K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 11:46 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

edit_f pisze:była gdzieś tu informacja, że z czarnuszkiem Kali z kocimskiej ktoś wybiera się do weta.. kto się wybiera? z kotem nie jest dobrze.. Yenika mówi, że bardzo zmarniony i wycofany, przy niej dziś zwymiotował spienioną wodą.. bardzo proszę przy okazji zabrać Lolka - kot dwa dni z rzędu ma jakąś dziwną czkawkę.. pliiiiiiiiiiiiiiiiiiisss..
przepraszam, że ja nie mogę.. niedługo zbieram się do poznania i wrócę jutro w nocy..

Z tego, co się orientuję, jutro miała z nimi jechać Vanja, ale w obecnej sytuacji to nic nie jest pewne (muzealniaki coś dopadło, jeden umarł).

Czy wymioty Kalego są podobne, jak wymioty Fretki? Bardzo możliwe, że oba koty się czymś zatruły - jakaś chemia, przeterminowane jedzenie, może żwirek, albo jakiś grzyb, czy inna pleśń powodowana wilgocią? Sugeruję dokładne obejrzenie Cat-roomu i bardzo zalecam każdorazowe dezinfekowanie podeszw butów przed wejściem do Cat-roomu z izolatki.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Wto sie 02, 2011 11:55 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zlloty pisze:
edit_f pisze:była gdzieś tu informacja, że z czarnuszkiem Kali z kocimskiej ktoś wybiera się do weta.. kto się wybiera? z kotem nie jest dobrze.. Yenika mówi, że bardzo zmarniony i wycofany, przy niej dziś zwymiotował spienioną wodą.. bardzo proszę przy okazji zabrać Lolka - kot dwa dni z rzędu ma jakąś dziwną czkawkę.. pliiiiiiiiiiiiiiiiiiisss..
przepraszam, że ja nie mogę.. niedługo zbieram się do poznania i wrócę jutro w nocy..

Z tego, co się orientuję, jutro miała z nimi jechać Vanja, ale w obecnej sytuacji to nic nie jest pewne (muzealniaki coś dopadło, jeden umarł).

Czy wymioty Kalego są podobne, jak wymioty Fretki? Bardzo możliwe, że oba koty się czymś zatruły - jakaś chemia, przeterminowane jedzenie, może żwirek, albo jakiś grzyb, czy inna pleśń powodowana wilgocią? Sugeruję dokładne obejrzenie Cat-roomu i bardzo zalecam każdorazowe dezinfekowanie podeszw butów przed wejściem do Cat-roomu z izolatki.

jeśli vanja nie będzie mogła jutro jechać, czy może ktoś z nas może ją zastąpić?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto sie 02, 2011 12:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

edit_f pisze: jeśli vanja nie będzie mogła jutro jechać, czy może ktoś z nas może ją zastąpić?

jeśli ktoś mnie zawiezie, to mogę.
Lolek czka? a to nie kłaczek po prostu? mi to na kłaczek wygląda.

czy ktoś używał jakiejś chemii do mycia podłogi na c-r? w kwestii wymiotu fretki?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto sie 02, 2011 12:12 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Kocuria pisze:Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink?
01.08 - Yenika
08.08 - Yenika
15.08 - Queen Ink
22.08 - Sylwia P.
29.08 (?) - Sylwia P. (?)
poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (wraca 31 lipca)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja (03.08 wakat!)
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. - wakat!

11.08. Vanja
18.08 - Yenika
25.08. - Basia
czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - wakat!

12.08 - Yenika
19.08 - Yenika
26.08 - Basia
piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 Basia)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
3 sierpnia rano (środa)
4 sierpnia rano (czwartek)

4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek)
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) - Basia
8 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
12 sierpnia rano (piątek) Yenika
18 sierpnia rano (czwartek) Yenika
19 sierpnia rano (piątek) Yenika
22 sierpnia rano (poniedziałek) Sylwia P.
25 sierpnia rano (czwartek) Basia
26 sierpnia rano (piątek) Basia
29 sierpnia rano (poniedziałek) (?) Sylwia P. (?)

Queen, co z 29.08?

mamy dziurę w miejsce Vanji, która chwilowo musi się zająć umierającymi muzealniakami i lepiej, żeby na catroom nic nie przyniosła.
przejąć trzeba środę (JUTRO!) rano, czwartek rano, piątek rano, z przyszłym tygodniem zobaczymy, co się dzieje z malcami.

proszę o zgłoszenia!

Kocuria

Post » Wto sie 02, 2011 13:01 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

wczoraj na kociarni była dr Duda, oglądała Fretkę, Lolka i Kalego. Poprosiła, żeby za dwa dni Kali przyjechał do kontroli. Miała go zabrać Vanja ze Zllotym. Rozumiem, że to na ten moment niemożliwe, tak? Trzeba zorganizować podróż Kalego do Hyraxu, tak? Proszę o pisanie pw, bo mam masę pracy i nie daję rady śledzić wątku na bieżąco przysłowiowe.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 02, 2011 13:17 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Kocuria pisze:
Kocuria pisze:Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink?
01.08 - Yenika
08.08 - Yenika
15.08 - Queen Ink
22.08 - Sylwia P.
29.08 (?) - Sylwia P. (?)
poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (wraca 31 lipca)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja (03.08 wakat!)
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. - wakat!

11.08. Vanja
18.08 - Yenika
25.08. - Basia
czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - wakat!

12.08 - Yenika
19.08 - Yenika
26.08 - Basia
piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 Basia)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
3 sierpnia rano (środa)
4 sierpnia rano (czwartek)

4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek)
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) - Basia
8 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
12 sierpnia rano (piątek) Yenika
18 sierpnia rano (czwartek) Yenika
19 sierpnia rano (piątek) Yenika
22 sierpnia rano (poniedziałek) Sylwia P.
25 sierpnia rano (czwartek) Basia
26 sierpnia rano (piątek) Basia
29 sierpnia rano (poniedziałek) (?) Sylwia P. (?)

Queen, co z 29.08?

mamy dziurę w miejsce Vanji, która chwilowo musi się zająć umierającymi muzealniakami i lepiej, żeby na catroom nic nie przyniosła.
przejąć trzeba środę (JUTRO!) rano, czwartek rano, piątek rano, z przyszłym tygodniem zobaczymy, co się dzieje z malcami.

proszę o zgłoszenia!

Kocuria, nie siej paniki.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 02, 2011 13:20 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

chodzi mi o "umierające".
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 02, 2011 13:22 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

mogę jutro rano

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto sie 02, 2011 13:24 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

maluch po sekcji to nie było nic zakaźnego - robaczyca... Pozostała trójka się trzyma, najsłabsza jest dziewczyna, ale powoli wraca do żywych. Renata nie stanowi żadnego zagrożenia dla kotów (była ze mną wczoraj na kociarni) ani nie przyniosła niczego z kociarni. Proszę, stopniować emocje.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 02, 2011 13:28 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:maluch po sekcji to nie było nic zakaźnego - robaczyca... Pozostała trójka się trzyma, najsłabsza jest dziewczyna, ale powoli wraca do żywych. Renata nie stanowi żadnego zagrożenia dla kotów (była ze mną wczoraj na kociarni) ani nie przyniosła niczego z kociarni. Proszę, stopniować emocje.

czyli potrzebne zastępstwa, czy nie?
(muszę się duchowo przygotować)

jej siostra

Post » Wto sie 02, 2011 13:29 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

nie wiem, trzeba zapytac Vanij, ona teraz jest jeszcze u dr Dudy, podaja maluchom kroplowki. teoretycznie nic nikomu nie grozi, oprocz maluchow, pytanie, czy Vanja je zostawi. Moze jutro powinna jednak z nimi zostac, zeby monitorowac sprawe.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 02, 2011 13:30 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

ok, to poproszę o wiadomość czy trza

jej siostra

Post » Wto sie 02, 2011 14:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

kocuria tylko powtarza co usłyszała od vanji :roll:
również czekam na sygnał, czy te wakaty aktualne, czy nie.

Kocuria

Post » Wto sie 02, 2011 14:58 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Na razie mam zakaz chodzenia na dyzury do odwolania. Lekarka potwierdzila. Muzealniaki na razie sie trzymaja, ale nic nie jest pewne co bedzie dalej. Dostaly baterie lekow do podawana od jutra poniewaz Pilecka juz dzisiaj im wszystko zaaplikowala. Jutro jade do kontroli z moimi starachowickimi i wezmiemy kalego do kontroli i Burke. Zakaz dyzurow do odwolania mam odgornie od Roberta. Tak ze bardzo prosze o zastepstwo na moje dyzury, bede wdzieczna. Muzealniaki jada w piatek do kontroli, mam nadzieje, ze dozyja.
Muzealniaki oprocz glistnicy maja jakis wirus.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Wto sie 02, 2011 15:02 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

ok, czyli jutro rano będę

jej siostra

[poprzednia][następna]