Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 18:27 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

zdolną masz siostrę, nie ma co! :) podziwiam!

u na leje i leje ....wszystkie buty mokre, spodnie - już dziś 3 zakładam :?

Bezdomniaczki nam się pochorowały :( dwa - plus taki, że ona obsługiwalne są - zabrałam z pomocą TŻ do piwnicznej kociarni i leczę - ostry katar, zaropiałe oczy. Nie widziałam ich kilka dni, nie przychodziły na jedzenie, a jak wreszcie wróciły, to w opłakanym stanie, do tego skóra i kości. Już na szczęście na lekach, niech przeczekają w cieple ten "piękny kawałek lata" :?

Boluś trochę lepiej, wymioty ustąpiły, w oczekiwaniu na naszego weta, który też jest stomatologiem dostaje ( zalecony przez niego) stomorgyl na problemy z pysiem.Do tego leki na wątrobę i na apetyt.

Oskarek w tej chwili też dostaje leki na apetyt, jest trochę lepiej ale pomagać i dopychać strzykawką trzeba. Cały czas na kroplówkach jeszcze. W najbliższym 1-2 tyg. chcemy/musimy mu zrobić kolejne badania krwi, zobaczyć jak stoi mocznik i kreatynina.

Nasz Rudi wczoraj zaniemógł również - pogorszył się stan dziąsełek, już krwawi, ślini się ale walczym z tym, jedzonko trzeba miksować.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lip 27, 2011 21:02 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Znów powiadomienia nie przychodzą... :(
Kiepskie to lato dla kotów wolnożyjących.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt lip 29, 2011 11:27 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=131006

Anna Rylska

Post » Pt lip 29, 2011 21:05 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Anna Rylska pisze:zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=131006

Piekny pierścionek!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 30, 2011 16:50 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

dziękuję taizu, szkoda, że nikt go nie chce :(

ja zapraszam na kolejny bazarek, mąż przekazał fant :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=131065

Anna Rylska

Post » Sob lip 30, 2011 19:40 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu , przelałam Ci na konto coś niecoś dopóki się nie rozeszło po wypłacie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro sie 03, 2011 11:51 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

edii bardzo serdecznie dziękujemy :1luvu:

zapraszam na piękny bazarek

viewtopic.php?f=20&t=131246

Anna Rylska

Post » Sob sie 06, 2011 8:58 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Dzień dobry.

Mało teraz się odzywam, bo nadal walczę z kocimi chorobami i co za tym idzie kolejnymi problemami, obiecuję się poprawić jak tylko ja ja lepiej na duszy się poczuję.
Niemniej zapraszam serdecznie na bazarek ( bardzo potrzebna jet karma, leki, karma dla bezdomnych kotów-tak bardzo potrzebna)
w krakvecie jest promocja saszetki sensitiviti po 3,9 zł sztuka, u mnie miesięcznie idzie ich 45-50 sztuk, dlatego bardzo chciałabym kupić

viewtopic.php?f=20&t=131382

Anna Rylska

Post » Sob sie 06, 2011 9:12 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Z mojego bazarku poszło jeszcze 20 zł.

Trzymajcie się zdrowo! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 06, 2011 18:03 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Erin, dziękujemy Kochana :1luvu:

bazarek ciuszkowy, zapraszam serdecznie

viewtopic.php?f=20&t=131401&p=7803016#p7803016

Anna Rylska

Post » Nie sie 07, 2011 19:16 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu, poszedł ode mnie przelew na 126 złotych. 120 z ostatniego bazarku dla Bolunia i Gołąbeczki, i zaległe 6 złotych z przedostatniego bazarku. Jeszcze czekam na zaległą wpłatę z ostatniego bazarku, ale to 15 złotych i wyślę jak tylko dotrze do mnie.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto sie 09, 2011 8:58 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Witam

Afatima dziękujemy serdecznie :1luvu:, potwierdziłam na bazarku wpłatę

U nas - choć na wątku kompletna cisza, dzieje się dużo , nawet bardzo dużo i u nas i u kotów.

Nadal mamy Groszka i Fasolkę, nikt kompletnie nie pyta o kociaki, były tylko dwa, beznadziejne telefony, wakacje :? Plus taki, że wydałam jednego prawie dorosłego tymczasa ( puchatego), mieliśmy go 3 godnie, był zdrowiutki :)
Minus taki - mamy od 2 tygodni wątrobowo-anemiczną koteńkę, w dość ciężkim stanie ( na dożylnych płynach).

Bardzo proszę , jeśli ktoś może się dorzucić do szczepienia kociaków,pomóc z karmą, lekami będę bardzo wdzięczna! - koszt najtańszej szczepionki to 54 zł, czyli jednorazowo 108 zł. Sama w tej chwili ich nie zaszczepię ( wszystko poszło na ich leczenie i walkę grzybem - bo sama szczepionka, podwójna bocanem M dla parki to 200zł) a mimo wszystko strach :?

Cały czas walczymy z Oskarkiem,bardzo bardzo maleńkimi kroczkami coś się rusza, bo mocznik w tej chwili 302zł, było ok. 400 ale ciężko - leki, płukanie, karmienie. Był okres, nie pisałam o tym wcale, że kot był w strasznym stanie, był słabiutki, śmierdział jak nie boskie stworzenie rozkładającym się mocznikiem :( Z jego jedzeniem tak średnio, jak to u chorego nerkowca - dieta to wołowina mielona i rc senistiviti, tylko to preferuje.

Pozdrawiam

Anna Rylska

Post » Wto sie 09, 2011 9:23 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Aniu za tydzień jeszcze poproszę catangel o ogłoszenia dla Groszka i Fasolki.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto sie 09, 2011 10:39 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

dziękuję!

Boluś przytył 40 dag :) wygląda w tej chwili pięknie :1luvu: tylko na łapkach pozostały ranki, na lekach i diecie jest nadal

Anna Rylska

Post » Wto sie 09, 2011 20:07 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Aniu, wyslalam Ci jeszcze pare groszy. Moze na to szczepienie "dzieciakow", albo Niebieska. Sama zdecydujesz.

Pozdrawiam serdecznie :kotek:
AiN
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

[poprzednia][następna]