K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 11:20 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:dopytam.

To jeszcze dopytaj z łaski swojej o coś osłonowego.
Bo nic nie dostały. Ja mam w domu trilac, przyniosę wieczorem, to się chyba podaje po pół ampułki dwa razy dziennie.

Aha, jeszcze jedno.
Czy już wiadomo, kto koty zawiezie do kontroli we środę 10.08.?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt sie 05, 2011 12:29 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

głosy donoszą, żeby nie mieszać podawanie oridedermylu z płynem do uszu dr seidla.. nie podawajcie tego płynu.. zdaje się, że najlepiej najpierw wyczyścić uszy patyczkiem (suchy lub z wodą), a później dać oridermyl, a seidla nie.. ja od jutra do wtorku będę mu to podawać (później będę prosić o kontynuację - bo to terapia dwutygodniowa), ale będę próbowała wstrzelić się w dużyr popołudniowy, bo sama nie dam sobie z nim rady.. czy dzisiejszy dużyr popołudniowy będzie mógł obsłużyć uszy tolka (czyszczenie i oridermyl)?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt sie 05, 2011 13:56 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

dziewczyny z krakowa przepraszam was najmocniej mam prosbe
gdybyscie wiedzialy o jakiejs pracy w okolicach krakowa dajcie mi znac dobrze? bardzo was prosze
gerardbutler

Post » Pt sie 05, 2011 14:07 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

czy ktoś może poratować Etiopię i psa transportem na już? od dr Dudy do Huty. Ja mogę dopiero po 17, ale to późno.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sie 05, 2011 14:19 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:czy ktoś może poratować Etiopię i psa transportem na już? od dr Dudy do Huty. Ja mogę dopiero po 17, ale to późno.

już załatwione

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Pt sie 05, 2011 14:25 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Danke.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt sie 05, 2011 17:42 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Dwa pozostale muzealniaki zostaly u dr.Dudy na obserwacji.
Z czekoladkowych kociakow Lion ma slabe rokowania. Dostal antybiotyk i leki przeciezapalne. Mam mu podawac glukoze. Jest opcja, ze u niego tez robaki :( mam nadzieje, ze jemu sie uda. Zlloty serdeczne podziekowania :1luvu:

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt sie 05, 2011 18:48 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zlloty pisze:
lutra pisze:czy ktoś może poratować Etiopię i psa transportem na już? od dr Dudy do Huty. Ja mogę dopiero po 17, ale to późno.

już załatwione

Serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Młoda tak słaba że nie jest w stanie chodzić po schodach weszła na 3 stopnie i się przewróciła - wnoszenie psa na wysokie trzecie piętro masakra.

Vanja przytulam

Nadrobimy zaległości jak się wszystko ustabilizuje i unormuje .
Oby jeszcze w tym roku
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt sie 05, 2011 22:56 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Jeszcze jeden kącik z kociątkiem: http://tablica.pl/oferta/kot-do-adopcji ... DeMWL.html
Toto nie wygląda na tylko 5-6 tygodni, co?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob sie 06, 2011 4:28 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

mrr pisze:Jeszcze jeden kącik z kociątkiem: http://tablica.pl/oferta/kot-do-adopcji ... DeMWL.html

To to ma sporo więcej

2-3 miesiące

upojna noc za nami wypiłam litr kawy.......

Czy ktoś nadal klika ??

http://www.organizacjepozytku.info/
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob sie 06, 2011 7:43 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Etiopia pisze:
mrr pisze:Jeszcze jeden kącik z kociątkiem: http://tablica.pl/oferta/kot-do-adopcji ... DeMWL.html

To to ma sporo więcej

2-3 miesiące

Ciekawe, ze to weterynarze zaniżają wiek malucha ;).Chyba że już kilka tygodni u nich siedzi...

Tu jeszcze kwiatek (jakich wiele): http://tablica.pl/oferta/sliczny-kotek- ... DeWOJ.html
Rozmawiałam z dziewczyną, plątała się trochę, wg niej kociak ma 6 tygodni, dopiero co odstawiony od matki, ona po niedzieli wyjeżdża i nie ma co z kotem zrobić. Kotek podobno "nieporadny, potrzebuje opieki"(?!). Zdaje się, że zadawałam za trudne pytania, bo zerwała kontakt. Wrrr, ja - dyplomatyczne antytalencie.
Szkoda malucha do schronu :(.
Może ktoś podpyta o niego? Jeśli dziewczyna nie znajdzie mu domu, a jest zdecydowana, żeby go oddać, to ja go mogę przejąć :roll: Ciekawe gdzie jest płodna mamusia...
Ostatnio edytowano Sob sie 06, 2011 9:58 przez mrr, łącznie edytowano 1 raz

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob sie 06, 2011 8:18 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Podrzuciłam trilac na kociarnię, proszę podawać osłonowo kotom z antybiotykiem dwa razy dziennie po pół ampułki na kota.
Basia poda dzisiaj rano.

Wywiesiłam też grafik na sierpień, jest jeszcze tylko jeden dyżur do obsadzenia.

NO I POJAWIŁ SIĘ UZUPEŁNIONY REGULAMIN - zatwierdzony przez Tweety. Bardzo proszę o przestrzeganie.
Kocie karty zdrowia dopnę do klatek wieczorem, proszę o uzupełnienie danych w miarę możliwości.

EDIT: dzwoniła Basia, Mea kicha jak nakręcona i jest osowiała, ale apetyt ma. :( Na kwarantannie nie ma już wolnej klatki. Będę chyba zmuszona przenieść Tolka do klatki w cat-roomie, wypuścić Gila, a na miejsce Tolka dać Meę.

Czy ktoś może potwierdzić, czy Tolek jest szczepiony? Bo książeczki jego jakoś nie widziałam.
Obrazek

miszelina

Post » Sob sie 06, 2011 9:45 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zapraszam do zabawy, który kociak jak ma na imię.
Zdjęcia by iskra666 oprócz tych brzydkich :)
https://picasaweb.google.com/jm.asiunia/DodaKoraKaja

Poniżej jedno dla zachęty.
Obrazek

Proszę o ogłoszenia dla panienek.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob sie 06, 2011 10:11 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Skonsultowałam Meę telefonicznie, ma przez 7 dni dostawać 2 x dziennie kefavet 1/4 tabletki. Trilac można podawać też.

Kotom w cat-roomie od dzisiaj trzeba wieczorem dodawać betaglucan do karmy!!
Obrazek

miszelina

Post » Sob sie 06, 2011 10:24 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:Skonsultowałam Meę telefonicznie, ma przez 7 dni dostawać 2 x dziennie kefavet 1/4 tabletki. Trilac można podawać też.

Kotom w cat-roomie od dzisiaj trzeba wieczorem dodawać betaglucan do karmy!!

:( gdzie mea siedzi? znalazła się jeszcze jakaś klatka na kwarantannę?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]