zabersowe pokemony cz.4 - Tercet Egzotyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 18:42 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

kotka doroty pisze:Dalia ,kiedy Wiewióra przeprowadza się do Ciebie?

Czy jest nadzieja że,spotkam Zabersa I miłościwie panującego w mym rodzinnym miecie :roll:

wtedy gdy Zabers pojedzie wakacjować :mrgreen:
tego nie wiem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sie 02, 2011 18:49 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

To kicha :roll:
Czekam na tego wakacjującego Zabera,zupełnie niedaleko od miejsca wakacjowania :mrgreen:

No ,nic uzbroję się w cierpliwość (ciekawe jak wygląda zbroja z cierpliwości :roll: )i dalej będę czekała 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto sie 02, 2011 20:27 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Uwaga, nadaję z Prawie Całkowitej Nicości. Mam w głowie rozpędzone stado bizonów, które przebiega właśnie obok Ponderosy (przez mgłę widzę Bena Cartwrighta i jego trzech synów - każdego z innej matki). W przypływie resztek zdrowego rozsądku postanowiłam, co prawda się położyć i nawet udało mi się zasnąć, ale po przebudzeniu okazało się, że niewiele to dało. Dlaczego? Otóż w międzyczasie mój TŻ wpadł na Genialny w Swojej Prostocie pomysł zaimpregnowania swoich Nowych Butów Do Tratowania Lasu. Efekt? Wynurzyłam się z pokoju wprost w nadzwyczaj smrodliwą chmurę oparów specyfiku do impregnacji. Dlaczego tak? Bo Genialny w Swojej Prostocie Plan nie przewidywał zrobienia po całej "operacji "Żagiel"" ... przeciągu. :evil: W rezultacie tychże zabiegów (a ściślej ich braku) szlag trafił terapeutyczne działanie piguły p. ból, którą połknęłam byłam pomyślnie jakieś 3 godziny temu.
Koty nasze, dawno już "poczuły pismo nosem", bo podobno (o czym z wielkim zdziwieniem zameldował mi TZ) jak tylko zobaczyły go z impregnacyjnym majdanem w rękach, zgodnie "na 3-4" wyniosły się na balkon, poza zasięg toksycznej chmury. Co dziwne, TŻ nie odczuwa żadnych skutków ubocznych (mimo, że zamknął się z "gazami bojowymi" w łazience 8O ). W związku z tym nabieram uzasadnionych, moim zdaniem, podejrzeń, że integralną częścią organizmu TŻ-a są (znane doskonale z trylogii "Gwiezdne wojny") midichloriany, tworzące swego rodzaju barierę ochronną przed toksycznymi wyziewami. Mam w domu UFO? 8O
Co prawda, słyszałam, że gdybyśmy byli sami w kosmosie, byłoby to ogromne marnotrawstwo przestrzeni, ale żeby aż tak? Nachalnie? Przy ludziach? Obrazek

Zmrol w tej całej sytuacji zachował się jak prawdziwy Bojownik o Prawdę i Sprawiedliwość - jak tylko zobaczył, że zalegam na kanapie z wyrazem bezgranicznego skołowacenia, wylazł z podkomódkowej "bazy" i zajął pozycję obronną na Najbardziej Wysuniętej Placówce, czyli drapaku przy drzwiach. Czujny, zwarty, gotowy i dynamiczny (no, tu może trochę przesadziłam) zmrol dzielnie pilnował drzwi tak, żeby żaden obcy element (niekoniecznie napływowy) nie zakłócił procesu mojej (kruchej, jak się później okazało) regeneracji. Zmrol na prezydenta!

kotka doroty - dam znać jak tylko wyjadę. Do końca tygodnia na 100% siedzimy w Poznaniu. Szczęśliwie mamy taką "bazę", do której możemy przyjechać praktycznie w każdej chwili.

pogwizd - osobiście zobowiążę (pod groźbą loszku co to w niego inwestuję niezmiennie :twisted: ) dalię do relacji (w tym fotorelacji - cieszysz się, dalia? :twisted: ) z postępów zmrolowych.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 02, 2011 21:28 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

:kotek: Widze ,ze na kolonii dzieje sie oj dzieje :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sie 03, 2011 5:53 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

zabers pisze: Zmrol w tej całej sytuacji zachował się jak prawdziwy Bojownik o Prawdę i Sprawiedliwość - jak tylko zobaczył, że zalegam na kanapie z wyrazem bezgranicznego skołowacenia, wylazł z podkomódkowej "bazy" i zajął pozycję obronną na Najbardziej Wysuniętej Placówce, czyli drapaku przy drzwiach. Czujny, zwarty, gotowy i dynamiczny (no, tu może trochę przesadziłam) zmrol dzielnie pilnował drzwi tak, żeby żaden obcy element (niekoniecznie napływowy) nie zakłócił procesu mojej (kruchej, jak się później okazało) regeneracji. Zmrol na prezydenta!

Zmrol już wie, kto rządzi :wink: I tak trzymać :ok:
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Śro sie 03, 2011 6:02 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

zabers pisze:pogwizd - osobiście zobowiążę (pod groźbą loszku co to w niego inwestuję niezmiennie :twisted: ) dalię do relacji (w tym fotorelacji - cieszysz się, dalia? :twisted: ) z postępów zmrolowych.

to może ja już teraz zacznę się bać :twisted: :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sie 03, 2011 8:23 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Cześć wszystkim Obrazek
Tak, dalia, na Twoim miejscu nie spałabym szczególnie spokojnie. Nie, żeby od razu koszmary o społeczności forumowej palącej kukłę pod klatką, ale świadomość odpowiedzialności i wagi powierzonego zadania powinna utrwalać się powoli w nagrzanym sierpniowym słońcem umyśle. Obrazek

A teraz uwaga! Unikalna okazja obejrzenia mojego triumfu - oto, Szanowni Państwo, album pt. "Zmrol podłóżkowy, czyli nieudane próby przedostania się pod kanapę (lub spektakularne zwycięstwo Zabersa I)".

https://picasaweb.google.com/1027248791 ... directlink

Zmrol kombinował, kombinował, drapał, szkrabęścił, właził we wszystkie zakamarki. I nie wykombinował. Dlaczego? A bo fałszywie założył, że jak łapa się zmieści, to reszta zmrolowego ciała też. I musiał w końcu złożyć broń (co widać na ostatnich zdjęciach).

Zwycięstwo!Obrazek

Obrazek
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro sie 03, 2011 9:07 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

:ryk: :ok:
Zabers- zaklinacz zmrolów :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 03, 2011 9:25 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

No, nie chwaląc się, pewne postępy czynimy. Obrazek
Co ciekawe, zmrol nie znienawidził mnie za codzienne używanie Kocyka Samozło, a przeciwnie. Wykształcił się, co prawda, rytuał - ja chwytam Kocyk Samozło - zmrol wie, że to do podania tabletki i chowa się w kącie. Doskonale wie, że z tego kąta zostanie wygrzebany, wycałowany, po czym zawinięty w Kocyk Samozło i dostanie pigułę. Owijam zmrola, zmrol protestuje dla porządku (czyli ze dwa razy machnie łapką dla zachowania twarzy), po czym spokojnie łyka pigułę i w atmosferze wzajemnego zrozumienia idziemy jeść. Zmrol łasi się i kręci "ósemki", podgryza miłośnie a to palec, a to łokieć i sprawa zostaje puszczona w niepamięć. I zmrol zaczyna ciamkać. I tak do następnego razu. :mrgreen:

zabers

Post » Śro sie 03, 2011 9:31 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

zabers, uważaj, koty sa rytualne. By nie było tak, że zmrol będzie jadał tylko zawinięty przedtem w kocyk i wycałowany. :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sie 03, 2011 9:33 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

MariaD pisze:zabers, uważaj, koty sa rytualne. By nie było tak, że zmrol będzie jadał tylko zawinięty przedtem w kocyk i wycałowany. :lol:
:ryk: :ryk: :ryk: Wyobrazilam sobie to :P :P :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro sie 03, 2011 9:45 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

MariaD pisze:zabers, uważaj, koty sa rytualne. By nie było tak, że zmrol będzie jadał tylko zawinięty przedtem w kocyk i wycałowany. :lol:

Nie, nie. Całusy są w czasie wyciągania zmrola z kąta w zbrodniczym celu podania piguły. Po całej operacji zmrol już sam wyraża wdzięczność, że tortury się skończyły.

edit: poza tym zmrol w ciągu dnia (i nocy) samodzielnie podchodzi do miski i chrupie.
Czasami nawet słyszę przez sen "jak pęka lodowiec".

edit 2: świadomie daję poranne piguły przed śniadaniem - mam pewność, ze nie wypluje tylko popchnie jedzeniem (jakby co).

edit 3: wyszedłem zajętyK

zabers

Post » Śro sie 03, 2011 19:10 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

dalia pisze:wątku własnego nie posiadam, ale o malej będę pisać w wątku Zabersa pewnie przy okazji parę moich kociastych się na zdjęcia załapie :mrgreen:
Dobra, tu Cię trzymam.
Kiedy z Nią skończysz, łapka ma się jej nie mieścić w tych tyci-odstępach między deszczułkami!
https://picasaweb.google.com/102724879107458525140/3Sierpnia2011ZmrolPodOzkowy?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIu3w8ihyMmUygE&feat=directlink#5636522855800751170
Wszelkie inne kociaste na zdjeciach i tym bardziej w opisach słownych będą również bardzo mile widziane.
Zwłaszcza odkąd Zabers (Królowa Zimy i pozostałych Pięciu Pór Roku) zarzuciła opisywanie swoich niezmiennie leniwych futer. Mam pewne podejrzenia i zachowałem stosowne zdjęcie sprzed roku na tę okoliczość.
Obrazek
Obrazek

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Śro sie 03, 2011 19:19 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

pogwizd pisze:...
Zwłaszcza odkąd Zabers (Królowa Zimy i pozostałych Pięciu Pór Roku) zarzuciła opisywanie swoich niezmiennie leniwych futer. Mam pewne podejrzenia i zachowałem stosowne zdjęcie sprzed roku na tę okoliczość.
Obrazek
Obrazek

pogwizd, Ty zmrolu podstępny Obrazek
Pamiętam to zdjęcie - zeszłoroczne wakacje, przestój w wątku i Twoja podpucha jakoby Kluski zostały pożarte.

Moje pokemony... no cóż, złośliwie śpią w tych samych miejscach i pozycjach. Teraz głównie rezydują w "ogrodzie" (też bym rezydowała, gdyby mi ktoś wiecznie coś malował w chałupie - właśnie czekam aż mi wyschnie rura od wydmuchu kuchennego). Ale postaram się. Słowo skauta, że przed wyjazdem będą i pokemony.

zabers

Post » Śro sie 03, 2011 19:21 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

:ryk: Coz na forum sa bardzo podejrzliwi ludzie 8) 8)

anulka111

[poprzednia][następna]