Trochę przesadzono z tą najdroższą karmą.

Wszystko przez to, że temat na forum rzuciła znajoma właściciela...Bardzo ładnie pisząc o nich zresztą...ale pozwolę sobie sprostować kilka spraw...
Wyżej zamieściłam linka do forum Devon Rex...wczoraj było już późno więc odp na szybcika..
Rozmawiałam z nim... Ma nieregularny czas pracy,... dość mało bywa w domu...Koty same w domu...rozżalone..
Koty są razem od grudnia i było ok....problem zaczął się dopiero 3 miesiące temu...kiedy dorosły...
No cóż...powiedzmy że jak Pan już był w domu to zabiegały o jego uwagę w różny sposób..
Są dwa koty 1-ode mnie (Dexter w domu Albert) a 2 z innej zaprzyjaźnionej hodowli
Ma problem bo nie może się wyspać...no i koty wręcz patrząc mu w oczy zrzucają różne rzeczy...
Zdecydowanie robią to aby wzbudzić zainteresowanie...tak jak dzieci..jak rodzice są zapracowani.
Koty nie są alergikami....
Są karmione 1Choice bo dobierałam karmę pod moją białą kotkę która nie może kompletnie jeść Royala.
więc to nie jest najdroższa karma o znam droższe....dobra..ale nie najdroższa

Inne też były próbowane ale najlepiej wygląda na tej ...więc wszystkie karmię tą karmą.
Koty mogą być "przestawione"na inną karmę ale trzeba to zrobić z głową..
czyli wprowadzanie nowej karmy na zasadzie dodawania początkowo po troszkę do miseczki..później więcej...aż w końcu przejście zupełne na nową...
Ale to nie nowość tylko z każdym kotem trzeba w ten sposób bo jak wiadomo mają wrażliwe ukł pokarmowe.
Co do żwirku to fakt są przyzwyczajone do Cat's Best ale nie jest powiedziane że nie będą robić do innego...jednakże trzeba się liczyć z tym , że może nie.
Koty nie są agresywne...bo takie pytanie już padło... Zarówno ja jako Hodowca i koleżanka od której jest Franek dbamy aby kociaki były wypieszczone i kochane

Temat na forum został rzucony za szybko...
Na ten moment testowana jest separacja kotów.... Może będzie lepiej...może tylko razem maja takie pomysły... Na razie jeden kot mieszka z właścicielem a drugi jest tymczasowo u znajomej... Jak sytuacja się nie zmieni...będziemy myśleć dalej...w sensie powrócimy do niego na forum...
Ale oczywiście jak jest ktoś nimi czy którymś z nich zainteresowany niech śledzi wątek...
Jak Pan nie ogarnie tematu pomogę mu znaleźć nowy domek