Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 13:11 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze:
Sulfuria pisze:Żmijko, może on jest z tych facecików co, wiesz-gazetka, kontemplacja, spokój...a tu mu maluchy po głowie latają i chłopak się skupić nie może Spróbuj kuwetkę (jego kuwetkę?) ustawić w cichy kącik i zobacz co będzie.

Dzięki ale myślę że tu o coś poważniejszego chodzi. To raczej taki typ co nie robi na nim wrażenia stado orangutanów przebiegających pod nosem do kuwety robi co ma robić i dołącza do reszty małpiszonów. A w kuwecie jest bardzo często i siedzi niby siusiając czasem nawet 2 min a jak wstaje to 3 żwirki sklejone.. :cry: Dziś będę dzwonić do niej, mam nadzieje że się nie wkurzy że na prywatny ją męczę w czasie urlopu. Nie chcę żeby znów jakiś popapraniec strzelał antybiotykami w mojego kocurra na oślep.

Wiesz, że zawsze szukam najprostszego wytłumaczenia... Szkoda, że coś się paprze ale nasze kociaste mają najlepszego vetologa na Świecie więc dasz radę! :mrgreen:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Czw sie 04, 2011 13:13 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze::placz:
viewtopic.php?f=1&t=131293
Proszę, prześlijcie gdzie możecie, będę wdzięczna
:placz:

Wywal ostatnie zdjęcie z albumu.
Wstawiam ogłoszenie na GL.
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Czw sie 04, 2011 16:37 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

No tak, tam jest tzw. kocia sklejka. Zaraz przeniosę do innego albumu. Sulfuria, Ty poprostu jak zawsze optymistka. Dzięki dziewczyny że wpadacie na kawkę, fajnie że jest to forum. Z Rockym lekka poprawa. Jak wróciłam z pracy kot na przywitanie zademonstrował sikanie. Już troszkę krócej i więcej. Od razu zadzwoniłam do wetki z podziękowaniami. Jeśli bedzie ok to mam to traktować jako incydent ale na wszelki wypadek jak mi się uda mam pobrać mocz i pon jej przywieść. Zapytałam też czy nie przesadzam z telefonami na prywatny nr, śmiała się i powiedziała że jeszcze nie, jak będę to mi powie :D Kochana kobieta, co nie?
Ta przemiła osóbka przyjmuje w klinice sggw pod nazwiskiem Biel, chodź o sobie mówi "kocia czarownica" ale to jest/była nasza tajemnica. Koty ją uwielbiają. Ja z resztą też.

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Czw sie 04, 2011 18:12 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

To super że jest poprawa! :) Głaski dla kiciora :) Rzeczywiście fajna babeczka, może i my zostaniemy pacjentami, bo na SGGW mam całkiem niedaleko :)

A ja jak już pisałam, martwie sie trochę tym, że Tikru mało sika... przez kilka dni po powrocie od rodziców sikał normalnie (przypisałam to zmianie wody i miski na fontannę do której jest przyzwyczajony), a teraz znowu klops. Po 24h w kuwecie jedno nieduże sioo, a normalnie były 2-3 i to spore :( Nie wiem czy to zwiastun jakichś kłopotów, czy zwyczajnie pić mu się nie chce. Zostawiłam go od wczoraj na suchym żeby obserwować czy będzie pił więcej - na razie efektów brak. Zastanawiam się czy się nie złamac i nie dać mu zwykłej kranówy i zobaczyć co będzie - ta woda smakuje mu najbardziej ze wszystkich i zawsze znajdzie sposób by sie dorwać do wazonu z kwiatami albo konewki którą podlewam kwiaty. Żywiec z fontanny nie budzi takich emocji nigdy. W przyszłym tyg. wybieramy się do weta na szczepienie, chipowanie i odrobaczanie to się zapytam co i jak, ale może wy macie jakiś sposób na zachęcenie kota do picia? Może częściej go zachęcać do aktywności fizycznej? Jak się zmęczy ganianiem, to chyba powinien więcej pić?

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Czw sie 04, 2011 18:36 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Jouluatto, nie kapuję czy masz problem z tym że Tikru mało sika czy że mało pije?
Moje koty nie chcą pić wody z butelki. Filtruję kranówkę filtrem brita i przegotowuję. Gdy miałam wątpliwości czy moje koty nie piją za mało to dolewałam wody do mokrej karmy. Zupka zawsze idzie cała, szczególnie ciepła.
P. Biel polecam, już o niej pisałam. Czasem zdaje się być troszkę ekscentryczna ale co do kociego zdrowia to dr House.

Żmijka

Post » Czw sie 04, 2011 18:39 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Ach, już sobie przypomniałam ze str 30. Spróbuj dodać ciepłej wody do karmy, albo chrupki namoczyć. Moje to najpierw chlipią wodę a potem jedzą. Bardzo to lubią.

Żmijka

Post » Czw sie 04, 2011 22:29 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze: :placz:
viewtopic.php?f=1&t=131293
Proszę, prześlijcie gdzie możecie, będę wdzięczna
:placz:

Żmijka jeżeli chcesz to mogę zrobić kociakom wydarzenie na FB, tam dużo ludzi zagląda

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Czw sie 04, 2011 23:09 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Dzięki Żmijka, spróbuje tak jutro zrobić :) Jak się miewa pacjent?
Julka75, jeśli zrobisz wydarzenie, to mam nadzieję zalinkujesz tu?

Jouluatto

Post » Czw sie 04, 2011 23:38 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Jouluatto pisze:Dzięki Żmijka, spróbuje tak jutro zrobić :) Jak się miewa pacjent?
Julka75, jeśli zrobisz wydarzenie, to mam nadzieję zalinkujesz tu?

ależ oczywiście! :ok:

julka75

Post » Pt sie 05, 2011 7:12 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

julka75 pisze:Żmijka jeżeli chcesz to mogę zrobić kociakom wydarzenie na FB

Będę bardzo wdzięczna. Tylko nie dawajcie nigdzie tego filmiku bo jest lipny ;-P Popracuje nad lepszym.
Z Rockym to już sama nie wiem. Wczoraj raz się wysikał więcej, potem znów mniej. A dziś nie mogę go złapać przy kuwecie. Widziałam jak wychodzi a w kuwecie było już kilka sików więc nie wiem czyj jest czyj. No cóż pięć szczyli w domu, w tym 4 młode to kuweta co godzina pełna :?
Mam nadzieje że nic mu nie jest albo że wyjdzie z tego bo już się przyzwyczaiłam do budzenia się z mruczącym kocim zadem na twarzy.

Żmijka

Post » Pt sie 05, 2011 11:00 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze: Gdy miałam wątpliwości czy moje koty nie piją za mało to dolewałam wody do mokrej karmy. Zupka zawsze idzie cała, szczególnie ciepła.

Żmijka, bardzo dziękuję Ci za tą radę! :1luvu: Tikru właśnie pożarł mokre z dwoma łyżkami stołowymi wody :) W pierwszej chwili się dziwił co to za zupa, ale po chwili zaczął zajadać i zmiótł całośc :) :ok:

Z Rockym będzie ok! :ok:

Jouluatto

Post » Pt sie 05, 2011 14:59 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Jouluatto pisze:Tikru właśnie pożarł mokre z dwoma łyżkami stołowymi wody

To super, miło że pomogłam.

Żmijka

Post » Pt sie 05, 2011 15:38 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

https://picasaweb.google.com/Zmijka83/M ... directlink
dodałam kilka fotek do albumu maluchów
a to hamak który moje kocury uwielbiają
Obrazek
a to smok ToffoCom
Obrazek
nie wiem czy widać, to link do albumu gdzie są na końcu
https://picasaweb.google.com/Zmijka83/D ... directlink

Żmijka

Post » Pt sie 05, 2011 16:31 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

julka75

Post » Sob sie 06, 2011 0:01 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Dzięki Julka75, kochana jesteś
zerknijcie na nowy filmik, troszkę mi się do muzy nie zgrał ale trudno
http://www.youtube.com/watch?v=6qZc3wU7Kcg

Żmijka

[poprzednia][następna]