wobec gazet. Wpadłam na to forum przypadkiem i musiałam się zarejestrować aby wygłosić swoje zdanie,bo uważam,że komuś poprzewracało się w głowie! Gazeta propaguje sterylizację i nie chce mi się wierzyć,że narzekacie na to,że tego nie ma! KOT upadł,bo był zamkniętym pismem - dobry dla hodowców a nie dla kogoś,kto chciał po prostu poczytać o kotach...Cieszę,że nigdy tego nie kupiłam,bo bym się zanudziła na śmierć.Taka prawda!
Z gazetą jest tak,że trzeba iść na kompromisy.NIGDY nie robi się wszystkiego co się chce,bo finanse na to nie pozwalają. Brutalne prawo rynku.Osobiście lubię to w Kocich Sprawach,że dają głos czytelnikom.Trochę to niefair i niezrozumiałe,że jedynie wyrażacie frustrację z tego powodu. Założeniem twórców gazety jest to,że współtworzą ją z osobami,które czytają Kocie Sprawy. Można zamieszczać swoje ogłoszenia dotyczące adopcji,felinoterapii i akcji prozwierzęcych.
Z tego co czytam to wynika,iż dla Was najlepsza kocia gazeta powinna się nazywać STERYLIZACJA KOTÓW a każdy artykuł dotyczyć sterylizacji. Ludziom jest potrzebne też coś pozytywnego-dlatego są konkursy rysunkowe/fotograficzne itp. Dostatecznie dużo się słyszy o przykrych sprawach dotyczących zwierząt. Wiem,ktoś na pewno napisze,że to w takim razie trzeba uświadamiać ludzi aby takich sytuacji nie było itp. Ale spójrzcie racjonalnie. To nie jest jedyne medium o zwierzętach,która pisze o takich sprawach. Istnieje jeszcze telewizja czy internet. Nie zwalajcie całej winy na jedno wydawnictwo!
Nigdy tak nie będzie,że wszystko spodoba się każdemu ale możecie sugerować aby zajęto innymi tematami także. Nie oczerniajcie ludzi,którzy tak jak Wy chcą polepszenia bytu zwierząt. Zamiast się rozdrabniać na grupki, które myślą,że po prostu wszyscy są przekupieni i wcale nie zależy im na niczym a Wy jesteście tymi męczennikami, którzy wiedzą wszystko lepiej, to bardziej pozytywne byłoby połączyć siły w walce o godniejsze życie kotów i nie tylko. O to właśnie nam wszystkich chodzi! A może się mylę?
Pozdrawiam i mam nadzieję,że będziecie odrobinę sprawiedliwi.
Hmm, z tego postu dość wyraźnie widać, kto komu płaci i dlaczego
A poziom wypowiedzi ... zostawię to bez komentarza ...