PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2011 21:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Bolkowa pisze:Napisałam posta i komputer go zlikwidował :evil:
Po spojrzeniu na to co napisałam / napisałyście piorun we mnie strzelił. Bo czemu ja/Wy martwimy się, że komuś coś nie będzie odpowiadało :?: Czy bank martwi się, że nie mamy konta, adresu, stałego etatu :?: A Unia, że nie mamy jednego papierka by otrzymać fundusze :?: Kto daje ten ma prawo wyboru i ma prawo wymagać :!: Nie wiem jak WY ale ja to biorę sobie to zdanie do serca.

A co do jabłecznika - chętnych do zjedzenia wielu, ja pierwsza, tylko ... wybrałam się na spacer. Dorotko, jabłecznik robi się szybko, zdązymy obrać i upiec w czasie podziwiania moich kotów :lol:

kotka doroty pisze::evil: :evil: :evil: Posta mi zeżarło :evil: :evil: :evil:

Jak wrócę do Pyrlandii to zadryndam i siem przypomnę,będę jabłecznik jeść 8)

Tak pisałyście o tym pysznym jabłeczniku, ze aż miau.pl zgłodniało i posty zeżera
:ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro sie 03, 2011 21:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Asia_Siunia pisze:
Po spojrzeniu na to co napisałam / napisałyście piorun we mnie strzelił. Bo czemu ja/Wy martwimy się, że komuś coś nie będzie odpowiadało :?: Czy bank martwi się, że nie mamy konta, adresu, stałego etatu :?: A Unia, że nie mamy jednego papierka by otrzymać fundusze :?: Kto daje ten ma prawo wyboru i ma prawo wymagać :!: Nie wiem jak WY ale ja to biorę sobie to zdanie do serca.

A co do jabłecznika - chętnych do zjedzenia wielu, ja pierwsza, tylko ... wybrałam się na spacer. Dorotko, jabłecznik robi się szybko, zdązymy obrać i upiec w czasie podziwiania moich kotów :lol:

Tak pisałyście o tym pysznym jabłeczniku, ze aż miau.pl zgłodniało i posty zeżera

To samo pomyslalam Asiu!!! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 03, 2011 21:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Wyyy! Jabłeczniki kurde! Mój cholerny piekarnik nie pozwala na upieczenie jakiegokolwiek nie-zakalca, cierpię z powodu braku ciasta :twisted: :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro sie 03, 2011 21:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

narobiłyście smaku.. trza zrobić jabłecznika w weekend
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sie 03, 2011 21:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Asia_Siunia pisze:

To Bolkowa zaczęła :mrgreen: iau to niech chrupecki wcina albo inną kocią karmę :twisted:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro sie 03, 2011 21:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

dolabra pisze:narobiłyście smaku.. trza zrobić jabłecznika w weekend

dolabra ...grabisz sobie :twisted:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Śro sie 03, 2011 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

bo?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sie 03, 2011 21:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ja jestem łasuch :mrgreen: Jabłecznik!Będziesz piekła :roll: wyślij Dorocie tak.....pól blaszki :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Śro sie 03, 2011 21:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ciasto podpieczone, 2kg jabłek obrane (bo 1,5kg nieobranych miało być a ja jeszcze podjadałam).
Zaraz zrobię kruszonkę. Dorotko wpadaj.

Owszem Alix my nie Unia ani bank, ale też nie rozlewnia pieniędzy - jakieś zasady być muszą. Teraz łatwiej je będzie ustalić niż w momencie, gdy kocia bieda zawita a z nią emocje. Ja na razie martwiłam się, że darbiorca będzie musiał się natrudzić by pieniądze od nas otrzymać, nie myslałam o tym, że ja też muszę się natrudzić by je do kasy paktu wrzucić. Kiedyś (i oby to nie wróciło) 10zł/miesiąc było dla mnie olbrzymią kwotą a co dopiero uzbierane w pakcie kilkaset złotych

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw sie 04, 2011 5:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

No przecież nikt do tej pory nie rozlewał pieniędzy - były umotywowane zgłoszenia oraz głosowanie. Oczywiście, że muszą być zasady i trzeba je doprecyzować, skoro były wątpliwości, ale pamiętajmy, że im więcej nałożymy obwarowań formalnych, tym:
a) mniej osób/DT będzie mogło z nich skorzystać;
b) będzie mniej efektywna.
Uzasadnienie - chcemy docierać do osób osamotnionych, nie-medialnych etc. - to często ludzie starsi, średnio posługujący się kontem bankowym (listonosz!). Dla takich pomoc rzeczowa często jest wybawieniem - nie muszą szukać, dźwigać - za to jest obciążeniem np. dla Siostry Skarbniczki. O DT, układach z wetami, już pisałam, ale powtórzę - na weta te same pieniądze w gotówce będą warte mniej więcej 2 x tyle usługi niż na fakturę albo przelewem.
Nie jestem zwolenniczką rozdawania kasy każdemu, kto łzawo o nią poprosi :evil: - ja na nią też ciężko pracuję. Ale skoro jest to nieformalne stowarzyszenie pomocowe, jestem przeciw sztucznym, usztywnionym regułom, w których rozmyje się idea pomagania.
Można proponować beneficjentowi formy pomocy - w niektórych przypadkach na pewno dostawa żarcia lub wpłata na konto lecznicy będzie zbawieniem - wtedy to tez pewnie spadnie na Siostrę Zgłaszającą. Ale nie twórzmy rzeczy sztucznych ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sie 04, 2011 9:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Która ma i się podzieli przepisem na jabłecznik, któy zawsze wychodzi, jest mokry i pyszny ?

Wzięło mnie :mrgreen:

I ja unikałabym usztywnienia reguł. Do tej pory świetnie nam szło głosowanie, każda miała prawo się wypowiedzieć przed ciszą wyborczą. Ten układ się sprawdził :wink: . Z wynikiem głosowania generalnie się juz nie dyskutowało. Zobaczcie jak niesamowicie fajnie utożsamiałyśmy się z naszymi kandydatami i głosowaniem :) .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sie 04, 2011 9:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

AniHili pisze:Wyyy! Jabłeczniki kurde! Mój cholerny piekarnik nie pozwala na upieczenie jakiegokolwiek nie-zakalca, cierpię z powodu braku ciasta :twisted: :lol:

Anni ja nie mam ZADNEGO piekarnika, poniewaz ten ktory posiadam nie dziala :evil: ze o kuchence nie wspomne. Aczkolwiek na razie to i tak nie ma znaczenia :roll:

Psiamo ja sie tez podpinam pod Twoje pytanie o przepis :D

Jablecznik,moje marzenie. Ja umiem zrobic sernik na zimno, Etiopia moze poswiadczyc, ze jadalny i smakuje - jedyna sie zalapala na niego. W sumie to musial byc smaczny bo zanim Etiopia do nas dotarla to cala blaszka zniknela w okamgnieniu 8) i to nie za moja sprawa!!

Slonce swieci, ladna pogoda za oknem, pora sie zbierac. Jednak dzis jade do Krk. Musialam odpoczac.

Uuuu Urzad Miasta Bytomia wyslal mi sms 8)

solangelica

Post » Czw sie 04, 2011 9:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Łoooo, Urzędy już SMSy wysyłają ? 8O

Jak się w końcu spotkamy, szykuj się z tym sernikiem, szykuj :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sie 04, 2011 10:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

psiama pisze:Łoooo, Urzędy już SMSy wysyłają ? 8O

Jak się w końcu spotkamy, szykuj się z tym sernikiem, szykuj :mrgreen:

Taaa, z informacja ze na skrzyzowaniu Miarki i Chorzowskiej do 14.00 nie dziala sygnalizacja swietlna... :roll: 8) a jutro Polonia Bytom gra z Piastem Gliwice.

Serniczek powiadasz przygotowac? Ok, nie ma sprawy. Jak sie kiedys dorobie normalnego AGD to bede szalec jak dzika w kuchni :twisted:
A na razie probuje sie spakowac. Czy ktoras z Was nie wie przypadkiem kaj wcisnelam torbe mojej mamy?? jak jej tego w koncu nie przywioze to mnie pogryzie, trzeci miesiac jej to woze......

Anni Hilli, sa jakies ziola na permanentna skleroze?!

solangelica

Post » Czw sie 04, 2011 10:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Bolkowa pisze:Po spojrzeniu na to co napisałam / napisałyście piorun we mnie strzelił. Bo czemu ja/Wy martwimy się, że komuś coś nie będzie odpowiadało :?: Czy bank martwi się, że nie mamy konta, adresu, stałego etatu :?: A Unia, że nie mamy jednego papierka by otrzymać fundusze :?: Kto daje ten ma prawo wyboru i ma prawo wymagać :!: Nie wiem jak WY ale ja to biorę sobie to zdanie do serca.

A słyszałaś o akcji "nie biegam"? Zamierzam się choć trochę pod nią podpiąć...

Przepis na jabłecznik mam, ale nie chce mi się pisać :twisted: Robić też nie :ryk: Dobry jest, ale nie mam do niego cierpliwości...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

[poprzednia][następna]