1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2011 7:21 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Ja rozumiem tak, operację sfinansuje KŻ z własnych funduszy, ale na pozostałe koszty leczenia musimy nazbierać.
Wiec może dopuki Martka (lub ktoś inny kompetentny) nie zmieni wcześniejszych ustaleń, to albo wpłacajcie do Chatula albo wstrzymajcie się chwilowo z wpłatami.

Ewentualnie można zadzwonić do Martki i zapytać (n-ry telefonów podała wczoraj w tym wątku).
A Czytelniczka i Mysia to ta sama kotka, tylko imię w międzyczasie zostało zmienione.

Jeśli ktoś chce wpłacić bezpośrednio do Martki to ja mam namiary
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro sie 03, 2011 7:37 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Amika6 pisze:Ja rozumiem tak, operację sfinansuje KŻ z własnych funduszy, ale na pozostałe koszty leczenia musimy nazbierać.

Gosia B napisała wcześniej w wątku :arrow:
Gosia B pisze:[...] No i grosik na pokrycie kosztów zabiegu, bo tanie to nie będzie... :( Pewnie dostaniemy rachunek na krechę i trzeba go będzie pospłacać jak tylko uzbieramy potrzebną kwotę...

więc ja rozumiem że KŻ zapłaci fakturę teraz ale trzeba zebrać potem pieniążki na konto fundacji :wink:

Najlepiej może niech ktoś z ramienia KŻ się wypowie i poda nr konta :)
Czy koteczka wróci z lecznicy do Martki czy trafi do innego dt?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sie 03, 2011 7:41 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Z tego co wiem, to w piątek kicia wraca do martki. W weekend będzie miała więcej czasu, żeby się nią opiekować.
Dziewczyny, oprócz operacji koszty będą też duże. Dieta, badania.. chyba nie jest istotne która fundacja to uzbiera :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro sie 03, 2011 7:43 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Gosia B pisze:.... Kciuki bardzo potrzebne. No i grosik na pokrycie kosztów zabiegu, bo tanie to nie będzie... :( Pewnie dostaniemy rachunek na krechę i trzeba go będzie pospłacać jak tylko uzbieramy potrzebną kwotę...

Na razie najważniejsze, żeby koteczka przeżyła....

z tego wynika, ze KŻ tylko pomogłą załatwic operację, ale pieniądze na nią trzeba teraz uzbierać

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Śro sie 03, 2011 7:47 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Agita pisze:Z tego co wiem, to w piątek kicia wraca do martki. W weekend będzie miała więcej czasu, żeby się nią opiekować.
Dziewczyny, oprócz operacji koszty będą też duże. Dieta, badania.. chyba nie jest istotne która fundacja to uzbiera :)

Jasne że nie ma znaczenia która fundacja ale warto byłoby podać numery kont na które wpłacać :ok:
Miejmy nadzieję że koszty pooperacyjne nie będą takie olbrzymie jak w przypadku Broszki :ok: :ok: :ok:

aha, zapraszam na bazarki dla Mysi - linki w podpisie.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 03, 2011 7:51 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Ja tu tylko sprzątam, ale jak trzeba będzie to kasa, która wpłynęła na Czytelniczke nie zostanie przeznaczona na mój wyjazd na Karaiby (no trudno ;) ), tylko na to co zostanie ustalone, czyli:
- czy to co uzbieramy na koncie Wrocławskich, to przelewam na poczet operacji
- czy nie przelewam, tylko bunkruję na poczet kosztów pooperacyjnych
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sie 03, 2011 8:20 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Opieka pooperacyjna pożre jeszcze sporą część funduszy, tak że myślę że pieniążki na pewno będą potrzebne. Wizyty u weta, zastrzyki, specjalna karma. To koszt kilkuset złotych. U mnie na bazarku cisza niestety :(
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sie 03, 2011 8:24 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=216830115034968 Aniu pisz informacje kotce jak będziesz mieć czas :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 03, 2011 8:25 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

skontaktujcie się z pisiokot, ona miała kotka tak operowanego. Powodzenia
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sie 03, 2011 8:39 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Czarek pod naszą opieką miał taką operację i mała Broszka u dużej Broszki też, więc wiemy, że faktycznie koszty pooperacyjne są spore :/
FB, faktycznie! Zaraz postaram się napisać coś z komórki :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sie 03, 2011 10:05 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Totusia też po takiej operacji połączonej ze sterylką aborcyjną.
Jest już w pełni zdrowa i broi, tak że w razie czego służę radą :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sie 03, 2011 10:39 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Byłam u koteczki- Mysi-Budowlanki. Imię Czytelniczka powstało chyba w trybie pilnym na potrzeby wpłat.
Mysia czuje się ponoć b. dobrze- zjadła i zrobiła kupkę.

Mysle, że skoro FKŻ zgodziła sie zapłacic za operację, to na konto Chatula zbierajmy może na te koszty pooperacyje, bo wiem, że to ponoć drugie tyle:
badania
dieta
rtg
wizyty kontrolne.( tak było w przypadku Czarusia i Broszki)
Ja na bank za to nie pojadę na Hawaje, tylko jak coś zostanie to przekaże na inny cel, bądź jak będzie można to zoperuję drugie kociątko, które czeka na zeszycie podniebienia.

Czy tak może być?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro sie 03, 2011 11:36 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Jeśli o mnie chodzi, to jak najbardziej :mrgreen:

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Śro sie 03, 2011 11:45 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Amanda_0net pisze:Opieka pooperacyjna pożre jeszcze sporą część funduszy, tak że myślę że pieniążki na pewno będą potrzebne. Wizyty u weta, zastrzyki, specjalna karma. To koszt kilkuset złotych. U mnie na bazarku cisza niestety :(

na moich bazarkach poszła jedna książka i też niestety cisza :(
czyli wpłacamy na konto Chatula?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 03, 2011 13:26 Re: 1,15 kg kociatko- przepuklina przeponowa- DROGA OPERACJA!!!!

Może postaram się odpowiedzieć na wątpliwości związane z kosztami operacji.
Z kliniką dra Niedzielskiego Fundacja Kocie Życie współpracuje od dłuższego czasu, mamy tam otwarty rachunek. W tym wypadku konieczna była natychmiastowa operacja, więc została wykonana na nasz koszt. BARDZO WAS JEDNAK PROSIMY O WSPARCIE W POKRYCIU JEJ KOSZTÓW :!:
W tej chwili także pobyt koteczki w szpitaliku i opieka pooperacyjna, 50 zł za dobę, idzie na nasz rachunek.
Dlatego proszę, by zebrane pieniążki wpłacać do nas - oczywiście rozliczymy się z nich co do centa.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

[poprzednia][następna]