Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 7:21 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

ewar pisze:Joasia S. wydała książkę o swoich kotach, na co ją bardzo namawiałam.Czytałam jej wątki, były super, świetny język, cudne zdjęcia..itd.Książkę kupiłam, przeczytali ją wszyscy moi znajomi.Niestety, koszty wydania takowej były spore.Tak się teraz zastanawiam, czy nie mogłaby powstać taka gazeta w wersji elektronicznej? Nie byłoby taniej? Z góry przepraszam, ale ja w sprawach internetowych głupia jestem.

w wersji internetowej to i za friko się da zrobić, jeśli znasz kogoś kto umie zrobić skład i znajdziesz wolontariuszy do pisania. ew. za jakieś naprawdę śmieszne pieniądze.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw sie 04, 2011 7:30 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

Istnieją juz portale o kotach, kwestia "tylko" stałych autorów tekstów i zdjeć. Nieodpłatnie pisanych i nieodpłatnie udostępnianych.

Poniżej, na szybko znalezione, portale prowadzone/tworzone przez użytkowników Miau:
http://www.zwierzak-w-domu.info/
http://www.koty.pl/
http://www.domowe-tygrysy.info/
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 04, 2011 7:37 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

delor789 pisze:Tak czytam Wasze posty i szczerze mówiąc albo ktoś płaci Pani, która utworzyła ten temat aby oczerniał gazetę, która UŚWIADAMIA laikom a zwłaszcza dzieciom jak powinno się traktować koty albo naprawdę macie zbyt wyolbrzymione oczekiwania wobec gazet. Wpadłam na to forum przypadkiem i musiałam się zarejestrować aby wygłosić swoje zdanie,bo uważam,że komuś poprzewracało się w głowie! Gazeta propaguje sterylizację i nie chce mi się wierzyć,że narzekacie na to,że tego nie ma! KOT upadł,bo był zamkniętym pismem - dobry dla hodowców a nie dla kogoś,kto chciał po prostu poczytać o kotach...Cieszę,że nigdy tego nie kupiłam,bo bym się zanudziła na śmierć.Taka prawda!
Z gazetą jest tak,że trzeba iść na kompromisy.NIGDY nie robi się wszystkiego co się chce,bo finanse na to nie pozwalają. Brutalne prawo rynku.Osobiście lubię to w Kocich Sprawach,że dają głos czytelnikom.Trochę to niefair i niezrozumiałe,że jedynie wyrażacie frustrację z tego powodu. Założeniem twórców gazety jest to,że współtworzą ją z osobami,które czytają Kocie Sprawy. Można zamieszczać swoje ogłoszenia dotyczące adopcji,felinoterapii i akcji prozwierzęcych.
Z tego co czytam to wynika,iż dla Was najlepsza kocia gazeta powinna się nazywać STERYLIZACJA KOTÓW a każdy artykuł dotyczyć sterylizacji. Ludziom jest potrzebne też coś pozytywnego-dlatego są konkursy rysunkowe/fotograficzne itp. Dostatecznie dużo się słyszy o przykrych sprawach dotyczących zwierząt. Wiem,ktoś na pewno napisze,że to w takim razie trzeba uświadamiać ludzi aby takich sytuacji nie było itp. Ale spójrzcie racjonalnie. To nie jest jedyne medium o zwierzętach,która pisze o takich sprawach. Istnieje jeszcze telewizja czy internet. Nie zwalajcie całej winy na jedno wydawnictwo!
Nigdy tak nie będzie,że wszystko spodoba się każdemu ale możecie sugerować aby zajęto innymi tematami także. Nie oczerniajcie ludzi,którzy tak jak Wy chcą polepszenia bytu zwierząt. Zamiast się rozdrabniać na grupki, które myślą,że po prostu wszyscy są przekupieni i wcale nie zależy im na niczym a Wy jesteście tymi męczennikami, którzy wiedzą wszystko lepiej, to bardziej pozytywne byłoby połączyć siły w walce o godniejsze życie kotów i nie tylko. O to właśnie nam wszystkich chodzi! A może się mylę?

Pozdrawiam i mam nadzieję,że będziecie odrobinę sprawiedliwi.

Hmm, z tego postu dość wyraźnie widać, kto komu płaci i dlaczego :roll:
A poziom wypowiedzi ... zostawię to bez komentarza ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 04, 2011 11:54 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

Kocuria pisze:
ewar pisze:Joasia S. wydała książkę o swoich kotach, na co ją bardzo namawiałam.Czytałam jej wątki, były super, świetny język, cudne zdjęcia..itd.Książkę kupiłam, przeczytali ją wszyscy moi znajomi.Niestety, koszty wydania takowej były spore.Tak się teraz zastanawiam, czy nie mogłaby powstać taka gazeta w wersji elektronicznej? Nie byłoby taniej? Z góry przepraszam, ale ja w sprawach internetowych głupia jestem.

w wersji internetowej to i za friko się da zrobić, jeśli znasz kogoś kto umie zrobić skład i znajdziesz wolontariuszy do pisania. ew. za jakieś naprawdę śmieszne pieniądze.

MariaD pisze:Istnieją juz portale o kotach, kwestia "tylko" stałych autorów tekstów i zdjeć. Nieodpłatnie pisanych i nieodpłatnie udostępnianych.

Poniżej, na szybko znalezione, portale prowadzone/tworzone przez użytkowników Miau:
http://www.zwierzak-w-domu.info/
http://www.koty.pl/
http://www.domowe-tygrysy.info/

Jeśli ktoś miałby chęci i pomysł na wydanie swoich wypocin o kotach - chętnie przyjmujemy taką osobę do naszego grona.
Zrobić dział/y, miejsce na Domowych Tygrysach - to żaden problem, gorzej z chętnymi do pisania.

Ale jeśli takowa osoba się znajdzie - chętnie poznam :wink:

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Pt sie 05, 2011 14:32 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

W mojej gazecie od 1,5 roku co tydzień ukazuje się kolumna pt. "Jak pies z kotem". Nie ja ją redaguję - tylko piszę. I czasem jaśnisty szlag mnie trafia, gdy - po iluś moich tekstach o sterylkach, schroniskach, pseudach vi bezdomnych kotach - redachtorka puszcza radosny szczebiot o słodkich kociaczkach, w domciu jakiejś celebrytki narodzonych. I co mogę - psińco, delikatnie rzecz ujmując.

Tyle, że jest to zwyczajna gazeta codzienna, a nie cóś, co się w zwierzęcej tematyce specjalizuje....

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt sie 05, 2011 14:40 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

delor789 pisze:Z tego co czytam to wynika,iż dla Was najlepsza kocia gazeta powinna się nazywać STERYLIZACJA KOTÓW a każdy artykuł dotyczyć sterylizacji.

Czego by nie mówić, w tym zdaniu jest sporo prawdy. Nikt nie kupi "Miesięcznika STERYLIZATOR".
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Pt sie 05, 2011 14:50 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

stanleyk pisze:
delor789 pisze:Z tego co czytam to wynika,iż dla Was najlepsza kocia gazeta powinna się nazywać STERYLIZACJA KOTÓW a każdy artykuł dotyczyć sterylizacji.

Czego by nie mówić, w tym zdaniu jest sporo prawdy. Nikt nie kupi "Miesięcznika STERYLIZATOR".

W Moim Psie nie ma takich bredni o "cudzie narodzin" i jakoś ludzie kupują...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 05, 2011 16:05 Re: Nasze własne, miauowe pismo o kotach - jak zrobić? str.2

Zofia&Sasza pisze:
stanleyk pisze:

W Moim Psie nie ma takich bredni o "cudzie narodzin" i jakoś ludzie kupują...

Ja nie mówię, że KS jest bez grzechu -- zresztą, nie czytałem, więc się nie wypowiadam. Ale czasem atakuje się tu ludzi, kóz ogłaszając małe koty, nawet nie pytając, czy to nie są np. znajdy.
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

[poprzednia]