zabersowe pokemony cz.4 - Tercet Egzotyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 9:34 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

:lol: I w ten sposob czytanie staje sie mniej nudne pod wplywem sportow ekstremalnych na przelaj przez wiedze :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sie 02, 2011 10:44 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

zabers pisze:Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie). :P

Znaczy się zmrol górą :twisted: to jest NA zabersie

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto sie 02, 2011 11:03 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

zabers pisze:
Blusik pisze:Zabers doceni jak jej dobrze :D

Pszyszłem.

zabers, co prawda, "szkolnych sportów siłowych" nie musi uprawiać, ale zapewniam Was, że dowód osobisty nie zawsze jest dowodem dorosłości. Z drugiej strony, wydaje mi się, że wraz z upływem czasu nabieram dystansu. I, to prawda, mam (w odróżnieniu od nauczycieli) ten komfort, że nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą skończyć studia.

z njusów domowych:
Umęczonam okrutnie - wypełnianie wniosków ZUS-owskich - to piekło! (załatwiamy Babci przepisanie emerytury po Dziadku).

z njusów zmrolowych:
Zmrol osiada. Dużo śpi - sadełko zbiera. Coraz częściej daje się wciągnąć w kilkuminutowe zabawy. Jednak szybko się nudzi (?), odwraca głowę i zaczyna patrzeć w drugą stronę i zupełnie traci zainteresowanie. Mniej chętnie je mokre. Dziś próbnie był indyczy "Hipp" - trochę poszło. Zobaczymy jak nam pójdzie dalej. Zmrol zdecydowanie chętniej je chrupki. Ma teraz wymieszane: Fibre, Weaning i Growth (tak to się pisze?). Mimo, że wiem, iż Weaning jest tylko "mniejszą" wersją karmy dla kociaków, nie chcę wprowadzać "większej" - Growth - od razu. Niech najpierw ma wymieszaną i zwiększam proporcje aż do wyczerpania się Weaninga (cały czas się trzęsę, żeby tylko jadła).
Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie). :P

Wiewiórka robi szybkie postepy :kotek: Mam nadzieje ,ze wagowo tez szybko sie poprawi :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 02, 2011 11:49 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

[quote="zabers] Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie). :P[/quote]
Zabers, nie marudź, bo to moja działka :wink: . Ciesz się, że masz darmowy masaż połączony z akupunkturą :wink: .
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Wto sie 02, 2011 12:06 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

matka maruda pisze:[quote="zabers] Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie). :P[/quote]
Zabers, nie marudź, bo to moja działka :wink: . Ciesz się, że masz darmowy masaż połączony z akupunkturą :wink: .[/quote]

Poza tym koteczka okazuje jej wyjatkowe zaufanie biegajac po niej 8) 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto sie 02, 2011 12:24 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

bo to fajna kicia jest :mrgreen:

niedługo zawita do mnie na wakacje :mrgreen:
ciekawa jestem jak się zaaklimatyzuje
jest w wieku mojego tymczasa (prawie) ale wielkościowo to tak 1/3 Bigusia
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sie 02, 2011 13:06 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Bigus jest piekny :ok:

anulka111

Post » Wto sie 02, 2011 15:52 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

moś pisze::lol: I w ten sposob czytanie staje sie mniej nudne pod wplywem sportow ekstremalnych na przelaj przez wiedze :mrgreen:

Tak, wyłącznie na przełaj. Inaczej się nie da. Obrazek

filo pisze:
zabers pisze:Wieczorami zmrol zaczyna polować (co mnie bardzo cieszy). Kiedy robi się ciemno, zapalam lampę i zlatują się do niej różne cudactwa. I zmrol, który wcześniej chyba nie miał ani siły, ani ochoty się ruszać z miejsca - poluje (nie patrząc, oczywiście, po kim biega. A biega po mnie, usiłującemu czytać w łóżku zabersie). :P

Znaczy się zmrol górą :twisted: to jest NA zabersie

W sumie tak, ale to zwycięstwo pozorne, albowiem zmrol przemyka wyłącznie tranzytem. Coś jak droga szybkiego ruchu, a której jestem wybojem. Obrazek

anulka111 pisze:Wiewiórka robi szybkie postepy :kotek: Mam nadzieje ,ze wagowo tez szybko sie poprawi :ok:

Dowiemy się w piątek.

matka maruda pisze:Zabers, nie marudź, bo to moja działka :wink: . Ciesz się, że masz darmowy masaż połączony z akupunkturą :wink: .

Nie marudzę - odnotowuję aktualny stan rzeczy :mrgreen:
Z masażem kiepsko - za chuda (co innego Glucur - ten to jak przemknie tranzytem, to mi się żołądek przykleja do kręgosłupa)
Z akupunkturą też dałam plamę - przycięłam pazurki. 8)

Idę umrzeć - stoczyłam długotrwałą i niezmiernie wyczerpującą walkę z ZUS-em. Wróciłam z tarczą, ale łeb mi PĘKA.
Zmrol zabunkrował się w szafie (już umie otwierać. Zdolny kotek. Zdolny, rezolutny i szczwany Obrazek)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 02, 2011 16:05 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

A sama radziła jak drzwi zabezpieczyć. :mrgreen:
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto sie 02, 2011 16:59 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Blusik pisze:A sama radziła jak drzwi zabezpieczyć. :mrgreen:

A bo ja zabezpieczam balkonowe (żeby przeciąg nie zatrzasnął). Po szafach koty nasze buszują swobodnie. :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 02, 2011 17:34 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

dalia pisze:bo to fajna kicia jest :mrgreen:
Dalio!
Czy ty posiadasz swój wątek na którym wspomnisz wakacyjnie raz lub dwa o rzeczonej łysawej-rudej-długowłosej-niedoważonej?
Sądząć po okazałym bannerku pod postem pewnie jakiś posiadasz.
Miej litość i go linknij, w końcu forumowicze też muszą się zaaklimatyzować :)

Pytanie pomocnicze - a może masz wagę kuchenną? Taką do 5 kg.
Stawiamy na wagę deskę do krojenia, lub duży talerz, tarujemy, stawiamy kota na wierzch, szukamy kota, stawiamy kota, bierzemy nowy, jeszcze nie zbity talerz, tarujemy, stawiamy kota, przygniatamy kota aby ani mru-mru, sprawdzamy odczyt, podajemy nową, co dzień lepszą wagę kota na forum....

Pozdrawiam,
<wakacje-w-mieście>
pogwizd

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Wto sie 02, 2011 17:44 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

pogwizd pisze:
dalia pisze:bo to fajna kicia jest :mrgreen:
Dalio!
Czy ty posiadasz swój wątek na którym wspomnisz wakacyjnie raz lub dwa o rzeczonej łysawej-rudej-długowłosej-niedoważonej?
Sądząć po okazałym bannerku pod postem pewnie jakiś posiadasz.
Miej litość i go linknij, w końcu forumowicze też muszą się zaaklimatyzować :)

Pytanie pomocnicze - a może masz wagę kuchenną? Taką do 5 kg.
Stawiamy na wagę deskę do krojenia, lub duży talerz, tarujemy, stawiamy kota na wierzch, szukamy kota, stawiamy kota, bierzemy nowy, jeszcze nie zbity talerz, tarujemy, stawiamy kota, przygniatamy kota aby ani mru-mru, sprawdzamy odczyt, podajemy nową, co dzień lepszą wagę kota na forum....

Pozdrawiam,
<wakacje-w-mieście>
pogwizd

wątku własnego nie posiadam, ale o malej będę pisać w wątku Zabersa pewnie przy okazji parę moich kociastych się na zdjęcia załapie)
nie posiadam tez wagi :mrgreen:
przy moich kotach taka do 5 kg jest za mała :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sie 02, 2011 18:04 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Dalia ,kiedy Wiewióra przeprowadza się do Ciebie?

Czy jest nadzieja że,spotkam Zabersa I miłościwie panującego w mym rodzinnym miecie :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto sie 02, 2011 18:25 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Nigdy nie należy tracić nadziei. :mrgreen:
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto sie 02, 2011 18:30 Re: zabersowe pokemony 4 - Saszka-zmrol na koloniach

Blusik pisze:Nigdy nie należy tracić nadziei. :mrgreen:

Toteż właśnie z nadzieją o nadzieje pytam :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]