[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2011 5:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

:ok: :ok: :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro lip 27, 2011 14:37 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

w tym tygodniu mamy trochę sukcesów w łapaniu, między innymi dzięki Asi (młodszej) która złapała dwie kotki oraz Pani ze 100licy która nas odwiedziła (przy okazji łapiąc ciężarną kotkę) i nie raz hojnie wspomogła.

Nad całością jak zwykle czuwa Asia (starsza).

Pani Bożena z TOZ-u bardzo nam pomaga, w robieniu zastrzyków dzikim kotom w warunkach polowych jest niezastąpiona, bez trudu robi zastrzyki Gilowi z którego obsługą weterynarze mieli poważny problem.

Ja jak zwykle plączę się pod nogami i przeszkadzam.

25 kotek wysterylizowanych, 7 kocurów wykastrowanych, 16 kotów zabranych do DT lub DS.

Krówek i Pręgusek mają domy (stałe).

Dwa kocurki tymczasujemy / oswajamy. Trochę zajmie ich podleczenie, oraz oswojenie przystojnego strachulca (robocze imię Hans). Drugi nazywa się Lazurek - jest bardzo ufny i miziasty. Są już wykastrowane.

Dostaliśmy karmę z Zoolandii, rozpiskę wrzucę osobno.

Dużo kotów ma katar :( 3 dostają zastrzyki.

Wykopałem zgłoszenie Piotra o kotach z lisiarni:
viewtopic.php?p=7167006#p7167006

;)

nasza akcja trwa mniej więcej od 4 marca...

Niestety na stałe wciąż działają tylko 4 osoby, przydało by się więcej, najlepiej z autem...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Sob lip 30, 2011 9:46 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Karma darowana przez klientów sklepu Zoolandia, odebrana w tym tygodniu,
dziękujemy :)

Kod: Zaznacz cały
lara fitness kurczak                  3.0   ×  1  =  3.0
-----||----- ryba                     3.0   ×  1  =  3.0
-----||----- indoor                   3.0   ×  1  =  3.0
-----||----- kitten                   0.5   ×  6  =  3.0
-----||----- indoor                   0.5   ×  4  =  2.0
-----||----- ryba                     0.5   ×  2  =  1.0
-----||----- mięso                    0.5   ×  3  =  1.5
-----||----- kurczak                  0.5   ×  5  =  2.5

IAMS lamb                             0.3   ×  1  =  0.3
-||- chicken                          0.3   ×  1  =  0.3
-||- salmon                           0.3   ×  1  =  0.3

purina cat chow sensit.               1.5   ×  1  =  1.5
-------||------ tuńczyk               1.5   ×  1  =  1.5
-------||------ królik                1.5   ×  1  =  1.5
-------||------ steryl.               1.5   ×  1  =  1.5
-------||------ kitten                0.4   ×  3  =  1.2
-------||------ sensit.               0.4   ×  2  =  0.8
-------||------ kurczak               0.4   ×  3  =  1.2
-------||------ hairball              0.4   ×  3  =  1.2
-------||------ królik                0.4   ×  2  =  0.8
-------||------ tuńczyk               0.4   ×  2  =  0.8
                                      -------------------
                                          ~ 32 kg suchego

Felix puszka                          0.4   × 12  =  4.8
-----||-----                          0.195 ×  2  =  0.39
Animonda puszka                       0.2   ×  2  =  0.4
Sheba szalka                          0.1   ×  5  =  0.5
-----||-----                          0.08  ×  6  =  0.48
Vitakraft szalka                      0.1   ×  4  =  0.4
Lara Fitness szalka                   0.1   ×  1  =  0.1
Animonda szalka                       0.1   ×  2  =  0.1
Bozita kartonik                       0.37  ×  1  =  0.37
Whiskas Saszetka                      0.085 × 25  =  2.125
Lara Fitness saszetka                 0.1   × 24  =  2.4
IAMS 4x100g saszetka                  0.4   ×  3  =  1.2
IAMS saszetka                         0.1   ×  4  =  0.4
Vitakraft saszetka                    0.1   ×  4  =  0.4
Gourmet saszetka                      0.085 ×  4  =  0.34
Animonda saszetka                     0.1   ×  2  =  0.2
                                      -------------------
                                       ~ 14.6 kg mokrego

Whiskas mleko 200ml × 1

ssb

Post » Wto sie 02, 2011 12:54 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Witam wszystkich, adoptowałam Calineczkę (Sysunię) i chciałam Wam pokazać filmik z nią :
http://www.facebook.com/video/video.php ... 7266222400
Rozwija się bardzo dobrze rośnie, ma b. długie łapki, stale jest w ruchu, bardzo aktywny kotek, narazie nie wychodzi na dwór, bo czekamy jeszcze na pierwszą ruję, nie wiem tylko czy to normalne, ze jeszcze się nie pojawiła?

Iskra22

Od: Wto kwi 26, 2011 23:11

Post » Wto sie 02, 2011 14:06 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nie mogę obejrzeć filmu... chyba z powodu ustawień prywatnosci.... Może po dodadniu do znajomych pojdzie? Jeśli masz zatem ochotę, to to ja
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... akrzewska2
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sie 02, 2011 14:49 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

No i pięknie działa :) Ślicznie wygląda teraz to maleństwo...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sie 02, 2011 18:40 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

hehe już nie takie maleństwo, jest bardzo samodzielna, ma silny charakter trzyma "w szachu" pozostałe 3 kocury, istna przewodniczka stada, inteligencji jej nie brakuje, rewelacyjna kicia:)))
Martwi mnie tylko ten brak ruji;/ Mam nadzieje, że wszystko z nią w prządku...
a i jeszcze jedna anegdota z wielu jej wyczynów.
Jest bardzo łowna, a wiecie jakie są najlepsze muchy wg. Sysuni?
-Takie co jeszcze w buzi bzyczą :twisted:

Iskra22

Post » Wto sie 02, 2011 18:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Miło słyszeć że wszystko dobrze się układa :D

Zaraz wychodzę do kolejnych dwóch kotów które mamy na tymczasie...

ssb

Post » Wto sie 02, 2011 20:54 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Iskra22 pisze:Witam wszystkich, adoptowałam Calineczkę (Sysunię) i chciałam Wam pokazać filmik z nią :
http://www.facebook.com/video/video.php ... 7266222400
Rozwija się bardzo dobrze rośnie, ma b. długie łapki, stale jest w ruchu, bardzo aktywny kotek, narazie nie wychodzi na dwór, bo czekamy jeszcze na pierwszą ruję, nie wiem tylko czy to normalne, ze jeszcze się nie pojawiła?

I ja chetnie zobacze co Sysunia wyrabia....Iskra22 tak sobie mysle, co z ta rujka, bo Łapka była w podobnym wieku i miała rujke jak ja zabrałam z kliniki wiec juz jest po sterylce. Róznie to wyglada ale jakbys chciała to z naszym wetem skonsultować daj znać;-))
Pozdrówka

Bywam od czasu do czasu w Jankowie ale poki co czasu brak, aby wpaść to cudo zobaczyć - moze w jakis luxniejszy dzień mi sie uda;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto sie 02, 2011 20:56 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Moze uda ci sie Szymon naszych nowych "pacjentów" wstawić, ja to juz na fotosikach i innych takich umieszczałam ale i tak mi sie zdjęcia nie otwierają tutaj...nie mam cierpliwości do tego;-)
Tekst do Kocich Spraw przesłałam, dam znac jak sie artykuł ukaze;-) Postaram sie tez Seniora tam podesłać bo są ograniczenia i wysłałam naszych obecnych kociastych plus koteczke biało-czarną.
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2011 20:58 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Wto sie 02, 2011 20:58 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

A w jakim wieku ta kota - Sysunia - jest ? Sterylke mozna zrobic przed ruja. Moja kotka miala zabieg przed i jestesmy zadowolone ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto sie 02, 2011 21:02 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Powinna miec ok 8 -9? miesiecy...ale nie wiem czy dobrze licze a z naszymi kotkami z lisiarni róznie bywa i róznie wiek weci okreslali- były duże rozbieżnosci;-) W zasadzie mozna ale tę decyzje pozostawie nowej opiekunce;-)))
Obrazek

aya13

Post » Wto sie 02, 2011 21:06 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Sysunia jest w wieku Łapki czyi z grudnia 2010 (tak jest w jej książece) ma 8-9 mcy, tymbardziej ze u Nas w domu jest "pełnowarsociowy" Maciuś, ale ona na tego przystojniaka nawet nie zareaguje, chyba ze do zabawy.... a z resztą i tak ustawia tego brutala zabijakę:P Właśnie mnie to niepokoi, że jeszcze " nie chciała sie rozmnażać". Dziekuje za kontakt do weta i mam pytanie, bo o ile to możliwe chciałabym zrobić te sterylkę jaknajtaniej, moze macie jakieś zniźki, ale tez najbezpieczniej dla kotki, czy to prawda ze są 2 sposoby?
z góry dziekujemy z Sysunią za podpowiedź:)

Iskra22

Post » Wto sie 02, 2011 21:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ja po wizycie z Piotrem u Krówka, tez juz sie zadomowił (mały problem z uchem sie pojawił)... :ok: Pręgus tez robi postepy w asertywności pod pilnym okiem opiekuna :ok: - Sally odwiedziła moja siostra w niedziele - szatan istny, miejsce w łózku pani tylko dla niej zarezerwowane :ok: . Łapka już w pełni zadomowiona i powoli z rezydentką sie dogaduje. :ok: Smoluś podbił serce pani Małgosi, pcha sie na kanape do spania i łagodny jak baranek. :ok:

Ogólnie to radza sobie liski wspaniale w nowych domach i mimo zmeczenia ciesze się, że nie ograniczylismy sie do dokarmiania i sterylek.
Czy dobra passa nadal bedzie trwać- poczekamy- bo Lazurek to anioł, do adopcji prawie od zaraz (tylko szczepienia i gotowe), Hans musi przejśc dłuższą drogę, zaufanie, powrót do zdrowia - to ogromne wyzwanie dla nas;-)

Około 5 kotek nadal do sterylki (mimo 26-ciu wysterylizowanych)....skąd są i czy sie rozmnazaja przez paczkowanie, nie wiem...miało byc kilkanaście;-)))
Resztkami sił trzeba je wyłapać, choć za chwile pojawia sie pewnie kolejne.

Senior - biedaczysko, jakos kariery nie robi na Facebooku, gdyby tak dom dla niego się znalazł to juz bedzie cud jakiś. :kotek:
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2011 21:19 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Wto sie 02, 2011 21:14 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 daj mi link do seniora powklejam tu i ówdzie ;)

Iskra22

[poprzednia][następna]