Kocięta od zbieraczki, Akselek [*] :( Burza i Sparta w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 12:57 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Zofia&Sasza pisze:
Wielbłądzio pisze:
jasdor pisze:Zbyt dużo pewnie tych przeprowadzek :( Kaziulek psychicznie bardzo to musi przeżywać. Nie jest przyzwyczajony do częstego zmieniania miejsca pobytu i cierpi. :ok: :ok: :ok: :ok:

Też tak myślę :( I sama nie wiem, czy fundowanie mu kolejnej (oczywiście wyłącznie w sytuacji, gdyby znalazł się jakiś DT gotowy zamienić się ze mną na tymczasy) nie podziała na biedaka JESZCZE gorzej :(
Dajmy mu czas do końca tego tygodnia. Jeżeli nic się nie poprawi, albo będzie się pogarszać... No tak, rozpędziłam się. Bo niestety całkiem możliwe, że właśnie tak będzie, natomiast kompletnie nie mamy idei, co w takim razie możemy z Kaziem zrobić :(

Baba dzwoniła z pytaniem, jak się ma Kazio :? Poinformowałam ją, że ma najprawdopodobniej alergię pokarmową.

Teraz to niech się baba wypcha. :evil: To z mojej strony. (Zwłaszcza, że Kazio jest leczony, rany prawie wyleczone, a ja nie chcę żebny go spotkał los taki jak Maciusia ['])
Aczkolwiek wiem, że nie możesz jej powiedzieć, żeby się wypchała. Możesz jej powiedzieć np. że ma się, kurna, świetnie. :evil:
Sorry, ale sytacja Kazia jest teraz dla mnie osobiście b. ciężka. W d. mam emocje tej baby, przez której zachowanie Kazio się w ogóle w naszym świecie pojawił.
Kazio na pewno do niej nie wróci. Nie wiem jak Ty, Zofia&Sasza, ale dla mnie nie ma takiej opcji.
Choć nie wiem co dalej z Kaziem, opcji powrotu do baby nie biorę pod uwagę.

A teraz, wybaczcie, idę rozwalić jakąś ściankę, potłuc talerze czy coś. Bo ogródka do skopania pod ręką akurat nie mam. :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 04, 2011 13:02 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Wielbłądzio pisze:
jasdor pisze:Zbyt dużo pewnie tych przeprowadzek :( Kaziulek psychicznie bardzo to musi przeżywać. Nie jest przyzwyczajony do częstego zmieniania miejsca pobytu i cierpi. :ok: :ok: :ok: :ok:

Też tak myślę :( I sama nie wiem, czy fundowanie mu kolejnej (oczywiście wyłącznie w sytuacji, gdyby znalazł się jakiś DT gotowy zamienić się ze mną na tymczasy) nie podziała na biedaka JESZCZE gorzej :(
Dajmy mu czas do końca tego tygodnia. Jeżeli nic się nie poprawi, albo będzie się pogarszać... No tak, rozpędziłam się. Bo niestety całkiem możliwe, że właśnie tak będzie, natomiast kompletnie nie mamy idei, co w takim razie możemy z Kaziem zrobić :(

Baba dzwoniła z pytaniem, jak się ma Kazio :? Poinformowałam ją, że ma najprawdopodobniej alergię pokarmową.

Teraz to niech się baba wypcha. :evil: To z mojej strony. (Zwłaszcza, że Kazio jest leczony, rany prawie wyleczone, a ja nie chcę żebny go spotkał los taki jak Maciusia ['])
Aczkolwiek wiem, że nie możesz jej powiedzieć, żeby się wypchała. Możesz jej powiedzieć np. że ma się, kurna, świetnie. :evil:
Sorry, ale sytacja Kazia jest teraz dla mnie osobiście b. ciężka. W d. mam emocje tej baby, przez której zachowanie Kazio się w ogóle w naszym świecie pojawił.
Kazio na pewno do niej nie wróci. Nie wiem jak Ty, Zofia&Sasza, ale dla mnie nie ma takiej opcji.
Choć nie wiem co dalej z Kaziem, opcji powrotu do baby nie biorę pod uwagę.

A teraz, wybaczcie, idę rozwalić jakąś ściankę, potłuc talerze czy coś. Bo ogródka do skopania pod ręką akurat nie mam. :evil:

A może Ci adresik tej osoby podam? :twisted: Byłoby przyjemne z pożytecznym :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sie 04, 2011 13:07 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Tylko pod warunkiem, że pewne wyrafinowane zbrodnie nie podpadają pod paragraf. Ale podpadają.

Nie mam teraz poczucia humoru... :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw sie 04, 2011 13:07 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

A adoptujesz te wszystkie krowy, jak potem Adę zamkną :roll: ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw sie 04, 2011 13:25 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Ado, to może przyjedziesz mi sprzątnąć balkon? Ty się wyładujesz, ja zyskam porządek na balkonie a na szczęście sprzątanie nie jest karalne :wink: A tak na poważnie - w przypadku takich babiszonów walę całą prawdę - "miał dużo szczęścia, że żyje, bo z rozpaczy po stracie domu i ludzi których kochał przestał jeść. Te rany wynikały z karmienia jedzeniem, na które był uczulony - już się leczą i niedługo ładnie powinny porosnąć sierścią. I nie, nie może go pani zabrać. "
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 04, 2011 13:28 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Alienor pisze:Ado, to może przyjedziesz mi sprzątnąć balkon? Ty się wyładujesz, ja zyskam porządek na balkonie a na szczęście sprzątanie nie jest karalne :wink: A tak na poważnie - w przypadku takich babiszonów walę całą prawdę - "miał dużo szczęścia, że żyje, bo z rozpaczy po stracie domu i ludzi których kochał przestał jeść. Te rany wynikały z karmienia jedzeniem, na które był uczulony - już się leczą i niedługo ładnie powinny porosnąć sierścią. I nie, nie może go pani zabrać. "

A ja spróbuję sposobem: "No wie pani, on ma alergię na karmę. Musi jeść taka specjalną... Ile kosztuje? No właśnie, tu mamy problem - 300 zł miesięcznie..." :twisted: Pamiętaj, że mamy tam jeszcze Balbinkę i stado kotów do kastracji.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw sie 04, 2011 18:13 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Współczuję :evil: Z naszą było o tyle lżej, że sie raczej nie sprzeciwiała. A jeśli nawet to dostała bardzo grzeczny op....ol. Tylko, że nasza to pani mgr biologii, nauczycielka, wizytator . Człek inteligentny (pozory). Nam zostało jeszcze 4 koty do zabrania, a trwa to od początku lutego. Jeszcze wiele pracy przed Wami.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 05, 2011 7:49 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Jest marnie. Serce mi się kraje.

Dziś rano zastałam Kaziutka z łebkiem zakopanym pod kocykiem i gazetami, cała reszta wystająca na zewnątrz, przypłaszczona do podłoża i roztrzęsiona :( Czego ten kot się tak boi ??? Czego on musiał doświadczać u tej p*****nej zbieraczki :crying: ?

Jego zachowanie wskazuje na to, że boi się innych kotów, nie mnie. Bo dla mnie jest kochany, łagodny, ani mu w głowie agresja i nawet nie sprawia wrażenia szczególnie przestraszonego, kiedy się do niego zbliżam... A towarzystwo mojego stada (nie bezpośrednie zresztą, bo przecież chyba widzi i kojarzy, że jest od nich oddzielony za sprawą klatki?) działa na niego dosłownie paraliżująco :(

Przed wyjściem z domu z powrotem wstawiłam mu do klatki transporter. Trudno, najwyżej znów pod siebie nasika, ale przynajmniej przez cały dzień będzie się mniej bał :(

Rozpaczliwie poszukujemy innego DT dla Kazia - takiego, w którym byłaby możliwa całkowita izolacja od reszty zwierząt (psów podobno też bardzo się boi). Oczywiście w zamian mogę wziąć do siebie jakiegoś innego, niewymagającego izolacji kota, a w przypadku kociaków/młodszych podrostków ostatecznie nawet dwa...
Pomocy, zanim Kazio zejdzie na serce ze strachu :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sie 05, 2011 8:51 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

:(
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pt sie 05, 2011 10:03 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Po ogólnych forumowych i pozaforumowych naradach padła decyzja, że Kazio trafia do mnie na DT.
Będzie w łazience na początku.
Nie wiemy co z tego wyjdzie. Nie wiemy, czy będzie lepiej. Ale gorzej chyba nie może być.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt sie 05, 2011 10:06 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

A krople Bacha, czy jak tam sie pisze. Może cos takiego by Kaziulkowi pomogło? Ja mam dla niego jeszcze troche "na konto" za bazarek.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 05, 2011 10:11 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Z kroplami Bacha nie mam doświadczenia.
Zawsze jak mam tymczasy jest włączony Feliway (pod kątem tymczasów i rezydentów). :ok:

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Od ok. 3 lat nie tymczasuję dorosłych, ale Kazio nie wygląda na kota, który miałby się bić. Słodzina. Biduś.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt sie 05, 2011 11:22 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

To ja dla poprawy nastroju wrzucę naszą Piekielną Piątkę :wink: Wreszcie się udała sesja przy - prawie - dziennym świetle i w miłych okolicznościach przyrody :D

AKSELEK
Obrazek

Obrazek

JEFFS
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 05, 2011 11:32 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 05, 2011 11:31 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

SPARTA
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 05, 2011 11:34 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

FIONA
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]